background img
banner
banner

Ώσμωση δυνάμεων με προοπτική νίκης

«ΖΥΜΩΣΗ» ΓΟΥΤΟΥ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΗ – ΣΒΟΛΗ: ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ «ΔΙΠΟΛΟ ΝΙΚΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ επέλεξε, σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να ασκήσει το ρόλο του «διαλύτη», με την έννοια που χρησιμοποιείται βέβαια ο όρος στη χημεία: Να απελευθερώσει διεργασίες, να προκαλέσει νέες «πολιτικές ενώσεις», μέσα και από την απαραίτητη ώσμωση δυνάμεων με πρόσωπα – επικεφαλής που έχουν κοινή αφετηρία το κόμμα και διαθέτουν απαραίτητα φιλελεύθερη πρόταση και στόχευση, με αξιόπιστο πρόγραμμα για την τοπική κοινωνία.

Εν γνώση της κεντρικής πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης, να μην διαταράξει τις ισορροπίες με «χρίσματα» και «στηρίξεις», η ΔΕΕΠ Αχαΐας ακολουθεί τη δική της στρατηγική και βάζει απέναντί της «πολύχρωμα ψηφοδέλτια» στα οποία οι επικεφαλής τους δεν έχουν αφετηρία τη ΝΔ.

Η… θεωρία του προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνη Κουνάβη είναι πως το επόμενο διάστημα τόσο στην Πάτρα, όσο και στο Αίγιο όπου υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον, κάποιοι θα επιχειρήσουν να… θολώσουν το τοπίο, χρησιμοποιώντας και την πολιτική τοξικότητα η οποία αποτελεί παραδοσιακά «εργαλείο» ελέγχου της αυτοδιοίκησης.

Γι αυτό και βασικός προσκεκλημένος στην πρώτη (και τελευταία πιθανότατα μέχρι τις εκλογές) κομματική συνάντηση αυτοδιοικητικών που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα ήταν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης η οποίος το 2019 ακολούθησε τη δική του «γραμμή», ξεκίνησε από την κομματική του αφετηρία, κατέθεσε ένα πρόγραμμα φιλελεύθερο, ξεπέρασε την τοξικότητα της πολιτικής περιόδου που πέρασε και, σήμερα, διεκδικεί την επανεκλογή του έχοντας καθαρό πεδίο και στρατηγική διεύρυνσης προς το κέντρο.

Στην συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ την Πέμπτη ήσαν παρόντες εκπρόσωποι της υφυπουργού Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου (Τάκης Αντωνόπουλος), και του βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα (Γεωργία Ντάτσικα και Μάχη Σιώρου), ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Τσίρης, εκπρόσωπος του υποψήφιου βουλευτή Ανδρέα Τσώκου (Θανάσης Παλούμπης), ο πρώην βουλευτής, Θανάσης Νταβλούρος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ κ. Σταθακάρος, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: «Μας ενδιαφέρει ο επικεφαλής»

«Σε κάθε υποψηφιότητα, βασικό ρόλο πάντα διαδραματίζει ο επικεφαλής της κίνησης. Ο συνδυασμός θα πρέπει να ακολουθεί πολιτική διεύρυνσης με ευρύτερες συνεργασίες αλλά, ως ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ, δίνουμε μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στον Νεκτάριο Φαρμάκη, προσφέρουμε στήριξη στον Κώστα Σβόλη, έναν αξιόλογο επιστήμονα και στέλεχος της παράταξης, και το ψηφοδέλτιό του για το δήμο της Πάτρας. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Χρήστος Γούτος, ένας αξιόλογος επιστήμονες που προέρχεται και αυτός από τη ΝΔ, έχει ήδη καταθέτει τη δική του πρόταση για το δήμο Αιγιαλείας.

Ο κ. Γούτος έχει ήδη προχωρήσει σε μια διεύρυνση της παράταξής του, αυτό φάνηκε και στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωσή του, γι αυτό και δεν μιλάμε για ‘χρίσμα’ αλλά για στήριξη στο συγκεκριμένο πρόσωπο η οποία κατόπιν δικής του επιθυμίας και δικής μας θέλησης, έγινε σε μια κομματική συγκέντρωση σε χρόνο προγενέστερο χρόνο της επίσημης προεκλογικής περιόδου» επισημαίνει στo Protionline.gr ο Αντώνης Κουνάβης. «Έχουμε μπροστά μας μια νέα μάχη την οποία θα πρέπει να δώσουμε συντεταγμένα με ομοψυχία, ενότητα και ομόνοια, όπως δώσαμε και τη μάχη των εθνικών εκλογών» συμπληρώνει, επισημαίνοντας, χωρίς να κατονομάζει το Αίγιο, ότι «λάθη της παράταξης, σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές κόστισαν το 2019 την ήττα και την απώλεια δήμων για τη ΝΔ».

ΧΡ. ΓΟΥΤΟΣ: «Τα κόμματα στηρίζουν υποψηφίους με δυναμική»

Από την πλευρά του και ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος δηλώνει εκ νέου, με αφορμή την παρουσία του στην συγκεκριμένη συνάντηση, περήφανος που ανήκει στη ΝΔ και τονίζει την ανάγκη της επίτευξης ευρύτερων συνεννοήσεων και συμπράξεων προκειμένου να υπάρξει σε αυτές τις εκλογές προοπτική νίκης για το κόμμα αλλαγή σελίδας στους δήμους.
«Όλοι ξέρουν τον χώρο από τον οποίο προέρχομαι, δεν ζήτησα ούτε επιδιώκω κομματικό χρίσμα στην προσπάθεια που κάνω. Η δυναμική της υποψηφιότητάς της παράταξής μας είναι συγκεκριμένη, ευχαριστώ εκ νέου τη ΔΕΕΠ Αχαΐας και τον Αντώνη Κουνάβη για τη στήριξη στο πρόσωπό μου και ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι προφανές ότι τόσο η ΝΔ όσο και όλα τα κόμματα θέλουν να στοιχίζονται πίσω από τη δυναμική που αναπτύσσουν συγκεκριμένες υποψηφιότητες, με προοπτική νίκης.

Είμαστε απέναντι στην μικροπολιτική και την τοξικότητα προσώπων που δεν μπορούν να δεσμεύσουν το κόμμα σε χρίσματα άνευ ουσίας που μπορεί να μην φτάσουν μέχρι την κάλπη» σχολιάζει με νόημα ο κ. Γούτος.

Όσον αφορά την δράση του συνδυασμού για το επόμενο διάστημα, μέχρι και την κατάθεση των ψηφοδελτίων, επισημαίνει: «Σχεδιάζουμε προσεκτικά κάθε βήμα, σε μια προσπάθεια που θέλει να κινητοποιήσει τους πάντες που επιθυμούν να στηρίξουν τα χρώματα του δήμου μας. Κάνουμε τις τελικές προσθήκες στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, αξιολογώντας πληθώρα προσώπων και ξεκινάμε τον αγώνα μας για να επιτύχουμε υψηλούς στόχους. Η διαδρομής μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του Αιγίου, την περίοδο που προηγήθηκε αφορούσε πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες που ωφελούν όλους τους πολίτες. Και την επόμενη μέρα θα λειτουργήσουμε με ενότητα για όλους, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας. Αυτοδιοίκηση είναι να κολυμπάς κάθε μέρα απέναντι στο ρεύμα, θα καταφέρουμε να κάνουμε πολλά, η Αιγιαλεία αλλάζει εποχή».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr