background img
banner
banner

Επιπτώσεις της στάσης πληρωμών του Π.Δ.Ε για την Αιγιάλεια

Πολλά από τα έργα απ όπου έχουν αποχωρήσει ήδη οι εργολάβοι ή καθυστερούν σημαντικά να ολοκληρωθούν είναι στην Αχαΐα και αφορούν τις διευθετήσεις σε ποταμού και χείμαρρους που είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» της Πολιτικής Προστασίας και των εκτεταμένων κατολισθήσεων του τελευταίου διαστήματος στην Αιγιάλεια και αλλού.

Σε εκκρεμότητα λόγω δικαστικής εμπλοκής είναι εδώ και 1,5 χρόνο, από την άνοιξη του 2022, η έναρξη του έργου «Συντήρηση-Αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Π.Ε. Αχαΐας για τα έτη 2020-2022». Το έργο με προϋπολογισμό 9,2 εκατ. βγήκε σε προκήρυξη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας αλλά δεν έχει ξεκινήσει λόγω της διαμάχης μεταξύ των εργοληπτών. Στο τεχνικά έργα της εργολαβίας αυτής περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αναχωμάτων, απομάκρυνση μπαζών, και αποκατάσταση υφισταμένων σαρζανέτ (κατεστραμμένα συρματοκιβώτια αντιστήριξης των πρανών της κοίτης) κατά μήκος των ποταμών Μεγανίτη, Φοίνικα, Σελινούντα και όμορων χειμάρρων.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι «Συντηρήσεις Επαρχιακών Οδών Δήμου Αιγιαλείας ετών 2020-2022» που αφορά αποκατάσταση καθιζήσεων, κατολισθήσεων και διαβρώσεων σε οδούς κυκλοφορίας, αποκατάστασης σήμανσης, αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας και αποκατάσταση τεχνικών έργων στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου, προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr