background img
banner
banner

Αναζητείται φόρμουλα για την απορρόφηση των εργαζόμενων ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ΝΠΔΔ στον δήμο

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Μπορεί ο Ιανουάριος να έφτασε στο τέλος του ωστόσο ο δήμος παραμένει σε μεταβατικό στάδιο, σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση των υπαλλήλων του Ν.Π.Δ.Δ. και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στις τάξεις του. Η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι, με τη δημοτική αρχή να προσπαθεί να βρει τη φόρμουλα ώστε όλοι οι συνεργάτες να παραμείνουν στις υπηρεσίες του δήμου, καθώς θεωρούνται απαραίτητοι.

Στο μεταξύ, λήγουν οι συμβάσεις εργαζόμενων της πρώην ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και αυτό είναι ένα θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει ο δήμος. Όπως ανέφερε στο Protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ΄΄η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει είναι να διευθετηθεί το θέμα των συμβάσεων ορισμένων υπαλλήλων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. οι οποίες τελειώνουν στις 31 Ιανουαρίου. Είναι βέβαιο πως ο προϋπολογισμός του 2024 που θα ψηφιστεί, θα μας… δείξει τον δρόμο, έτσι ώστε να δούμε ποια θα είναι η σχέση εργασίας και το τι θα γίνει με τις προσλήψεις στα συγκεκριμένα άτομα, που εργάζονταν ήδη. Και φυσικά, το ποιοι και πόσοι θα παραμείνουν στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού, ή όχι. Γιατί κάποιοι, λόγω της φύσης των συμβάσεών τους και του αντικειμένου τους, ίσως να χρειαστεί να μετακινηθούν σε άλλους τομείς και διαφορετικές υπηρεσίες΄΄.

Σημείωσε δε, ότι στην παρούσα φάση το τοπίο είναι ακόμα “αδιευκρίνιστο” λέγοντας ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου θα καθορίσει και τον χρόνο αλλά και τις συνθήκες τον επικείμενων συμβάσεων.

Βούληση της Δημοτικής Αρχής η υπογραφή νέων συμβάσεων

Ο κ. Ανδριόπουλος ξεκαθάρισε ότι η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι η ανεύρεση ενός τρόπου επίλυσης του ζητήματος, μία φόρμουλα, για να διερευνηθούν οι σχέσεις εργασίας στις νέες συμβάσεις των υπαλλήλων: ΄΄Παίζουν ρόλο οι συνθήκες λειτουργίας αλλά και το είδος της σύμβασης που έχει υπογραφεί σε κάθε περίπτωση, χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεσμευτικό, διότι μπορεί οι νέοι όροι να μην είναι συμφέροντες για τους εργαζόμενους. Για παράδειγμα σε απασχολούμενους στους αθλητικούς χώρους, οι συμβάσεις θα είναι σαν εξωτερικών συνεργατών. Θα πρέπει να ελεγχθούν οι ασφαλιστικές ενημερώσεις, το είδος της κάθε σύμβασης και το ποιες θα είναι οι νέες ρυθμίσεις στις καινούριες συμβάσεις΄΄ ανέφερε, σημειώνοντας επίσης ότι αυτή η περίοδος, υποχρεωτικά, είναι μια περίοδος αναμονής των εξελίξεων. Επισήμανε ακόμη ότι ίσως υπάρξει ένα μεσοδιάστημα που δεν θα είναι στην εργασία τους μέχρι να εξεταστεί το είδος των συμβάσεων.

Προκύπτουν και λογιστικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν

΄΄Είμαστε εν αναμονή του προϋπολογισμού, ο οποίος θα καθορίσει τις κινήσεις και τις δράσεις όχι μόνο για τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του έτους αλλά για κάθε ανάγκη του Δήμου ανεξαιρέτως. Χρειάζονται κονδύλια τα οποία δεν γνωρίζουμε αυτή την στιγμή και δεν ξέρουμε το διαθέσιμο πλαίσιο που θα έχουμε, ώστε να κινηθούμε. Μην ξεχνάμε ότι ο προϋπολογισμός είναι ο βασικός άξονας της λειτουργίας όλων των ζητημάτων. Είναι απαραίτητος για πολλά θέματα, για προμήθειες, ακόμη και για τα τροφεία των παιδικών σταθμών, υπάρχουν κατάλογοι, κωδικοί εσόδων, τέλη χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων και πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Ακόμα και στο εισιτήριο του Δημοτικού Κινηματογράφου πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες, μετά την κατάργηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Αυτό που εμείς επιθυμούμε είναι η ομαλή μετάβαση και η πλήρης τήρηση της νομιμότητας. Και βέβαια αυτές οι αλλαγές είναι και θέμα λογιστικών και φοροτεχνικών ζητημάτων. Πρέπει δηλαδή να γίνουν όλα ακριβώς όπως προβλέπεται, με νομιμότητα και διαφάνεια΄΄. σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr