background img
banner
banner

Ομόφωνη απόφαση για μεταφορά της προτομής του αείμνηστου δημάρχου Διομήδη Πολυχρονιάδη στην πλατεία

Μεταξύ των ομόφωνων αποφάσεων που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ήταν η έγκριση μεταφοράς προτομής Διομήδη Πολυχρονιάδη από το Κοιμητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας Βάνα Μπεντεβή, η οποία τόνισε πως ΄΄η ιστορία μας δεν πρέπει να είναι μόνο μέσα στα μουσεία, πρέπει να είναι ζώσα και να τη βλέπει ο καθένας΄΄. ΄΄Θεωρώ πως είναι απαραίτητο η πλατεία μας να έχει αυτή την προτομή.  Άκουσα διάφορα στο διαδίκτυο σχετικά με την πρόταση για μεταφορά της από το κοιμητήριο στο οποίο βρίσκεται, πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι είναι επιθυμία της διαθέτριας, της δισεγγονής του αείμνηστου Διομήδη Πολυχρονιάδη. Προσωπικά επιθυμώ διακαώς να μεταφερθεί στο Λαογραφικό Μουσείο. Και βέβαια δεν χάνει το μνημείο του κοιμητηρίου. Είναι περικαλλές και ξεχωρίζει. Επίσης πιστεύω πως πρέπει να γίνουν κι άλλες προτομές.

Ο Διομήδης Πολυχρονιάδης ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς δημάρχους, διετέλεσε Δήμαρχος Αιγίου την περίοδο 1866-1874, εκλέχθηκε δύο συνεχείς φορές, έφτιαξε το υδραγωγείο, τον ηλεκτροφωτισμό, πραγματοποίησε σπουδαία για την εποχή έργα΄΄, σημείωσε ακόμη η πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α.

Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε πως θα εξουσιοδοτηθεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και οι αρμόδιες αρχές ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, ΄΄δεν μπορούμε εμείς να πάρουμε την προτομή να πάμε να την τοποθετήσουμε. Χρειάζονται κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εμείς αποφασίζουμε σήμερα ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται΄΄.
Να σημειωθεί πως το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από όσους δημοτικούς συμβούλους συμμετείχαν ως εκείνη την ώρα στη συνεδρίαση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr