background img
banner
banner

Παράδοση του έργου του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου στις 23 Μαΐου

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Τη διαβεβαίωση του εργολάβου ότι το έργο του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στις 23 Μαΐου, μετέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος. Είχε προηγηθεί η καταγεγραμμένη σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας– αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Τσερεντζούλια, μεταφέροντας την εύλογη ανησυχία τόσο των πολιτών, όσο και των σωματείων που είτε δραστηριοποιούνται στο γήπεδο και έχουν «ξενιτευτεί» όπως ο Παναιγιάλειος, είτε προγραμματίζουν διοργανώσεις το επόμενο διάστημα, όπως ο Αθηνόδωρος.

Τοποθετούμενος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γούτος, επισήμανε ότι λαμβάνει πολλές οχλήσεις από πολύ κόσμο για την καθυστέρηση που σημειώνεται ως προς την ολοκλήρωση των εργασιών. ΄΄Να μας εξηγήσετε γιατί καθυστερεί το έργο σε τόσο μεγάλο βαθμό, για τις ενέργειες που γίνονται και το πώς θα μπορούσε να επιταχυνθεί η διαδικασία΄΄, είπε χαρακτηριστικά. Το γεγονός ότι ο Παναιγιάλειος θα πρέπει να στηρίζεται και να μην αγωνίζεται σε άλλους χώρους πέραν του δημοτικού Σταδίου, επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς κάνοντας αναφορά και στον πυλώνα του γηπέδου που είναι στο έδαφος αλλά και στα αποδυτήρια του σταδίου που στάζουν, όπως είπε.

Οι έξι μήνες έγιναν δεκαοκτώ

΄΄Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του χλοοτάπητα του γηπέδου είναι σημαντικό ζήτημα για την αθλητική δραστηριότητα στην περιοχή μας. Το χρονοδιάγραμμα του έργου ήταν για έξι μήνες και μάλιστα είχε κλείσει το γήπεδο σε μία περίοδο που προβλέπετο να προκύψει ανακατασκευή μέσα από την εαρινή και φθινοπωρινή περίοδο γιατί τότε μπορούσε να γίνει η σπορά. Οι έξι μήνες έχουν περάσει, έχει δοθεί παράταση και φτάνουμε στους 18 μήνες. Εκείνο που έχει σημασία σήμερα και αναμένει ο κόσμος είναι το πότε θα ολοκληρωθεί οριστικά και τελεσίδικα αυτό το έργο για να μπορέσουν να προγραμματίσουν και οι ομάδες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις αλλά και τις διοργανώσεις που προγραμματίζεται να γίνουν στο Αίγιο΄΄, τόνισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Σπηλιόπουλος.

Οι λόγοι της καθυστέρησης και η πορεία του έργου

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος έδωσε τα χαρακτηριστικά του έργου. Τόνισε ότι η σύμβαση υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2022 και πως ο εργολάβος μπήκε 20 Φεβρουαρίου του 2023. ΄΄Η έναρξη΄΄, όπως είπε, ΄΄έγινε καθυστερημένα ύστερα από αίτημα του Δήμου προκειμένου να γίνουν κάποιες διοργανώσεις διότι θέλαμε να ολοκληρωθούν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναιγιαλείου. Μόνοι μας χάσαμε από τον Δεκέμβριο του ‘22 μέχρι τον Μάιο του ’23 ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες όμως ο εργολάβος δεν πληρώθηκε και ζήτησε παύση. Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο και απομένουν να μπει ο συνθετικός χλοοτάπητας και η σπορά. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει ο ανάδοχος και σε συνεργασία με τον δήμαρχο, μας έστειλε νέο χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα, στο αίτημά του που υπέβαλε την 1η Μαρτίου ζητούσε παράταση πέντε μηνών, ωστόσο εμείς του δώσαμε μόνο τρεις. Μας ανέφερε ότι στις 23 Μαΐου το έργο θα έχει τελειώσει. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο εργολάβος είχε να κάνει με την προμήθεια της ποταμίσιας άμμου. Τελικά έγινε η προμήθεια, αναμένεται να έρθει το υλικό, να στρωθεί και από εκεί και πέρα, αφού έχει ήδη αγοράσει τον τάπητα, θα γίνει η σπορά. Άρα λοιπόν είναι εφικτό τέλη Μαΐου να παραδώσει. Άλλωστε, εμείς δεν προτιθέμεθα να δώσουμε άλλη παράταση. Όπως με έχει ενημερώσει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ο Αθηνόδωρος θα φιλοξενήσει και πάλι το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, είναι πολύ σημαντικό το γήπεδο να είναι σε καλή κατάσταση και γι’ αυτό΄΄.

Με συμβολή της ΔΕΥΑΑ

Στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σωτήρη Ταξιαρχόπουλου για την κεντρική παροχή, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως ο χώρος αρδεύεται από δύο σημεία. Το ένα είναι από γεώτρηση και το άλλο από κεντρική παροχή και συγκεκριμένα από το αντλιοστάσιο που είναι στο πλάι. Όπως είπε, ΄΄η κεντρική παροχή ήταν σάπια το είδε η Τεχνική Υπηρεσία και με τη συνδρομή της ΔΕΥΑΑ θα αλλάξει η κεντρική παροχή και θα γίνει νέα που θα περάσει κάτω από τη γέφυρα και θα οδηγήσει μέσα στο γήπεδο. Ευχαριστώ τη ΔΕΥΑΑ που θα βοηθήσει στο έργο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr