background img
banner
banner

Η αποχή… απλούστευσε τη διαδικασία

ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ 140 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ομαλά και χωρίς ευτράπελα κύλησε η εκλογική διαδικασία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στα 140 εκλογικά τμήματα του δήμου Αιγιαλείας. Ήταν δε τόσο βατή η κατάσταση που ακόμη και με την απουσία των μελών των εφορευτικών επιτροπών, δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Κι αυτό γιατί η αποχή… διευκόλυνε τη διαδικασία, ενώ η ψηφοφορία απλουστεύθηκε από τη στιγμή που απουσίαζαν τα μεγάλα ψηφοδέλτια με τους εκατοντάδες υποψήφιους και οι σταυροί προτίμησης.

Νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε προσέλευση μόνο στα χωριά, με το Αίγιο να αργεί να… πάρει εμπρός. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 10.30 το πρωί άρχισε να γίνεται αισθητή η παρουσία εκλογέων στα εκλογικά τμήματα με την προσέλευση να κορυφώνεται λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι.

Περίπου στις 12.00 το μεσημέρι προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν και οι δύο διεκδικητές της δημαρχίας, Χρήστος Γούτος και Δημήτρης Καλογερόπουλος με ευχάριστη διάθεση και αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα.

Δικαστικοί αντιπρόσωποι και γραμματείς… σήκωσαν το βάρος

Οι ουρές της πρώτης Κυριακής των εκλογών αφανίστηκαν και κανείς δεν χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο από πέντε λεπτά της ώρας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, και παρά τα 70 ευρώ που έδινε το υπουργείο, δεν παρουσιάστηκαν, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους γραμματείς να… σηκώνουν το βάρος. Παρόντες ήταν και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι των δύο συνδυασμών που βοήθησαν όπου χρειάστηκε.

Πάντως σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη των εφορευτικών ενημερώθηκαν για την υποχρέωσή τους αυτή όταν προσήλθαν να ψηφίσουν στα εκλογικά τους τμήματα την πρώτη Κυριακή, δηλώνοντας πως δεν είχαν ειδοποιηθεί… Υπήρξαν ωστόσο κι εκείνο που επικαλέστηκαν λόγους υγείας κάτι που έπρεπε να αποδείξουν με γνωμάτευση γιατρού. Είναι αμφίβολο πάντως αν οι κατάλογοι που αποστέλλονται στα Πρωτοδικεία για τον ορισμό των εφορευτικών επιτροπών, είναι επικαιροποιημένοι.

Δεν έλειψαν για ακόμη μία φορά οι περιπτώσεις ηλικιωμένων που ήθελαν καθοδήγηση ενώ δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους δικαστικούς, όταν σε πολλούς φακέλους βρήκαν ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης τα οποία βέβαια δεν ελήφθησαν υπόψη και θεωρήθηκαν άκυρα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr