background img
banner
banner

Επί… ποδός πολέμου για το φορολογικό

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ  ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, ξεσηκώνουν ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από αύριο. Ήδη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου βρίσκεται σε αποχή από σήμερα Τρίτη έως και αύριο Τετάρτη, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση των μελών του στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητώντας την άμεση απόσυρσή τους.

Λεωφορείο για Αθήνα από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Οι δικηγόροι αντιδρούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, που σύμφωνα με τον επιστημονικό τους κλάδο, “πλήττουν καίρια το σύνολο των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών”. Μάλιστα, για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου έχει αποφασίσει να δρομολογήσει πούλμαν με σκοπό τη μαζική μετάβαση των μελών του στην Αθήνα όπου στο υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση για ενάντια στο φορολογικό. Οι δικηγόροι απαιτούν την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση, την θέσπιση αφορολογήτου ορίου, την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται, την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που διαρκώς αυξάνονται, την ικανοποίηση των σταθερών αιτημάτων του κλάδου και την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του πολίτη στην Δικαιοσύνη.

Σε… ανοιχτή γραμμή με την Ομοσπονδία οι έμποροι

Την ίδια στιγμή, στην κατεύθυνση κινητοποιήσεων βρίσκεται η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Σε τοπικό επίπεδο οι εκλεγμένοι στην Ομοσπονδία σκοπεύουν να απευθύνουν κάλεσμα για δίωρο συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων. Σημειώνεται ότι στην Πάτρα προετοιμάζεται μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη δημοτική αρχή να στηρίζει τις κινητοποιήσεις επαγγελματιών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων επιστημονικών φορέων. Απόφαση για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πάτρας έχει πάρει και ο Σύλλογος Λογιστών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων.

24ωρη απεργία στα ταξί

Στην ομοβροντία αντιδράσεων συμμετέχει και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αιγίου και Περιχώρων «Ο Άγιος Χριστόφορος» που έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, από τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης ως τις 5.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου να συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί, ήταν ομόφωνη.

΄΄Η κυβέρνηση με αυτό που επιχειρεί να κάνει, θέλει να μας βάλει να πληρώνουμε τεκμαρτό 1.500 επιπλέον από τα 800 ευρώ που καταβάλουμε. Κι αυτό ενώ έχουμε βιβλία εσόδων – εξόδων από το 2010 και δηλώνουμε τα πάντα. Ας ψάξει αλλού τους φοροφυγάδες γιατί εμείς δεν είμαστε. Αυτό που προωθεί είναι εντελώς άδικο. Σκεφτείτε ότι φορολογεί το ίδιο ένα ταξί που εργάζονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό με αυτό που εργάζεται στη Μύκονο. Στα POS δεν έχουμε αντίρρηση, θα τοποθετηθούν κανονικά. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν χωριά στα οποία το ίντερνετ δεν έχει σήμα. Όμως το φορολογικό είναι απολύτως άδικο΄΄, είπε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος προσθέτοντας: ΄΄Το μόνο όπλο που έχουμε είναι η απεργία και αυτή που πραγματοποιούμε αύριο έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Αν ο υπουργός συνεχίσει να λέει όχι στην απόσυρση, θα προχωρήσουμε σε κυλιόμενες απεργίες΄΄.

΄΄Η παρουσία όλων στις κινητοποιήσεις κρίνεται απαραίτητη. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς και διαβούλευση από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου΄΄, αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου, κάνοντας ακόμη γνωστό πως ΄΄η απεργία θα περιφρουρείται από ομάδες συναδέλφων σε όλη την πόλη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr