background img
banner
banner

Στα πρωταθλήματα Ανδρών και Κ17 η νέα ομάδα βόλεϊ της Αιγιάλειας Λύκοι Διακοπτού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΡΑΤΑ, Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΠΕΠ η κλήρωση των πρωταθλημάτων Β΄ Εθνικής Ανδρών και Γυναικών καθώς και όλων των μικρών – ηλικιακά – κατηγοριών και στην κληρωτίδα μπήκε το όνομα μιας νέας ομάδας βόλεϊ της Αιγιάλειας, των Λύκων Διακοπτού. Έτσι μετά το ποδόσφαιρο γυναικών και την αντισφαίριση (τένις) ο σύλλογος της ανατολικής Αιγιάλειας καλλιεργεί πλέον και το τμήμα του βόλεϊ. Η ομάδα δήλωσε συμμετοχή εκτός από το τοπικό Ανδρών της ΕΣΠΕΠ (δεν έγινε ακόμη η κλήρωση) και στο πρωτάθλημα Παμπαίδων (Κ17) της Ένωσης και εκεί θα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Α.Ο.Αιγιαλέων με το πρωτάθλημα να ξεκινάει στις 7 Ιανουαρίου 2024 καθώς σε κάθε όμιλο μετέχουν μόνο επτά ομάδες. Εκτός από τις δύο της Αιγιάλειας, θα αγωνιστούν ακόμη, η Παναχαϊκή η Ολυμπιάδα Πατρών, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ο Άθλος Πατρέων και ο Ερμής Πάτρας.

Τα τρία ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής είναι Άθλος Πατρέων – Παναχαϊκή, Ολυμπιάδα Πατρών – Λύκοι Διακοπτού, Κόροιβος Αμαλιάδας – Ερμής Πατρών ενώ ο Α.Ο. Αιγιαλέων θα έχει ρεπό.
Η ιδέα για την δημιουργία των Λύκων στο βόλεϊ ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Α.Ο. Αιγιαλέων Νίκο Ηλιόπουλο και επειδή υπήρχε ήδη το καταστατικό στην ομάδα του Διακοπτού κατεβαίνει με την ονομασία “Λύκοι”. Να διευκρινιστεί ότι υπάρχουν δύο σύλλογοι με την ονομασία “Λύκοι” ( Αιγιάλειας και Διακοπτού) που όμως έχουν τη ίδια διοίκηση.

Μόνο η Ακράτα στο τοπικό γυναικών

Στην τοπική κατηγορία των γυναικών συμμετέχει μόνο η Ακράτα από την Αιγιάλεια σε ένα πρωτάθλημα που έχει χωριστεί σε τρεις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια αλλά στο τέλος της Α΄ φάσης οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα δημιουργήσουν ένα νέο μίνι πρωτάθλημα όπου θα κριθεί η άνοδος στη Β΄ Εθνική. Η Ακράτα βρίσκεται στον 1ο όμιλο μαζί με Ολυμπιάδα, Άθλο Πατρών , Ομόνοια Ναυπάκτου, Α.Ο. Φίλων Π. Πατρών και ΕΑΠ. Συνολικά έξι ομάδες, με το πρωτάθλημα να αρχίζει στις 26 Νοεμβρίου όπου η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας “Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος” την Ομόνοια.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο: Ολυμπιάδα – Άθλος, Ακράτα – Ομόνοια και Α.Ο. Φίλων Π. Πατρών – ΕΑΠ
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ποσειδών Λουτρακίου, Απόλλων, Τροιζηνιακός, Στρατηλάτης Αγίων Θεοδώρων, ΓΕ Ναυπλίου, ΓΣ Άργους, Νέα Ιωνία, Αλκυών.
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: ΓΣ Μεσσήνης, Ζακυνθινός, ΓΣ Γαργαλιάνων, Απόλλων Καλαμάτας, ΓΕΑΤ Δίων Κυπαρισσίας.

Η κλήρωση στο πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ18)

Kλήρωση έγινε και στο πρωτάθλημα των Κορασίδων (Κ18) με τον Α.Ο. Αιγιαλέων και τον Α.Ο. Ακράτα να τοποθετούνται στον 1ο υποόμιλου του Β΄ Ομίλου μαζί με άλλες δύο ομάδες, τον Απόλλωνα και τον Άρατο. Αναλυτικά η κλήρωση σε όλους τους ομίλους:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (1ος υποόμιλος): ΑΟ Ολυμπιονίκης – ΑΣΑ Κόροιβος, Ζακυνθινός – ΑΠΣ Πυργέας
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (1ος υποόμιλος): ΑΟ Ακράτα – ΓΣ Απόλλων, ΑΟ Αιγιαλέων – ΑΟ Άρατος 1893
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (1ος υποόμιλος): ΑΣ Τρίπολης – ΓΕ Ναυπλίου, ΓΣ Άργους – ΑΣ Νεμέας, ΡΕΠΟ Α.Ο. Αλκυών
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ (1ος υποόμιλος): ΓΣΜ Λυκαία – ΑΕ Φαρίδος, ΓΣ Σπαρτιατικός 1 – ΓΣ Σπαρτιατικός 2

Αρκετοί Αχαιοί στο σεμινάριο προπονητών

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης διοργάνωσε 9 και 10 Σεπτεμβρίου διήμερο Σεμινάριο στην Αθήνα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλίμου ( Ελευθερίου Βενιζέλου και Θεσσαλίας), με έναν από τους κορυφαίους προπονητές της Ιταλίας τον LUCA CRISTOFANI. Το “παρών” έδωσαν και αρκετοί προπονητές ομάδων της Αχαίας και της ΕΣΠΕΠ γενικότερα. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα σε όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν στην Αθήνα το συγκεκριμένο διάστημα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μέσω live streaming. Διδάχθηκαν σύγχρονες τεχνικές υποδοχής σερβίς και στρατηγικές επίθεσης της ομάδας και η εξέλιξη των επιθετικών συστημάτων καθώς και οι συνέπειες της τεχνικής της πάσας του πασαδόρου στο παιχνίδι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr