background img
banner
banner

Φωτήλας: «Διατήρηση αναπτυξιακής προοπτικής και αύξηση ρυθμών ανάπτυξης»

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2024

Ο Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση του Προϋπολογισμού 2024 στη Βουλή των Ελλήνων. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία η οποία –όπως είπε – έχοντας ξεπεράσει με επιτυχία αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις και έχοντας μπροστά της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα το 2023, εκτιμάται ότι θα διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική.

Επιπλέον σημείωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2,4% έναντι εκτίμησης 2,3% όπως είχε κατατεθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2024.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Αχαΐας στάθηκε και στο κομμάτι των επενδύσεων οι οποίες αυτή τη στιγμή αποτελούν ίσως τον κυριότερο παράγοντα για την περαιτέρω μεγέθυνση του ΑΕΠ της χώρας. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε, οι επενδύσεις το 2024 αναμενεται να αυξηθούν με ρυθμό 15,1% κάτι που σημαίνει ότι το πραγματικό επενδυτικό κενό μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης προβλέπεται να μειωθεί το 2024 σε 5% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 2010.

Τέλος ανάμεσα σε άλλα ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης των πολιτών όπως στα μέτρα για την αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου των ιατρών του ΕΣΥ με κόστος 92 εκατ. Ευρώ για το 2023, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους δημοσίους υπαλλήλους με κόστος 202 εκατ. Ευρώ ετησίως και στους συνταξιούχους με κόστος 274 εκατ. Ευρώ, την αύξηση της διάρκειας του επιδόματος μητρότητας σε 9 μήνες για τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα με κόστος 64 εκατ. Ευρώ ή ακόμα και την αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ και του ΕΦΚΑ κατά 8% με κόστος 63 εκατ. Ευρώ για το 2023 και 95 εκατ Ευρώ για το 2024 και εφεξής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr