background img
banner
banner

Αντιδήμαρχοι με… μισθό από το δημόσιο

Νέους, Αντιδημάρχους με μισθό από το… δημόσιο ετοιμάζεται να «προσλάβει» το Υπουργείο Εσωτερικών σε μια προσπαθεί να λύσει τα χέρια Δημάρχων που προβληματίζονται με την κατάργηση Νομικών Προσώπων και τη συγχώνευσή τους στον Οργανισμό των οικείων Δήμων.

Το θέμα που έχει ανοίξει η διαδικασία με τις υποχρεωτικές συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων αφορά στο νόμο που προβλέπει την τοποθέτηση ενός επιπλέον Αντιδημάρχου, με ευθύνη διαχείρισης των καταργούμενων οργανισμών εντός του δήμου. Με το Νόμο 5056/2023 μεταφέρονται δομές και προσωπικό χωρίς να υπάρχει έξτρα χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία που είναι «ανελαστική δαπάνη» και δυσκολεύει μάλιστα και τη σύνταξη των Προϋπολογισμών των δήμων στην Αχαΐα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συχνές επισκέψεις αυτοδιοικητικών και από τη Δυτική Ελλάδα στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και η πίεση που ασκείται για το θέμα των Νομικών Προσώπων, ώστε να εξαιρεθούν της αυτοδίκαιης διάλυσης, πιθανότητα να αποφέρει καρπούς!

Το Υπουργείο σκέπτεται να αυξήσει τις Αντιδημαρχίες με πρόσωπα που ανήκουν στην οικεία Δημοτική αρχή και είναι δημόσιοι υπάλληλοι! Τα νέα μεταφέρονται μάλιστα εν είδη σκυταλοδρομίας, από τα κεντρικά προς τα περιφερειακά αυτοδιοικητικά όργανα. Μένει βέβαια η διασταύρωση της είδησης για «προσλήψεις» Αντιδημάρχων με μετάταξη από το δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr