background img
banner
banner

Ήρεμο και… ειρηνικό το πρώτο μετεκλογικό Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μία από τις πιο σύντομες και… ήσυχες συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου της τρέχουσας θητείας του ήταν η χθεσινή, πρώτη μετεκλογική. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε, εκτός από την απουσία αρκετών συμβούλων και το γεγονός ότι από την ημερήσια διάταξη απουσίαζε το «μεγάλο θέμα», πλην όμως ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις.

Στη συνεδρίαση, που ήταν διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, παρέστησαν εκτός του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, την προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίας Γιδά και του αντιπροέδρου Τάκη Τσερεντζούλια, οι Βάσω Ψυχράμη, Αγγελική Κουρή, Βασίλης Χριστόπουλος, Νίκος Καραΐσκος, Διαμάντω Βασιλακοπούλου, Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Μαρία Ιατροπούλου, Μαρία Τσουκαλά, Θανάσης Χρυσανθόπουλος, Δημήτρης Μπούνιας, Βασίλης Τομαράς, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, Γιώτα Γκρέμου και ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος. Επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν οι Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, Γιώργος Ντίνος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Μαρία Σταυροπούλου και Γιώργος Γκίκας.

Στην τοποθέτησή της, η κ. Ψυχράμη ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής. Παρακάλεσε επίσης τη δημοτική αρχή να λάβει υπόψη της το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς, όπως είπε, ΄΄έδειξε ότι ο κόσμος ήταν μοιρασμένος, που σημαίνει ότι θέλει συνεργασία κάτι που δεν καταφέρατε να πετύχετε αυτή την τετρα-ετία. Θέλω να πιστεύω ότι σεβόμενοι το αποτέλεσμα αυτό θα το επιτύχετε την πενταετία που έρχεται. Και εμείς οι υπόλοιποι να έχουμε συνεισφορά όχι μόνο για την επίλυση των προβλημάτων, κάποια από τα οποία, όπως τα απορρίμματα, παραμένουν άλυτα, αλλά και για εκείνα τα οποία όλοι συμπεριλάβαμε στα προγράμματά μας προ-εκλογικά, όπως π.χ. η κατασκευή της μαρίνας, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου κ.ά. ώστε να μπορέσουμε όλοι να έχουμε λόγο και στην ανάπτυξη του τόπου. Θέλω να πιστεύω ότι θα αφήσουμε στην πράξη το «εγώ» για να πάμε στο «εμείς», όχι μόνο γιατί το λέμε συνέχεια αλλά γιατί η κοινωνία με την ψήφο της αυτό ακριβώς υπέδειξε΄΄.

Μίλησε επίσης η κ. Τσουκαλά, η οποία συνεχάρη τον δήμαρχο για την επανεκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ευχόμενη μία νέα δημιουργική θητεία σε παλιούς και νέους συμβούλους. Καλή επιτυχία στο έργο της δημοτικής αρχής ευχήθηκε και ο κ. Χρυσανθόπουλος λέγοντας πως ΄΄το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν «περίεργο» αφού η νέα δημοτική αρχή εκλέγεται με το 24% των ψηφοφόρων΄΄, όπως είπε. Ζήτησε ακόμη από τον δήμαρχο να φροντίσει οι συνεργάτες του να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Ο κ. Μπούνιας συνεχάρη τον δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή, λέγοντας: ΄΄Ελπίζω με τη νέα θητεία να μην τίθενται θέματα ανταλλαγής θέσεων, να υπάρχει μία ουσιαστική συνεργασία, στα μεγάλα θέματα τουλάχιστον και να επικρατήσει η κοινή λογική. Το καλό του τόπου είναι ένα και στα μεγάλα θέματα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες και με την ενισχυμένη αναλογική πιστεύω το επίπεδο της συνεργασίας να είναι πραγματικό΄΄. Ο κ. Τομαράς είπε συγχαρητήρια στον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή τονίζοντας πως ΄΄πρέπει να αντιληφθούν κάποιοι ότι οι εκλογές τελείωσαν και να σταματήσουν τα όποια σχόλια΄΄.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους συμβούλους που τοποθετήθηκαν για τα καλά τους λόγια και σημείωσε: ΄΄Ανεξάρτητα από το οριακό αποτέλεσμα, εγώ είχα πάντα τη διά-θεση να συνεργαστούμε, απλώς όταν υπάρχουν πλευρές με διαφορετικές απόψεις, πρέπει να κάνουν όλοι την προσπάθεια για τη σύγκλιση στην κοινή συνισταμένη και η κοινή λογική να είναι ο συνδετικός κρίκος όλων μας. Εμείς, ξεκινάμε τα πάντα από την αρχή, μιας και έχουμε νέα εντολή από την κοινωνία. Να είσαστε σίγουροι ότι από τη δική μου πλευρά δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να έχει εξάρσεις υπεροψίας. Θα λειτουργούμε σε ένα κόσμιο επίπεδο, άλλωστε πιστεύω ότι ο κόσμος έλαβε υπόψη του τη στάση της δική μας. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο παρελθόν, καλό είναι να κοιτάμε το παρελθόν μόνο για να παραδειγματιζόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr