background img
banner
banner

Επιστροφή στα θρανία με ελεγχόμενη αισιοδοξία και δυναμική διάθεση

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με ικανοποιητική ετοιμότητα σε κάθε επίπεδο γίνεται σήμερα το πρωί, 11 Σεπτεμβρίου, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα στην Αιγιάλεια. Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, σε συνδυασμό με την αντιδημαρχία Παιδείας αλλά και τους εκπαιδευτικούς των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επί συνόλου, δηλώνουν ενεργοί και ξεκούραστοι, οργανωμένοι και… έτοιμοι ώστε θα μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις συνθήκες – εύκολες ή δύσκολες-με τις οποίες αρχίζει η καινούρια χρονιά και ακούγεται το “πρώτο” κουδούνι για εκατοντάδες μαθητές.

Δεν υπάρχουν κενά σε οργανικές θέσεις

Η σχολική χρονιά ξεκινά με καλυμμένες τις οργανικές θέσεις σε δασκάλους και καθηγητές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ δεν διαπιστώνονται κενά ούτε σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όπως θεατρολόγοι, γυμναστές καθηγητές πληροφορικής.
Οι μονές ελλείψεις εμφανίζονται στον τομέα της Παράλληλης Στήριξης αλλά και σε ορισμένες θέσεις σε τάξεις με παιδιά που εντάσσονται σε τμήματα Ειδικής Αγωγής.

Οι Σχολικές Επιτροπές παρήγαγαν σοβαρό έργο

Είναι μία από τις πιο αποδοτικές χρονιές σε επίπεδο οργάνωσης στο ξεκίνημά τους, καθώς οι Σχολικές Επιτροπές μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου ήρθαν σε… αρμονία και “μελωδική” συνεργασία με το σύνολο των εκπαιδευτικών ανά την Αιγιάλεια, με απόλυτη συνεννόηση μεταξύ δασκάλων και διευθυντών των σχολείων όλων των μονάδων. Το γεγονός αυτό, αφήνει ως γενικό χαρακτηρισμό εκτός από μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η χρονιά θα κυλήσει δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, και πολλές ελπίδες για περισσότερη αποδοτικότητα στο μέλλον.

Σε επίπεδο κτιρίων, τα σχολεία της Αιγιάλειας κατά γενική ομολογία βρίσκονται να έχουν μία καλή εικόνα, δεδομένου ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι Σχολικές Επιτροπές εργάστηκαν με συντονισμένες προσπάθειες και πολλές φορές… πυρετωδώς, για την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων. Έγιναν έργα και παρεμβάσεις σε πολλά κτίρια, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποια χρόνια “αγκάθια” στο κομμάτι της στέγασης, όπως παραδείγματος χάριν στο 10ο Νηπιαγωγείο και στο 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου το οποίο στεγάζεται σε ισόγειο πολυκατοικίας, αλλά και το Ειδικό Νηπιαγωγείο που στεγάζεται στο 3ο Δημοτικό.

Επιπλέον, παραμένει το στεγαστικό ζήτημα του 2ου ΓΕΛ Αιγίου που από το 1995 στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες. Τέλος, να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίρια η περιφερειακή κοπή των χόρτων, ενώ έχουν γίνει μυοκτονίες και απολυμάνσεις, σε όλους τους χώρους κάθε μονάδας.Ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις ή ελλείψεις στα βιβλία, σε όλες ανεξαιρέτως τις μονάδες, για όλες τις τάξεις.

Γ. Αγγελόπουλος: «Ευχές για καλή και αποδοτική χρονιά»

Μιλώντας στo Protionline.gr για την ετοιμότητα που υπάρχει για την νέα χρονιά, ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε για τη λειτουργία του σχολείου που εκπροσωπεί: “Είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούμε τους μαθητές των 13 συνολικά τμημάτων της φετινής περιόδου και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ευχόμαστε καλή και αποδοτική σχολική χρονιά σε όλους. Η βοήθεια της Σχολικής Επιτροπής και του Δήμου Αιγιάλειας ήταν καθοριστική. Έχουν καθαριστεί επαρκώς όλοι οι χώροι από χόρτα, υπάρχουν όλες οι προμήθειες που χρειάζονται για να λειτουργήσει σωστά το σχολείο, έγινε η απεντόμωση και την συνολική καθαριότητα κάθε χώρου της μονάδας επιμελούνται οι δύο καθαρίστριες, οι οποίες έχουν πιάσει δουλειά από την 1η Σεπτεμβρίου” σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στο μόνιμο θέμα του κτιριακού που υπάρχει, δεν έχει αλλάξει κάτι φέτος. Να επισημανθεί ότι ο προαύλιος χώρος που χρησιμοποιείται, βάσει νόμου ανήκει σε ιδιώτη (!), οπότε τα παιδιά θα συνεχίσουν να προαυλίζονται κανονικά, αλλά βάσει νόμου, είναι έκταση χρησικτησίας και ανήκει στον γείτονα – ιδιώτη…

Ε. Ράπτη: «Είμαστε έτοιμοι για μία δημιουργική χρονιά»

Μιλώντας στo Protionline.gr η διευθύντρια του Γυμνασίου Διακοπτού Έφη Ράπτη για την έναρξη της φετινής χρονιάς, δήλωσε: “Υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στις οποίες ήμουν συνεχώς παρούσα και έγιναν πολλές ενέργειες, υπό την φροντίδα και επίβλεψη του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Δούλου. Κάναμε αλλαγές σε κάποια παράθυρα και παρεμβάσεις στην μόνωση του κτιρίου, καθώς ορισμένα σημεία παρουσίαζαν έντονη υγρασία.

Επιπλέον βάφτηκε το μικρό θεατράκι που στεγάζεται μέσα στο σχολικό μας κτίριο και βεβαίως, διάφορες μικρές παρεμβάσεις καλλωπισμού σχεδόν σε όλους τους χώρους. Ξεκινάμε χωρίς ελλείψεις, έχουμε την τύχη να διαθέτουμε και αναπληρωτές και θα έλεγα ότι κατά 90% είμαστε έτοιμοι για το σημερινό ξεκίνημα μιας ιδιαίτερα καλής χρονιάς…” ανέφερε η κ. Ράπτη, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν ελλείψεις σε βιβλία ή άλλες βασικές λειτουργικές ανάγκες σε όλο το κτιριακό συγκρότημα και πως οι 124 μαθητές της μονάδας είναι καθ’ όλα έτοιμοι για τη νέα χρονιά.

Κ. Δημουλά: «Η σημερινή έναρξη γίνεται με κακή ψυχολογία και σε ένα δυστοπικό περιβάλλον»

“Έχουμε σήμερα την έναρξη όλων των σχολείων εν μέσω ενός δυστοπικού περιβάλλοντος, καθώς τα κοινωνικά γεγονότα που συμβαίνουν σε όλη την χώρα, με τις πρόσφατες πλημμύρες, τις φωτιές και τα καμένα του Αυγούστου, την κοινωνική ανισορροπία που υπάρχει σε όλους τους τομείς και το οικονομικό πρόβλημα που ολοένα και μεγαλώνει, «καλούν» εκπαιδευτικούς και μαθητές να ισορροπήσουν. Η ψυχολογία του κόσμου σε γενικές γραμμές δεν είναι καλή και αυτό, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα παιδιά, ούτε τους γονείς και σαφώς ούτε τους καθηγητές” ήταν τα πρώτα λόγια της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Αιγίου και προέδρου της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας.

«Ελπίζω να υπάρχει υγεία και δύναμη, για να βγάλουμε εις πέρας το δύσκολο εκπαιδευτικό έργο μας, μέσα σε ένα περιβάλλον με τεράστιες ιδιαιτερότητες και αντίξοες κοινωνικές συνθήκες…» συμπλήρωσε η Κατερίνα Δημουλά. Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου, σε ανάλογη ερώτηση σημείωσε ότι υπάρχει πληρότητα μεν στο μόνιμο διδακτικό προσωπικό, όμως δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις, για τις περιπτώσεις του διοικητικού προσωπικού και μερικών άλλων ειδικοτήτων, στο κομμάτι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο νομού, όπως για παράδειγμα οι ελλείψεις που παρουσιάζει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης. “Ένα μεγάλο πρόβλημα επίσης, είναι οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών και τα όσα προβλήματα φέρνει αυτό το γεγονός. Οι κεντρικές αποφάσεις της πολιτείας δεν βοηθούν ιδιαίτερα σε κάποιους τομείς. Η φετινή σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες για πολλά σχολεία όλης της Αιγιάλειας, καθώς έχουν τοποθετηθεί νέοι διευθυντές, κάτι που αυτόματα σημαίνει μία χρονοβόρα διαδικασία προσαρμογής και υπομονής, από όλους…” τόνισε η κ. Δημουλά, η οποία θα διευθύνει τη σχολική της μονάδα με 242 συνολικά μαθητές. Τέλος, σημείωσε την μεγάλη στήριξη που έδειξε φέτος η Σχολική Επιτροπή του Δήμου σε όλα στα σχολικά κτίρια, αλλά και το ενδιαφέρον για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που χρειάζονταν, ώστε να λειτουργήσει κάθε μονάδα όσο το δυνατόν πιο άρτια γίνεται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr