background img
banner
banner

Μικρά και… μεγάλα παιδιά έγιναν μία ευχάριστη παρέα!

ΤΑ Δ1 ΚΑΙ Δ2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Το πιο… γευστικό πρωινό απόλαυσαν το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου μαζί, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ1 και Δ2 τμημάτων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου «Γεωργία Πανουτσοπούλου – Παπασημακοπούλου» και οι εκπαιδευόμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμΕΑ Αιγίου. Κι αυτό το «μαζί» ήταν που έδωσε τη μεγαλύτερη αξία σε αυτή την ευτυχή συνύπαρξη…

Το Ειδικό Κέντρο επισκέφθηκε το σχολείο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης και όλοι μαζί, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, έγιναν μία ευχάριστη παρέα! Η δράση «Πρωινό μαζί» έλαβε χώρα σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα στο ισόγειο του σχολείου σε μία απίστευτα «ζεστή» ατμόσφαιρα και οι μαθητές κάθισαν αντικριστά στους επισκέπτες τους. Πολύ γρήγορα συστήθηκαν, είπαν τα ονόματά τους και γεύτηκαν το νόστιμο πρωινό που με πολλή χαρά σέρβιραν εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Τα παιδιά βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία μέσα στο σχολείο τους και δεν άργησαν να γίνουν φίλοι με τους εκπαιδευόμενους του Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Η ιδέα ανήκε στις εκπαιδευτικούς

Ο διευθυντής του σχολείου, Αλέξης Κατεργάρης στο καλωσόρισμα της αποστολής τού Ε.Κ.Α.ΜΕ. αναφέρθηκε στην αφορμή που δόθηκε από την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες και έκανε ειδική αναφορά στις εκπαιδευτικούς που είχαν την εξαιρετική ιδέα να καλέσουν το Ειδικό Κέντρο στο σχολείο, δηλαδή τις Ιωάννα Θανέλλα, Αμαλία Λιλή, Ζωή Μπόμπα, Φωτεινή Νικολακοπούλου και Μαριάνα Ασημακοπούλου, οι οποίες εργάστηκαν για την υλοποίηση της δράσης.

Επίσης, στην προετοιμασία και την παρασκευή του πρωινού βοήθησαν και οι καθαρίστριες του σχολείου Ευδοκία Γραμματικοπούλου και Αργυρή Κοντίνου, ενώ τα εδέσματα παρείχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όμορφες στιγμές στο προαύλιο του σχολείου

Τους εκπαιδευόμενους του Ε.Κ.Α.ΜΕ. συνόδευαν οι Αθηνά Αντωνοπούλου Αθηνά (Κοινωνική Λειτουργός – Εκπαιδεύτρια), Μάντω Καλοκυθά (Εκπαιδεύτρια Εργαστηρίων), Κέλλυ Γκλαβά (Βοηθός Εργοθεραπείας), Νίκος Κανακάρης (Νοσηλευτής) και οι οδηγοί Φάνης Σωτηρόπουλος και Παύλος Νάκος. Η κ. Αντωνοπούλου μίλησε στους μαθητές και ευχαρίστησε για την όμορφη αυτή συνύπαρξη.

Οι μαθητές και οι εξυπηρετούμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ., μετά το πρωινό γνωριμίας, περιδιάβηκαν το προαύλιο του σχολείου και «έπαιξαν όλοι μαζί»! Ήταν μία ημέρα που θα θυμούνται όλοι για καιρό…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr