background img
banner
banner

ΜΑΡΙΑ ΓΙΔΑ: «Να γιατί ξανά Καλογερόπουλος»

Σκληρή κριτική στο έργο και τη στάση του Χρήστου Γούτου από τις θέσεις ευθύνης που έχει υπηρετήσει, ασκεί με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Μαρία Γιδά, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Η κ. Γιδά σημειώνει: «Στις 15 Οκτωβρίου, οι πολίτες της Αιγιάλειας καλούνται να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες για την εκλογή του Δημάρχου της επόμενης πενταετίας. Οι κύριοι Καλογερόπουλος και Γούτος, οι δύο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου μας ζητούν να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό τους. Μερικά λοιπόν 24 ωρα πριν την τελική κρίση, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω και εγώ δημόσια την άποψή μου».

΄΄Γούτος – Ψυχράμη να λογοδοτήσουν γι’ αυτή την αντιδημοκρατική στάση τους΄΄

Και συνεχίζει: «Ο κύριος Γούτος έχει μια μακρά πορεία στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο ως απλός δημοτικός σύμβουλος αλλά και ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Σε αυτή την πορεία του, δυστυχώς για αυτόν, αλλά κυρίως δυστυχώς για τον τόπο μας, δεν έχει να μας παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο, τίποτα σημαντικό, με αποκορύφωμα την εποχή που διαχειριζόταν τα οικονομικά του Δήμου μας και το όνομά του έχει συνδεθεί με την αυθαίρετη εναπόθεση σκουπιδιών στο νησί Τεμένης, δημιουργώντας τεράστιο οικολογικό πρόβλημα αλλά και οικονομική αιμορραγία στο Δήμο μας.

Και για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα για την τετραετία 2019 – 2023 που την έζησα και εγώ προσωπικά «από μέσα», μπορώ με ειλικρίνεια και μετά λόγου γνώσεως να καταθέσω ότι,δυστυχώς ο κ. Γούτος δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την πραγματικότητα. Δεν αποδέχτηκε, ότι τη δεύτερη Κυριακή στις εκλογές του 2019, εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ ο ίδιος κατέλαβε τη δεύτερη θέση και όφειλε να θέσει ως μοναδικό στόχο την άσκηση γόνιμης και παραγωγικής αντιπολίτευσης. Αντ’ αυτού, δημιούργησε τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και έξω στην κοινωνία, ένα κλίμα στείρας αντιπαράθεσης, πολεμικής στάσης κατά της δημοτικής αρχής και εν τέλει κατά των συμφερόντων του Δήμου μας. Χαρακτηριστικό και αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σημερινή συνοδοιπόρος του, κυρία Ψυχράμη, υπήρξαν οι ενορχηστρωτές των ματαιωθεισών συνεδριάσεων του Δημοτικού μας συμβουλίου. Με ποιο δικαίωμα άραγε αρνούνταν να προσέλθουν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ μοναδικός και κύριος ρόλος που έχει να παίξει κάθε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος είναι, να προσέρχεται στα δημοτικά συμβούλια και να καταθέτει την άποψή του επί των θεμάτων που τίθενται, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των συμπολιτών του; Μήπως έφτασε η ώρα να λογοδοτήσουν για αυτήν την παράνομη και αντιδημοκρατική στάση τους;».

Επιπλέον, η κ. Γιδά, υπογραμμίζει: ΄΄Ο κύριος Γούτος δημιούργησε πρόσφατα την παράταξή του με την συγκόλληση δύο δημοτικών παρατάξεων, που καθεμία απ’ αυτές απέτυχε στο παρελθόν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόκειται για προερχόμενα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους πρόσωπα, που στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν σκληροί πολιτικοί αντίπαλοι πουμε δημόσιο λόγο, καθένας καταφερόταν κατά του άλλου, με ιδιαίτερα υποτιμητικό τρόπο.

Προσωπικά δεν με πείθουν,όχι μόνο για τα κίνητρα της συνεργασίας τους, αλλά και για τη δυνατότητα διατήρησης της συνοχής τους, που είναι απαραίτητο συστατικό για την παραγωγή έργου και την επίλυση προβλημάτων΄΄.

Εμπιστοσύνη στον αρχηγό και διάθεση προσφοράς

Σε ό,τι αφορά την πορεία του κ. Καλογερόπουλου, σημειώνει: ΄΄Από την άλλη ο κύριος Καλογερόπουλος, δημιούργησε με κομματική πολυσυλλεκτικότητα την παράταξή του ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΩΡΑ το 2019 και την εμπλούτισε το 2023 με σημαντικό αριθμό νέων συνεργατών και συνοδοιπόρων. Μοναδικό κριτήριο της συμπόρευσης όλων εμάς, είναι η εμπιστοσύνη στον αρχηγό της παράταξής μας και η διάθεσή μας για προσφορά. Δεν πρόκειται να κλυδωνιστεί από κανέναν και για κανένα λόγο η παράταξή μας. Μπορεί άραγε να ισχυριστεί βάσιμα κάτι τέτοιο ο κύριος Γούτος για τη δική του παράταξη;

Πριν σταθούμε μπροστά στην κάλπη, αξίζει καθένας από μας να σκεφθεί κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα που ταλάνισαν τον τόπο μας και βρήκαν τη λύση τους στην παρούσα θητεία. Ένα απ’ αυτά, πολύ σημαντικό, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ολόκληρη η Αιγιάλεια, από άκρη σε άκρη, βίωσε τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Η παρούσα δημοτική αρχή έκανε τεράστια βήματα τόσο στην αντιμετώπιση της καθαριότητας σε καθημερινό επίπεδο, όσο και στη διευθέτηση και οριστική λύση του ζητήματος. Άραγε ποιόν θεωρούμε πιο ικανό να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα;
Υπάρχει μια ευτυχής συγκυρία αφού ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, έχει συγχρόνως και την ιδιότητα του Προέδρου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης στην ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει μεγάλες χρηματοδοτήσεις απαραίτητες για το Δήμο μας. Μπορούμε άραγε να στερήσουμε αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα από το Δήμο μας;

Έχουμε τον πιο ικανό και έμπειρο Δήμαρχο, με τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία, αφού 16 ολόκληρα χρόνια έχει την ιδιότητα του Δημάρχου καιστη θητεία που διανύουμεαπέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συγκυρίες (Covid, ενεργειακή κρίση, έλλειψη πλειοψηφίας) θέτοντας τις βάσεις για πληθώρα αναπτυξιακών έργων που θα κληθεί να τα ολοκληρώσει στην επερχόμενη 5ετή δημοτική θητεία. Μπορεί άραγε ο κ. Γούτος να συγκριθεί ως προς τις αυτοδιοικητικές του ικανότητες με τον κύριο Καλογερόπουλο;
Σας καλώ να εμπιστευτείτε τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και να αναθέσετε σε αυτόν και την αξιόλογη νεοεκλεγείσα ομάδα του, τη Διοίκηση του Δήμου μας.
Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι μόνο αυτός, θέλει, ξέρει και μπορεί να οδηγήσει την Αιγιάλεια εκεί που της αξίζει΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr