background img
banner
banner

Εκδήλωση σε συγκινητική ατμόσφαιρα στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»

Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια από το ευαισθητοποιημένο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του «Καραμανδανείου» έχει καταφέρει να ριζώσει για τα καλά και να αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθελοντικής προσφοράς αίματος στη Δυτική Ελλάδα. Με πρωτεργάτη τον αναισθησιολόγο Ιωάννη Χασαπόπουλο ιδρύθηκε το 2001 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Στυλιανός», με κύριο στόχο την αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή.

Μάλιστα, είναι ο μοναδικός Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών στη χώρα, που ιδρύθηκε από μέλη του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Μοναδικό τους κίνητρο υπήρξε η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα των μικρών τους ασθενών.

Για δύο και πλέον δεκαετίες ο Σύλλογος συνεχίζει την πορεία του προσφέροντας ζωή σε εκατοντάδες πάσχοντες όπως επισημάνθηκε και στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε στον χώρο του Καραμανδανείου με στόχο να τιμηθούν οι άνθρωποι που στήριξαν τον Σύλλογο.

Η εκδήλωση εντάχτηκε στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των παιδιών, του Αγίου Στυλιανού την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Ο Άγιος Στυλιανός» διοργάνωσε αιμοδοσία και ακολούθως τίμησε τους παλιούς αιμοδότες του Γ.Ν.Π.Π. «Καραμανδάνειο», τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια με τη σταθερή συμμετοχή τους στις αιμοδοσίες του Καραμανδανείου προσφέρουν ζωή στους πάσχοντες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Αδαμόπουλος αλλά και ο πρώην αλλά σταθερός υποστηρικτής του Συλλόγου Λευτέρης Πολυκρέτης.

Ειδικότερα τιμήθηκαν οι: •Ιωάννης Χασαπόπουλος, ιατρός αναισθησιολόγος και ιδρυτής του ΣΕΑ «Καραμανδανείου». Βασιλική Τομαρά, Βοηθός Θαλάμου και Εθελόντρια Αιμοδότης επί πολλά χρόνια. •Βασιλική Γιολδάση εκπαιδευτικός, Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Πατρών για την πολυετή προσπάθεια των καθηγητών και των μαθητών του 6ου Γυμνασίου.

Ασπ. Ρηγοπούλου: «Δεν είναι τυχαίο που ο Σύλλογος που ξεκίνησε από ιατρούς και νοσηλευτές στο πλαίσιο ενός Νοσοκομείου, είναι ο μοναδικός στη χώρα μας»

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου στον σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται στο πλαίσιο του Συλλόγου τονίζοντας ότι η διοίκηση θα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας ποικιλοτρόπως το βαρυσήμαντο έργο τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν είναι τυχαίο που ένας τέτοιος Σύλλογος που ξεκίνησε από Ιατρούς και Νοσηλευτές στο πλαίσιο ενός Νοσοκομείου είναι ο μοναδικός στη χώρα μας. Και το λέω αυτό διότι είναι μία ενέργεια που επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη ευαισθησία του προσωπικού μας απέναντι στους μικρούς ασθενείς. Δεν περιορίζεται μόνο στην φροντίδα του αλλά δρα και ενεργεί ώστε να καλυφθούν πάγιες ανάγκες για την καλύτερη φροντίδα τους όπως είναι η έλλειψη αίματος. Όλοι αυτοί έχουν τον σεβασμό μας και την εκτίμησή μας».

Στη σεμνή τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος συμμετείχε στη βράβευση των ανθρώπων που πρωτοστατούν στο εθελοντικό κίνημα, τονίζοντας ότι «είναι η ύψιστη μορφή προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο». Λαμβάνοντας αφορμή, ο κ. Καρβέλης είπε επίσης ότι «η 6η ΥΠΕ συμμετέχει ενεργά στο κίνημα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας συχνά εθελοντικές αιμοδοσίες τις οποίες στηρίζουν με πολλή αγάπη οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας και υπάλληλοι από τις υγειονομικές δομές της 6ης ΥΠΕ» και εκ μέρους του δημάρχου Πατρέων, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τουλγαρίδης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr