background img
banner
banner

Αναμόρφωση προϋπολογισμού για τις ανάγκες… εκλογών και έργων

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε έγκριση της τέταρτης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας οικονομικού έτους 2023, προχώρησε στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Η ανάγκη αναμόρφωσης προέκυψε από την έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές αλλά και από τη συμπληρωματική χρηματοδότηση δύο έργων.
Ειδικότερα, ο δήμος Αιγιαλείας έλαβε έκτακτη επιχορήγηση / χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης 52.900 ευρώ για τη διεξαγωγή των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αποδοχή των επιπλέον χρημάτων για τον περιβάλλοντα χώρο του Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Επιπλέον, για τον δήμο εγκρίθηκε το ποσό των 474.777,64€ επιπλέον για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία κέντρου διημέρευσης –ημερήσιας φροντίδας και στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Υπενθυμίζεται ότι για την εκτέλεση του έργου και μετά την έκπτωση του αναδόχου είχαν εγκριθεί 1.957.866,44€ ευρώ. Ωστόσο, στις 19 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τη 2η τροποποίηση της απόφασης ένταξης της παραπάνω πράξης με αύξηση του προϋπολογισμού της στα 2.442.644,08€. Με βάση τα παραπάνω η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την αποδοχή της χρηματοδότησης και αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2023 με την ενίσχυση στο σκέλος των Εσόδων του Κ.Α. 1321.002 με τίτλο με το ποσό των 474.777,64€

Ανάθεση σε ιδιώτη του υποέργου του Καταφυγίου αδέσποτων

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε την αναμόρφωση ώστε να διατεθεί από δημοτικούς πόρους, το ποσό των 24.800 ευρώ που απαιτείται για υποέργο της πράξης «Δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Δήμου Αιγιαλείας και λοιπών δράσεων» συνολικού προϋπολογισμού 420.600 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αιγιαλείας (Ν. Αχαΐας).
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αποφασίστηκε η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και έχει εγγραφεί πίστωση 342.000€. Με το επιπλέον ποσό θα εκπονηθεί η μελέτη για το υποέργο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων και εγκατάσταση μόνιμου εξοπλισμού» από ιδιώτη, δεδομένου ότι η Τεχνική Υπηρεσία αδυνατεί να την εκπονήσει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr