background img
banner
banner

Γέμισαν βιωματική γνώση και ευχαρίστηση

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΚΡΑΤΑΣ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης μαθητών από τη Ρουμανία και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο “Κροκιδά”. Ο ιδιοκτήτης, κ. Ιωάννης Κροκιδάς, αφού υποδέχτηκε θερμά τους μαθητές, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, εξηγώντας κάθε φορά τη χρησιμότητα του εκάστοτε μηχανήματος, καθώς και τη λειτουργία των δεξαμενών ζύμωσης των διαφορετικών ποικιλιών κρασιού.

Αργότερα, επισκέφθηκαν το κελάρι, στο οποίο ήρθαν σε επαφή με τον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας των σταφυλιών και αποθήκευσης του κρασιού. Τελευταία τους στάση ήταν το εμφιαλωτήριο και συσκευαστήριο. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στα παιδιά ο τρόπος και η ταχύτητα γεμίσματος των μπουκαλιών και η τοποθέτηση των ετικετών με τα ειδικά αυτόματα μηχανήματα.

Επίσης, επισκέφθηκαν και το Ξυλουργείο του κ. Κώστα Νικολάου όπου έμειναν ενεοί μπροστά στη δημιουργική φαντασία και επιδεξιότητα του καλλιτέχνη του ξύλου και τον τρόπο που συνθέτει καλλιτεχνικά μύθους και ιστορίες του τόπου μας και της οικουμένης. Τελικός προορισμός, το Ηρώο θύμηση της μάχης της Ακράτας με φόντο το ποτάμι, τον Κράθη, όπου οι Έλληνες με πρωτοστάτες τους οπλαρχηγούς Νικόλαο Σολιώτη, Σωτήρη Θεοχαρόπουλο , Ανδρέα Λόντο, Ανδρέα Ζαΐμη, Οδυσσέα Ανδρούτσο, νίκησαν τους Οθωμανούς Τούρκους το 1823. «Μόνο κερδισμένοι είναι οι μαθητές όταν τα προγράμματα συνδέονται με την τοπική κοινωνία και Ιστορία. Γεμίσαμε βιωματική γνώση και ευχαρίστηση!!!», αναφέρεται εκ μέρους του σχολείου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr