background img
banner
banner

Θετικό πρόσημο για τον Αθηνόδωρο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με την παρουσία της Παναγιώτας Μεντζελοπούλου, της Ιωάννας Τσιώρη, της Μαρίνας Λαμπίρη και της Χρυσούλας Παπαπέτρου στη σκυταλοδρομία 4Χ400, ( κατέκτησαν την 4η θέση με επίδοση 4.07.85), ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Αθηνόδωρου Αιγίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 που έγινε το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

Η παρουσία των αθλητών ήταν εξαιρετική, λαμβάνοντας μάλιστα υπ΄ όψη τις δυσκολίες της προσαρμογής στη αλλαγή του αρχικά προγραμματισμένου χρόνου διεξαγωγής.

Την πρώτη μέρα των αγώνων έλαμψε το άστρο της Παναγιώτας Μεντζελοπούλου στα 100 μ. με εμπόδια, κατακτώντας άλλη μια φορά την πρώτη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και σε μια κατηγορία που θα έχει το δικαίωμα και τα επόμενα 2 χρόνια να συμμετέχει.

Επίσης την πρώτη ημέρα ο Θάνος Βασιλείου συμμετείχε στον προκριματικό των 400 μ. και τερμάτισε με επίδοση 56.96, ενώ η Ευγενία Βαρβία με επίδοση 4.56.30 ήταν 14η στα 1500 μ. και ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος 20ός στην ίδια απόσταση με επίδοση 4.20.41 .

Στον τελικό η Ευγενία Βαρβία

Τη δεύτερη ημέρα η μόλις 16χρονη Ευγενία Βαρβία προκρίθηκε στον τελικό των 800 μ. (2.24.07), όπου κατατάχθηκε 11η με επίδοση 2.25.42. Να σημειώσουμε ότι θα έχει άλλα τρία χρόνια δικαίωμα συμμετοχής στην ίδια κατηγορία και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί τα επόμενα χρόνια στο βάθρο των νικητών, όπως ο αδελφός της Γιάννης που χωρίς να χρειαστεί να υπερβεί τα 2μ. στο άλμα εις ύψος κέρδισε την τρίτη θέση.

Πολύ καλή παρουσία εκτός του αγωνίσματος της σκυταλοδρομίας τη δεύτερη ημέρα των αγώνων είχε ο Νικόλαος Νικολακόπουλος στο αγώνισμα των 3000 μ. που με επίδοση 9.21.55 ήταν 11ος με νέο ατομικό ρεκόρ και αναμένεται κι αυτός να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα δύο χρόνια στην ίδια κατηγορία. “Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον προπονητή Νίκο Τσιοφύλα που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που «υπηρετεί» τους αθλητές του συλλόγου μας, ότι μπορεί και αναδεικνύει τους ταλαντούχους αθλητές αλλά και αυτούς που θέλουν να διακριθούν και προσπαθούν” αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Αθηνόδωρος.

Χάλκινο μετάλλιο ο Γιάννης Βαρβίας

Μπορεί να αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής (λόγω των σπουδών του στην ακριτική πόλη) δεν παύει όμως να είναι αιγιώτης και να προέρχεται από τον Αθηνόδωρο. Ο λόγος για τον Γιάννη Βαρβία ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο Άλμα εις Ύψος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που έγινε στην Πάτρα. Σημείωσε επίδοση 1.99 σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλη την κατηγορία Κ20 μετά από δύο αναβολές του Πρωταθλήματος και ενώ έχει ξεκινήσει τη στρατιωτική του θητεία έχοντας χαρακτηριστεί επίλεκτος αθλητής από τη ΓΓΑ και το ΑΣΑΕΔ.! Το χρυσό κατέκτησε ο Αντρέα Μίτα του ΑΣ Πρέβεζας με άλμα 2.15 και το αργυρό ο Πασχάλης Γεννίκης του ΕΦΚΑ Σέρρες με άλμα επίσης στο 1.99 όπως και ο Βαρβίας.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr