background img
banner
banner

«Νεκρός» τουριστικά για την Αιγιάλεια ο Οκτώβριος

Ο ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ – ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΠΙΣΥΡΕΙ Η ΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΧΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Ουδεμία κινητικότητα παρατηρείται στον τομέα του Τουρισμού τον τρέχοντα μήνα στην Αιγιάλεια. Η… κατά τα άλλα αργία της εθνικής επετείου έπεσε Σάββατο, τα χρήματα των διακοπών για τους Έλληνες εξανεμίστηκαν το καλοκαίρι και μόνο κάποια μεμονωμένα γκρουπ ξένων τουριστών, κυρίως Γερμανών, έρχονται και φεύγουν, χωρίς ωστόσο να «σώζουν την παρτίδα». Συν τοις άλλοις, ακόμη και το μοναδικό κίνητρο για επισκέψεις για κάποιους, ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχει πάψει για τρεις φορές τη λειτουργία του, εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων… Το τρένο ξαναμπήκε στις ράγες στις 12 το μεσημέρι προχθές Δευτέρα και η επανεκκίνηση έγινε μετά από μια εβδομάδα, μετά από διακοπή λόγω των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι βροχές, εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο πολυήμερες παύσεις όσες ήταν και οι ημέρες που παρατηρήθηκαν βροχοπτώσεις, από τις 5 Σεπτεμβρίου και μετά.

Θωράκιση της γραμμής και ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει μία απροθυμία σε πολλούς να χρησιμοποιήσουν το γραφικό τρενάκι, παρότι οι υπεύθυνοι λειτουργίας του εγγυώνται για την ασφάλεια των μετακινήσεών του. Από την άλλη, ενδεχόμενη νέα παύση θα ενισχύσει την ανασφάλεια και θα σημάνει ίσως και το τέλος της φθινοπωρινής σεζόν, η οποία έως και πέρυσι ήταν γεμάτη και τα δρομολόγια πλήρη από πολύ καιρό πριν. Η μόνη λύση ακούει στο όνομα «επίσπευση» των διαδικασιών πλήρους και οριστικής επίλυσης του προβλήματος της πτώσης υλικών στη γραμμή, με θωράκισή της για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της.

΄΄Η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με το «άνοιξε – κλείσε» της γραμμής του Οδοντωτού, έχει επηρεάσει αρκετά την επισκεψιμότητα. Πολλά γκρουπ ξένων τουριστών που αυτή τη στιγμή υπάρχουν και επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή, κυρίως Γερμανοί, έχουν εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να επισκεφθούν τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο όμως δεν το κάνουν, ακόμα και αν ανοίγει για κάποιες ημέρες, γιατί πολύ απλά έχουν τον φόβο ότι μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή και να καταστραφεί η εκδρομή τους. Η κατάσταση που επικράτησε με τις κατολισθήσεις, επηρέασε πάρα πολύ το τουριστικό κομμάτι όχι μόνο στο Διακοπτό, αλλά και στα Καλάβρυτα΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής.

Η επέτειος έπεσε Σάββατο και τα έξοδα εν όψει χειμώνα… τρενάρουν

Αναφορικά με το πώς κινείται τουριστικά ο Οκτώβριος στην περιοχή, σε συνάρτηση με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Κανελλής παρατήρησε πως ΄΄πρόκειται για ένα αδιάφορο τουριστικά Σαββατοκύριακο, καθώς η γιορτή πέφτει Σάββατο και λόγω του μειωμένου μπάτζετ των επισκεπτών αλλά και το ότι είναι περίοδος εξόδων εν όψει του χειμώνα που πλησιάζει, έγιναν αφορμή για τους τουρίστες να μην επιλέξουν να έρθουν. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Αιγιάλεια θα γιορτάσει την εθνική επέτειο χωρίς τουριστική κίνηση΄΄.

΄΄Μέχρι τώρα τα δείγματα που έχουμε για τη χειμερινή τουριστική σεζόν που ξεκινάει σιγά-σιγά είναι ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά υποτονικά, η ζήτηση είναι σε χαμηλά επίπεδα και οι κρατήσεις περιορισμένες, Τα χειμερινά καταλύματα μέχρι στιγμής δεν έχουν την ζήτηση που επιθυμούμε΄΄, είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων του νομού σχετικά με την τουριστική κίνηση του χειμώνα.

Να μην χαθεί άλλος χρόνος

Παράλληλα, επισήμανε και τα εξής: ΄΄Το πιο σημαντικό που θα μπορούσα να σημειώσω στην παρούσα φάση είναι ότι η δημοτική αρχή δεν πρέπει να χάσει καθόλου χρόνο για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του τουριστικού κομματιού στην περιοχή. Χρειάζεται αμέσως στρατηγικός σχεδιασμός με τους κατάλληλους ανθρώπους για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις παραμέτρους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr