background img
banner
banner

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας»

Να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος στο Άνω Σαλμενίκο, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 50 εργαζόμενο, καθώς επίσης και να ελέγχεται η τήρηση μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, ζητά με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου.

΄΄Άλλος ένας εργάτης, άλλος ένας εργαζόμενος προστέθηκε στη μακριά λίστα των εργατών που έχασαν τη ζωή τους φέτος. Στον κλάδο μας τρεις εργαζόμενοι τον μήνα χάνουν τη ζωή τους, μεγάλος ο φόρος για τους εργαζόμενους. Είναι ξεκάθαρο ότι το κέρδος σκοτώνει. Για άλλη μια φορά είμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος. Το πρωί της Παρασκευής στο Δαμακίνι (Άνω Σαλμενίκο) ο συνάδελφος Σίτι Χαλίπ καταπλακώθηκε από μεγάλο όγκο χωμάτων σε εργασίες που γίνονταν σε πρανές χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο΄΄, αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Επίσης, τονίζει πως ΄΄είναι τεράστιες οι ευθύνες των εταιρειών αλλά και των κυβερνήσεων, με τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, και τους ανύπαρκτους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας. Αφήνουν τους εργοδότες με λυμένα τα χέρια να αλωνίζουν. Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας. Καλούμε εδώ και τώρα την Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλα τα μεγάλα έργα της Αιγιάλειας (Αποχετευτικό, Υδροηλεκτρικό Σελινούντα, κ.ά.) για τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Απαιτούμε εδώ και τώρα: – Να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του νέου εργατικού εγκλήματος. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στην Επιθεώρηση Εργασίας.- Μέτρα υγείας και ασφάλισης στους χώρους δουλειάς΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr