background img
banner
banner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «Μαρίνα στο Αίγιο, Ανάπλαση παραλιακού μετώπου στην Αιγιάλεια, Τουριστική Ανάπτυξη ως τα ορεινά και αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ»

Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με κατασκευή σύγχρονης μαρίνας στο Αίγιο και η ανάπλαση συνολικά της παραλιακής ζώνης σε όλη την έκταση του Δήμου Αιγιαλείας, είναι ζήτημα Πρώτης Προτεραιότητας για την παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ» και τον επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο, Χρήστο Γούτο.

«Είναι πρόταση και δέσμευσή μας η κατασκευή μαρίνας στην λιμάνι του Αιγίου, με ταυτόχρονη σύνδεση της πάνω πόλης του Αιγίου με την κάτω πόλη και η αναμόρφωση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου στην Αιγιάλεια. Είναι ένα τμήμα του επεξεργασμένου και απολύτως ρεαλιστικού Αναπτυξιακού Σχεδίου μας και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει άμεσα», τονίζει στο μήνυμα του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Χρήστος Γούτος.

Αναλύοντας το πλάνο για την Τουριστική Ανάπτυξη στον Δήμο, ο κ. Γούτος επισημαίνει ότι:

«Είναι σαφής και ξεκάθαρη η αντίληψή μας, ότι η Ανάπτυξη στην Αιγιάλεια θα έλθει απ’ την θάλασσα και τον τουρισμό, με την προϋπόθεση βέβαια της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου πακέτου έργων ανάπλασης και ταυτόχρονης αξιοποίησης και ανάδειξης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αιγιάλειας, από την παραλιακή ζώνη ως τις πιο ορεινές περιοχές.

Η Αιγιάλεια είναι ένας τόπος ευλογημένος, με πληθώρα συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που όμως μένουν αναξιοποίητα. Ένας τόπος με πάνω από είκοσι παραλίες, με ημιορεινά και ορεινά χωριά και μοναδικές ορεινές διαδρομές, (που προσελκύουν, και θεματικό τουριστικό κοινό), με εξαιρετικά δημοφιλή τοπικά προϊόντα. Διαθέτει, επίσης, Αρχαιολογικούς χώρους τεράστιας σημασίας, σε διεθνές επίπεδο, που πρέπει να ενταχθούν σε ένα αποφασιστικό πρόγραμμα δυναμικής ανάδειξης και προβολής τους.

Στο πλάνο εντάσσεται και η σύνδεση για τους επισκέπτες της Αιγιάλειας με τα Καλάβρυτα, κομμάτι για το οποίο καταλυτικός θα είναι και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ωστόσο, για όλα αυτά χρειάζονται οι σωστές και στοχευμένες δράσεις και ενέργειες του Δήμου. Μόνο έτσι αυτά τα πλεονεκτήματα θα αξιοποιηθούν κατάλληλα και οργανωμένα, ώστε ο τόπος μας να πετύχει την τουριστική άνθιση που μπορεί και δικαιούται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Μιλάμε για ξενοδοχεία και καταλύματα, παροχή υπηρεσιών, διάθεση προϊόντων κ.α.. Μιλάμε για πολλαπλασιασμό των θέσεων εργασίας, γεγονός που θα δώσει την απαραίτητη προοπτική ώστε οι νέοι μας, τα παιδιά μας, να μπορούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Ένα τέτοιο έργο ολοκληρωμένης παρέμβασης με σκοπό την τουριστική ανάδειξη όλου του Δήμου μας, θα δώσει στην Αιγιάλεια την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ώθηση που χρειάζεται».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr