background img
banner
banner

Ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα…

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Θετικό πρόσημο είχε η διπλή κινητοποίηση που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Η απάντηση ότι υπάρχουν ήδη εκτιμήσεις, στο αίτημα για αναπλήρωση του εισοδήματος από τις απώλειες σε βασικά προϊόντα, καθώς και τι ότι η παράταση στη συνδεδεμένη είναι θέμα χρόνου, αποτελούν για τον Σύλλογο ενδείξεις ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος…

Οι αγρότες, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου συμμετείχαν στην πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίηση, μεταβαίνοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, ΄΄καταθέσαμε το υπόμνημά μας για την ακαρπία στην ελιά, τις ζημιές σε σταφίδα και αμπέλια από τον περονόσπορο και το ωίδιο (για τα οποία διεκδικούμε την αναπλήρωση του εισοδήματός μας), τη μείωση του κόστους παραγωγής, την παράταση της προθεσμίας με τον συνυπολογισμό των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στη σταφίδα κ.ά. Ήρθαμε σε συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης και τον Περιφερειάρχη. Ζητήσαμε για την αναπλήρωση του εισοδήματος για ελιά, αμπέλι, σταφίδα, να συνταχθεί σχετικός φάκελος από την Περιφέρεια, την ΔΑΟΚ Αχαΐας, με την συνεργασία του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Πάτρας, όπου όπως μας ενημέρωσαν οι γεωπόνοι υπάρχουν ήδη οι εκτιμήσεις. Η ανταπόκριση ήταν θετική. Για την παράταση στη συνδεδεμένη υπήρξε άμεση παρέμβαση και ενημερωθήκαμε πως είναι ζήτημα χρόνου΄΄.

Ο Αγροτικός Σύλλογος επισημαίνει: ΄΄Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου “Μπακόπουλος Ντρίνιας” καλεί όλους τους παραγωγούς σε συστράτευση και αγώνα. Γιατί μέσα από τον αγώνα, την παρέμβαση, την κινητοποίηση μπορεί να έχεις και αποτελέσματα… Κόντρα στη μοιρολατρία, τον συμβιβασμό και τους ψευτοσωτήρες… Ο αγώνας συνεχίζεται!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr