background img
banner
banner

Χωρίς εκπλήξεις η ανακήρυξη από τα Πρωτοδικεία…

ΕΠΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 17 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ 28 ΗΜΕΡΩΝ…

Κανονικά στην αφετηρία των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών οι οποίες διεξάγονται σε 28 μέρες μπήκαν από χθες όλοι οι συνδυασμοί που έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα καθώς η ανακοίνωση των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο Πατρών και τα Πρωτοδικεία Καλαβρύτων και Αιγιαλείας δεν έκρυβε κάποια έκπληξη.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος η ανάρτηση των ψηφοδελτίων έγινε κανονικά χθες το μεσημέρι από το Πρωτοδικείο της Πάτρας. Το γεγονός ότι, φέτος, η κατάθεση έγινε ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας «Gov.gr» ήταν αρκετό ώστε όλες οι παρατάξεις να περάσουν ένα «φίλτρο» τους υποψηφίους τους κατά την ‘προσομοίωση’ που έγινε από τις παρατάξεις πριν την επίσημη υποβολή που έγινε μέχρι τις 31/8/2023. Παράλληλα από τα τέλη του περασμένου μήνα και κατά το 10ήμερο που μεσολάβησε, έως και χθες Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, είχαν μια σαφή εικόνα για πιθανά κωλύματα υποψηφίων τους και για ελλείψεις ή πιθανές ενστάσεις.

Η «μάχη» της Δυτικής Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε 7 ψηφοδέλτια με πρώτο αυτό του νυν Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ο οποίος κατέθεσε πλήρη συνδυασμό (παράταξη «Μπροστά για όλους») και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αχαΐας με 53 υποψηφιότητες, Αιτ/νίας με 33 υποψηφιότητες και Ηλείας με 28 υποψηφίους/ες.

Πλήρες είναι και το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Σκιαδαρέση «Νέα Δυτική Ελλάδα» που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με 53 υποψηφιότητες στην Αχαΐα,  33 στην Αιτ/νία και 28 υποψηφίους/ες στην Ηλεία.

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Καρπέτα που έχει στη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε») είναι πλήρες στην Αχαΐα με 53 υποψηφίους, έχει 23 υποψηφίους στην Αιτ/νία και πλήρες είναι και στην Ηλεία με 28 υποψηφίους/ες.

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής το Σωτήρη Παρίση είναι πλήρες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στην Αχαΐα με 53 στην Αιτ/νία με 33 υποψηφιότητες και στην Ηλεία και 28 υποψηφίους/ες.

Από την πλευρά του ο πρώην Βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου σε αυτές τις εκλογές επιστρέφει με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» με 39 υποψηφίους στην Αχαΐα, 20 στην Αιτ/νία και 14 στην Ηλεία.

Στις εκλογές για τη νέα Περιφερειακή αρχή συμμετέχει και το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Κολλιόπουλου «Οι νέοι της Δυτικής Ελλάδας» με 31 υποψηφιότητες στην Αχαΐα, 13 στην Αιτ/νία και 12 στην Ηλεία και η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση» του Χρίστου Κόσινα με 21 υποψηφίους στην Αχαΐα, 13 στην Αιτ/νία και 11 στην Ηλεία.

Αυτό που αλλάζει σίγουρα πάντως, μετά την τραγωδία των τελευταίων 24ωρων στη Θεσσαλία, είναι η ατζέντα της προεκλογικής αναμέτρησης, καθώς, σε επίπεδο Περιφέρειας, οι υποδομές και τα θέματα Πολιτικής Προστασίας μπαίνουν υποχρεωτικά μπροστά στη συζήτηση.

Το τελευταίο διάστημα με μια σειρά γεγονότα, φωτιές, οπαδική βία, πλημμύρες, η κυβέρνηση φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς το αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες έχει δεχθεί πλήγμα. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει βάρος στο κέντρο και την πληγείσα Θεσσαλία με τον Νεκτάριο Φαρμάκη να αισθάνεται αρκετά ασφαλής μετά και την κεντρώα διεύρυνση που έχει πετύχει αλλά και από το γεγονός ότι είναι ο μόνος υποψήφιος Περιφερειάρχης που δεν έχει τόπο καταγωγής από το νομό καθώς, όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, φαίνεται ότι έχουν ρίξει φάρος κυρίως στην Πάτρα και τους δήμους της Αχαΐας.

Η Πάτρα

Τέσσερις είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των Πατρινών με την ανακήρυξη χθες των ψηφοδελτίων να γίνεται κανονικά, χωρίς εκπλήξεις. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Κώστα Πελετίδη μπαίνει στη μάχη της επανεκλογής με 107 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους σε όλες τις ενότητες της Πάτρας και πρώην «Καποδιστριακούς» δήμους Παραλίας, Βραχναιίκων, Μεσσάτιδας και Ρίου και υποψηφίους σε όλα τα συμβούλια κοινότητας σε διαμερίσματα της Πάτρας και πρώην κοινότητες «Καποδιστριακών» δήμων.

Η παράταξη «Πάτρα σπουδαία και πάλι» του Βασίλη Αϊβαλή έχει πλήρες ψηφοδέλτιο με 107 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους ενώ ανακήρυξε υποψηφίους/ες σε όλα τα διαμερίσματα της Πάτρας και σχεδόν όλες τις τοπικές κοινότητες των πρώην «Καποδιστριακών» δήμων.

Ο συνδυασμός του Κώστα Σβόλη «Πάτρα Ενωμένη» ανακηρύχτηκε με 103 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και πλήρη ψηφοδέλτια τόσο για τα συμβούλια των διαμερισμάτων της Πάτρας όσο και σε όλες τις κοινότητες των πρώην «Καποδιστριακών» δήμων.

Το «σπιράλ» του Πέτρου Ψωμά είναι σε αυτές τις εκλογές το «αουτσάιντερ» κατεβάζοντας πλήρες ψηφοδέλτιο με 107 υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους σε όλες τις ενότητες της Πάτρας και του πρώην «Καποδιστριακούς» δήμους, στα διαμερίσματα της Πάτρας αλλά και σε πολλές από τις κοινότητες των πρώην «Καποδιστριακών» δήμων Παραλίας, Βραχναιίκων, Μεσσάτιδας και Ρίου.

Το Αίγιο

Κανονικά πέρασαν από το Πρωτοδικείο Αιγίου και τα έξι ψηφοδέλτια που κατέρχονται στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου. Οι υποψήφιες παρατάξεις για τον δήμο Αιγιαλείας είναι οι συνδυασμοί «Αιγιάλεια Τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Γούτο, «Αιγιάλεια Προορισμός» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Σπηλιόπουλο, «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κουβαρά, «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μποδιώτη και «Αιγιαλέων Πόλις» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Τα Καλάβρυτα

Πλήρης είναι ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου ο οποίος μάλιστα κατάφερε να διευρύνει την παράταξή του «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» με υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων που ανήκαν μέχρι πρόσφατα στην αντιπολίτευση. Το ψηφοδέλτιο του Θανάση Παπαδόπουλου έχει 48 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για τις Δ..Ε. Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας καθώς και ψηφοδέλτια και στις 64 τοπικές κοινότητες του δήμου.

Ο συνδυασμός «Ενωτική Πρωτοβουλία» του υποψηφίου Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Κανελλόπουλου έχει 38 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και ψηφοδέλτια με υποψηφίους τοπικούς συμβούλους σε 60 κοινότητες.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο Δήμαρχο το δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Ανδριόπουλο κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 21 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου υποψηφίους τοπικούς συμβούλους για τα 2/3 περίπου των κοινοτήτων του δήμου.

Η Δυτική Αχαΐα

Ο νυν δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς με το συνδυασμό του «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» ανακήρυξε κανονικά τους 64 υποψηφίους για το κεντρικό ψηφοδέλτιο, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και υποψηφίους σε 39 τοπικές κοινότητες του δήμου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος με την παράταξή του «Αναπτυξιακή Πνοή» διεκδικεί το δήμο με πλήρες επίσης ψηφοδέλτιο 64 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στο κεντρικό, αλλά και στις 39 κοινότητες του δήμου.

Μεγάλο αουτσάιντερ στη Δυτική Αχαΐα είναι ο συνδυασμός του Φίλιππου Λιάκου «Δύναμη Προοπτικής» με 63 υποψηφίους/ες για το κεντρικό ψηφοδέλτιο και υποψηφιότητες σε 37 τοπικές κοινότητες του δήμου.

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Δυτική Αχαΐα κατεβαίνει ως επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος, μετά και την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος στο ψηφοδέλτιο του οποίοι υπάρχουν 27 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και στις τέσσερις ενότητες του δήμου (Δύμη, Ωλενία, Μόβρη και Λαρισσός) και ψηφοδέλτια σε 26 από τις τοπικές κοινότητες του δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr