background img
banner
banner

Το κλίμα λόγω εκλογών… αλλά “εκτός εκλογών”

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΤΥΧΗ ΣΥΜΒΑΝΤΑ, ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου κατά γενική ομολογία, χαρακτηρίστηκε ως μία ιδιαίτερα επιφορτισμένη και αγχωτική στιγμή, όπως τελικά αποδείχθηκε, με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη και το άγχος αλλά και την ένταση, να κυριαρχούν τόσο για τους υποστηρικτές του Χρήστου Γούτου όσο και του Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Στην μακρά και επίπονη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκτός από το “έμπα ψυχή – έβγα ψυχή” της τελικής πολιτικής επικράτησης και τα άγχη των συγκεντρωμένων στα δύο εκλογικά κέντρα στο Αίγιο, συνέβησαν και δύο άτυχη περιστατικά τα οποία όμως έλαβαν γρήγορα τέλος με τον πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο.

Το ασθενοφόρο στο εκλογικό γραφείο της παράταξης “Αιγιάλεια Τώρα”

Κάτι… ο αρκετός κόσμος που λίγο – λίγο αυξανόταν κατά τη διάρκεια της αναμονής της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, κάτι… η πολύωρη και ασφυκτική ψυχολογική πίεση της στιγμής και βέβαια η ζέστη… δύο άνθρωποι, μία γυναίκα αρχικά και ένας άντρας στη συνέχεια, αισθάνθηκαν δυσφορία, ζάλη και δυσκολία στην αναπνοή τους, με αποτέλεσμα να χάσουν για λίγα λεπτά (ευτυχώς…) τις αισθήσεις τους. Η γυναίκα λιποθύμησε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος και όταν έξω από το εκλογικό κέντρο επικρατούσε… πανζουρλισμός. Μάλιστα, έμεινε για αρκετή ώρα αναίσθητη ξαπλωμένη στον δρόμο και συνήλθε όταν της παρείχε τις πρώτες βοήθειες ο καρδιολόγος και υποψήφιος της παράταξης, Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο κόσμος απομακρύνθηκε, οι μουσικές σταμάτησαν και «πάγωσαν» όλοι, ωστόσο ο έμπειρος γιατρός κατάφερε να την επαναφέρει.

Στο σημείο πλησίασε άλλος φίλος της παράταξης να δει τι γίνεται και έχασε και αυτός τις αισθήσεις του ξαπλώνοντας στο έδαφος, συνήλθε ωστόσο αμέσως. Οι δύο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον χώρο της έντασης, λαμβάνοντας τις πρώτες βοήθειες και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφθασε πραγματικά σε άμεσο χρόνο και σε μόλις λίγα λεπτά της ώρας, έφυγε τελικά “άπραγο”, σκορπώντας έτσι στους παρευρισκομένους αισιοδοξία και χαμόγελα χαράς, ότι ένα διπλό ατυχές γεγονός αυτού του είδους, είχε αίσιο τέλος, με τους περισσότερους βεβαίως να αποδίδουν τα δύο περιστατικά, στην ένταση της αναμονής του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.

Ο ολιγόλεπτος… αναβρασμός στο εκλογικό κέντρο του Χ. Γούτου

Και ενώ αργούσαν χαρακτηριστικά να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τελευταίων τριών εκλογικών τμημάτων (τα οποία καθυστέρησαν χαρακτηριστικά τη διαδικασία του τελικού αποτελέσματος για περίπου μισή ώρα) αναστάτωση προκλήθηκε όταν κάποια αυτοκίνητα που περνούσαν μπροστά από το εκλογικό κέντρο της παράταξης “Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο” κόρναραν με “πανηγυρικό” ύφος κάνοντας τους παρευρισκόμενους να αναρωτιούνται για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Δευτερόλεπτα μετά όμως, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, όταν κάποιος μοτοσικλετιστής “μάρσαρε” επιδεικτικά την μεγάλου κυβισμού μηχανή του, ερχόμενος από την κάτω πλευρά της οδού Μητροπόλεως, προς το εκλογικό κέντρο. Και ενώ η αστυνομία δεν είχε αποκόψει την κυκλοφορία (είχε αφήσει την ροή των οχημάτων ελεύθερη) καθώς έτσι προέβλεπε η οδηγία που είχε λάβει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. από τη Γενική Διεύθυνση, κάποιοι θεώρησανότι αυτό είναι μία προκλητική στάση και συμπεριφορά.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι πιο “θερμόαιμοι” της συγκέντρωσης ζήτησαν τον… λόγο από τον μοτοσικλετιστή, τον ρώτησαν έντονα γιατί το κάνει αυτό, θεωρώντας ότι η συμπεριφορά του είχε να κάνει με το εκλογικό αποτέλεσμα εκείνης της στιγμής, το οποίο έδειχνε στο 97,21% ότι βγαίνει δήμαρχος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος (έλειπαν τα 3 εκλογικά κέντρα της Δυτικής Αιγιάλειας). Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και με το πολιτισμένο κλίμα που χαρακτήριζε την πολυπληθή συγκέντρωση των ψηφοφόρων, η παρεξήγηση λύθηκε σχεδόν αμέσως, δίχως άλλες διενέξεις.

Να σημειωθεί ότι, παρ’ όλο που τα αυτοκίνητα που ανέβαιναν τη Μητροπόλεως το βράδυ της Κυριακής των δεύτερων εκλογών είχαν όλες τις οδικές, εναλλακτικές λύσεις κυκλοφορίας διαθέσιμες, εντούτοις το 80% όσων κυκλοφορούσαν τη στιγμή εκείνη, περνούσαν από τη Μητροπόλεως για να “κόψουν κίνηση” δημιουργώντας… κίνδυνο πολλές φορές, με τη διέλευσή τους, στους πεζούς και τους παρευρισκόμενους που περίμεναν τα εκλογικά αποτελέσματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr