background img
banner
banner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «Η παράταξή μας ανοίγεται σε Όλους. Η Αιγιάλεια πρέπει να αλλάξει και θα το πετύχουμε Όλοι Μαζί»

Τα κυριότερα σημεία συνέντευξης που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Ιωάννα Δημουλά και που προβάλλεται ήδη στο Youtube.com (https://youtu.be/ygDJZwBJdXE), έδωσε στη δημοσιότητα μέσω δελτίου Τύπου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», Χρήστος Γούτος.

Στη συνέντευξη παρουσίασε το όραμα για την Αλλαγή Πορείας στην Αιγιάλεια, καλώντας τους Αιγιαλείς να ακούσουν και να αξιολογήσουν τα προγράμματα των παρατάξεων και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η παράταξη μας απευθύνεται σε όλους τους Αιγιαλείς. Η παράταξη «ανοίγεται» σε όλους. Η Αιγιάλεια έχει ανάγκη από αλλαγή πορείας και να έχουν οι συμπολίτες μας τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την Αιγιάλεια».

Αναλύοντας το Σχέδιο του για την ανάπτυξη της Αιγιάλειας, ο κ. Γούτος είπε: «Η Αιγιάλεια πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη κατεύθυνση και είμαι υπερήφανος γιατί στην παράταξη μας αφενός έχουμε το Σχέδιο, αφετέρου όμως, έχουμε και το ικανότατο στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να το υλοποιήσει».

Η στόχευση, όπως είπε, είναι οι δημότες να ζουν σε έναν τόπο καλύτερο όπου να μπορούν να δημιουργούν και κυρίως να μην φεύγουν οι νέοι. Επεξηγώντας την σκέψη αυτή, ο κ. Γούτος υπογράμμισε: «Η Ελλάδα αλλάζει, πρέπει και η Αιγιάλεια να αλλάξει. Δεν μπορούμε να μένουμε προσκολλημένοι σε πολιτικές περασμένων δεκαετιών. Δεν αρκεί η Αιγιάλεια να φιλοξενεί τα σπίτια μας, τα σχολεία μας, τις δουλειές μας, πρέπει να φιλοξενεί τις ελπίδες μας και τα όνειρά μας. Πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη ώθηση ώστε να βοηθήσουμε την Αιγιάλεια να προχωρήσει μπροστά και να αλλάξει».

Θα διεκδικήσει τα πάντα από την αρχή

Ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και χρησιμοποιώντας το αισθητό παράδειγμα του ΤΕΙ, απέδωσε ευθύνες στο γεγονός πως υπήρξε «απλός παρατηρητής» δυσμενών εξελίξεων για την Αιγιάλεια. Δεν ελίχτηκε, δεν διεκδίκησε, δεν απαίτησε, δεν συνομιλεί καν με το κέντρο εξουσίας. Ο κ. Γούτος δεσμεύτηκε ότι: «Η επόμενη δημοτική αρχή θα διεκδικήσει ξανά από την αρχή. Κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να δίνει τις μάχες».

Επίσης, απέδωσε ευθύνες στον κ. Καλογερόπουλο για το γεγονός, όπως είπε, ότι οι Αιγιαλείς αισθάνονται ξεχασμένοι, αόρατοι, δεν νιώθουν ότι έχουν τον Δήμο και τον Δήμαρχο σύμμαχο τους, αλλά απέναντι τους. «Ένας Δήμαρχος πρέπει να είναι παντού, να είναι μπροστά, να είναι σύμμαχος με όλους τους Δημότες. Πρέπει να είναι ο πρώτος ή καλύτερα ο «τελευταίος» πολίτης», είπε.

Η διαφορετικότητα και ο πλούτος της παράταξης

Ερωτηθείς για τις ιδεολογικές του καταβολές, ο Χρήστος Γούτος απάντησε: «Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ιδεολογία, ανήκω στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, και είμαι υπερήφανος. Όπως όμως υπερήφανα είναι και τα στελέχη της παράταξης μου που ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο. Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορετικότητα αυτής της παράταξης. Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, ενωμένοι, Μαζί, προχωράμε για το κοινό καλό του τόπου μας. Αυτό κάποιοι θα το φοβόντουσαν, εγώ όχι. Θεωρώ ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος πλούτος της παράταξής μας. Κάνουμε στην άκρη κόμματα, και βαδίζουμε με το βλέμμα στραμμένο στον κοινό μας στόχο το καλό της Αιγιάλειας».

«Όλοι μαζί ενάντια στην παρακμή»

Μίλησε, ακόμα, για την μεγαλειώδη πρώτη εκδήλωση της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» που χαρακτηρίστηκε από όγκο και παλμό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εξήγησε όμως: «Δεν ήρθαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μόνο για μένα, και θέλω να είμαι προσγειωμένος. Διέκρινα ότι υπάρχει κόσμος που είναι αποφασισμένος να αντισταθεί στην αδιαφορία, την παρακμή και την μιζέρια που βλέπουμε σήμερα».

Η ενότητα

Ο κ. Γούτος εξέφρασε την απογοήτευσή του, στις εκλογές του 2019, που παρότι πρώτος σε ψήφους ο συνδυασμός του εκείνος δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το σχέδιο του για την Αιγιάλεια, αφού λόγω του εκλογικού νόμου προέκυψε Δημοτική Αρχή από συνεργασία της αντιπολίτευσης. Εξήρε όμως το ύφος και δέσιμο της δημοτικής του ομάδας, λέγοντας ότι έμεινε συμπαγής και ενωμένη στο Όραμα. Και επισημαίνοντας ότι: «όταν έλεγα ότι η δημοτική μου ομάδα είναι η καλύτερη, το εννοούσα και αποδείχθηκε στην πράξη». Εξήγησε ότι ήταν η μόνη που έμεινε σταθερή, δεν διασπάστηκε. Με τις όποιες διαφωνίες υπήρχαν, που όμως ήταν «κάτω» από το υπέρτατο ζητούμενο που ήταν και είναι το κοινό καλό της Αιγιάλειας”.

Παρότρυνση προς τους νέους

Παρότρυνε, τέλος, τους νέους να ασχοληθούν με τον τόπο τους και την τοπική αυτοδιοίκηση. «Δεν είναι ότι ασχολείσαι με την πολιτική, ασχολείσαι με την περιοχή σου, τους ανθρώπους σου, και όσοι περισσότεροι νέοι εισέρχονται, τόσο το καλύτερο. Γιατί δεν μπορεί να ασχολούνται κάποιοι με πάρα πολλά χρόνια πορείας, κάπου γίνεται κουραστικό». Καταλήγοντας στη φράση: «Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να μπορείς να συμβάλεις να γίνει καλύτερος ο τόπος σου. Έστω με ένα λιθαράκι αν βάλεις».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr