background img
banner
banner

Μήνυμα Μητροπολίτη Ιερωνύμου προς Χριστίνα Αλεξοπούλου

ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Σαφή θέση ενάντια στο νομοσχέδιο που επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια έχει λάβει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος και στους λόγους του στις επιπτώσεις που θα έχει εάν ψηφιστεί, στην ελληνική οικογένεια και κοινωνία. Την Κυριακή ωστόσο απηύθυνε και μήνυμα προς τους εκπροσώπους της Αχαΐας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ζητώντας τους να ταχθούν κατά…

Ειδικότερα, ο Σεπτός Ποιμενάρχης, κατά την παρουσία του και ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου στον «Απόλλωνα» αναφέρθηκε στην εχθρική και πολύ ιδιαίτερη εποχή, συγχαίροντας τον Όμιλο και τους γονείς για τις αρχές προς τα παιδιά τους. Και αυτή η ευχή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προς τους κηδεμόνες των μικρών χορευτών, έγινε τελικά η καλύτερη… “πάσα” να απευθυνθεί στην εκπρόσωπο της Αχαϊής υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, Θεώνη Σταθοπούλου.
Ο Μητροπολίτης τής ζήτησε να μεταφέρει στην υφυπουργό τα εξής: ΄΄Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι κάτι που η εκκλησία και η ίδια η φύση του ανθρώπου δεν μπορεί να το αποδεχτεί΄΄.

Αμέσως μετά, τόνισε την αμετακίνητη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας: “Το μήνυμα προς τη νέα γενιά πρέπει να είναι ότι ήμασταν πάντα, είμαστε ακόμα και πρέπει να είμαστε, όλοι οι Έλληνες κοντά στον Θεό. Κάποιοι προσπαθούν να μας… πάνε στο αύριο με άλλο τρόπο. Εάν “ξηλώσουμε” τα πάντα από την βάση και τα έθιμα της ελληνικής κοινωνίας, θα είμαστε πραγματικά χαμένοι και ηττημένοι. Θέλω να μεταφέρετε στην υφυπουργό μας, κ. Σταθοπούλου, ότι σαν ηγέτης της τοπικής εκκλησίας την παρακαλώ και επί προσωπικού να εναντιωθεί σε αυτό τον απαράδεκτο νόμο.

Να της μεταβιβάσετε ότι οι Αιγιαλείς και οι Καλαβρυτινοί ζητούν να αντισταθεί ως πολιτικός, η εκπρόσωπός μας, σε αυτό το απαράδεκτο, παράνομο νομοσχέδιο”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr