background img
banner
banner

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Με σίγουρα βήματα στη νέα εποχή θα επιτύχουμε την εξωστρέφεια»

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  ΜΙΛΑ ΣΤO PROTIONLINE.GR

Είναι ένα από τα πρόσωπα που γνωρίζει ο μέσος δημότης της Αιγιάλειας μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Η “ιστορία” της Μαρίας Αγγελοπούλου στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής ξεκινά πριν από περίπου επτά χρόνια, όταν αφού εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αιγιάλεια, ταυτόχρονα με την εργασία της, άρχισε να ασχολείται με κοινωνικές και πάσης φύσεως δραστηριότητες, με εθελοντικές ομάδες και καλλιτεχνικές εργασίες, αποκτώντας και αναγνωρισιμότητα και αποδοχή από αρκετούς φίλους και γνωστούς της.

Ένας από τους “ρυθμιστικούς” ανθρώπους που κατάφεραν και “είδαν” στο πρόσωπο της κ. Αγγελοπούλου το όραμα για εξέλιξη και την “σπίθα” για δημιουργία και ανανέωση, ήταν ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος την κάλεσε να συνταξιδέψουν με το “καράβι” της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης που θα “πλέει” στην περιοχή για τα επόμενα χρόνια. Και όπως διαφαίνεται, πολύ καλά έπραξε.

Σήμερα το Protionline.gr συναντά την Θεατρολόγο και “πολύπλευρη” εργασιακά Μαρία Αγγελοπούλου, με σκοπό αφενός να την μάθουν όσοι δεν έχει τύχει ακόμα να την ξέρουν μέσα από τις δράσεις, την προσφορά και την αγάπη της για όσα κατέχει, αφετέρου να εξηγήσει τι περιλαμβάνει το “μενού” της νέας Αντιδημαρχίας που καλείται να οργανώσει, να “πλοηγήσει” και να συνδράμει, μια θέση που είναι και καινούρια και “απρόβλεπτη”, καθώς εκφράζει ένα πολύ σημαντικό και νευραλγικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, αυτό της εξωστρέφειας και του πολιτισμού. Πρόκειται για μία από τις νεότερες σε ηλικία Αντιδημάρχους των τελευταίων Δημοτικών Αρχών και καλείται να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες της δικές της αρχικά και των δημοτών σε επέκταση, ξεχωρίζοντας σε αυτή την ιδιαίτερη θέση στο τοπικό γίγνεσθαι. Η πορεία της ως τώρα, μέσα από την εργασία και την προσφορά της στον εθελοντισμό και την δημιουργία, δείχνει ότι… “το ‘χει”. Το μόνο που απομένει, είναι να το αποδείξει κιόλας!

Ποια ευθύνη έχετε στην καινούρια σύνθεση της Δημοτικής Αρχής; Η εθιμοτυπία, η επικοινωνία και η οργάνωση της διεξαγωγής διαφόρων εκδηλώσεων, τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν;
Η Αντιδημαρχία ονομάζεται “Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων”. Είναι ουσιαστικά μία νέα, λειτουργική και ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που σκοπό έχει να διαχειρίζεται και να συντονίζει τις δράσεις προβολής των μεγάλων εκδηλώσεων του Δήμου, αυτές δηλαδή που έχουν κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Η προώθηση της τοπικής, ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγιάλειας είναι πολύ σημαντική και θα κάνουμε σίγουρα βήματα στην νέα εποχή, για να προβληθεί η περιοχή μας, στοχεύοντας στην απόλυτη εξωστρέφειά της. Θα εισηγούμαστε προτάσεις για την επικοινωνιακή Πολιτική, θα σχεδιάζουμε και θα οργανώνουμε διάφορα προγράμματα ενημέρωσης πολιτών σε σχέση με τις υπηρεσίες, τους στόχους και τις επιδιώξεις του Δήμου. Επιπλέον, η Αντιδημαρχία θα συνεργάζεται και με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, πολιτών και όλων των εκδηλώσεων που δίνουν έμφαση στην προβολή όλων των πολιτιστικών θεμάτων. Ένα ακόμα κομμάτι που θα εκπροσωπώ, θα είναι οι συζητήσεις για τις εκδηλώσεις επικοινωνίας του κ. Καλογερόπουλου με ομάδες πολιτών, φορείς ή τοπικές κοινότητες. Θα οργανώνονται συνεργασίες με άλλους τοπικούς ή περιφερειακούς φορείς της Δημόσιας Διοίκησης ή και με ομάδες, συλλόγους, σωματεία γενικού ενδιαφέροντος. Η Αντιδημαρχία θα σχεδιάζει και θα συντονίζει τις εκδηλώσεις που αφορούν κεντρικές εορτές, τελετές, φιλοξενία και ξεναγήσεις προσκεκλημένων, συνέδρια, ημερίδες και βεβαίως, θα διοργανώνει και όλες τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις του Δήμου Αιγιαλείας, οι οποίες αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα εορταστικών εκδηλώσεων, όπως της επερχόμενης επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας. Τέλος, θα συντονίζει τις δράσεις και τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, των Θεοφανίων και των εορτών της Παναγίας, δηλαδή της πολιούχου της πόλης μας.

Πόσο σημαντική είναι η εξωστρέφεια που χρειάζεται ο Δήμος Αιγιάλειας και πώς σκοπεύετε να προβληθεί στο εξής η περιοχή, μέσα από τις πρωτοβουλίες που θα αποφασίσετε να γίνουν;
Οι σπουδές μου στην πολιτιστική διαχείριση, μου έμαθαν πόσο πολύ είναι σημαντική η εξωστρέφεια για έναν τόπο σε τρία επίπεδα, που τα αναφέρω συχνά: Αύξηση επισκεψιμότητας – Κοινωνική συμμετοχή – Εκπαίδευση και πολιτισμός. Ό,τι μας ωθεί να δημιουργήσουμε και να παρουσιάσουμε όμορφες «εικόνες» προς τα έξω, ταυτόχρονα λειτουργεί θετικά στον τουρισμό, στην σύνδεση της τοπικής κοινότητας, στην εκπαίδευση των νέων γενιών. Αυτό θα είναι και το μέλημά μας και η σκέψη μας για όσα δημιουργήσουμε στο εξής. Υπάρχουν διάθεση και ευχάριστο κλίμα, υπάρχουν οι συνθήκες και τα άτομα για να πετύχουμε κάθε δραστηριότητα, μέσα από αυτή την προσπάθεια.

Ποιο είναι το πλαίσιο συνεργασίας με τις υπόλοιπες αντιδημαρχίες; Ποιος είναι ο προγραμματισμός στον τομέα που έχετε αναλάβει και τι έχετε συναποφασίσει, με τον κ. Καλογερόπουλο;
Ο προγραμματισμός μας, έχει ήδη ξεκινήσει από τη δεύτερη μέρα κιόλας της θητείας μου, καθώς βρισκόμαστε σε γοργούς ρυθμούς εργασιών για την διοργάνωση του τριημέρου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, που θα υλοποιηθεί 26 με 30 Ιανουαρίουστο Αίγιο, με πλήθος εκδηλώσεων και συνεργασίες με τοπικούς φορείς και συλλόγους από ολόκληρη την Αιγιάλεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που υπάρχει ένα δυνατό πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοστήριξης με τους άλλους αντιδημάρχους, για πλείστα ζητήματα που αφορούν τη διοργάνωση της Βοστίτσας και είμαι σίγουρη πως έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, με εκατέρωθεν συνεργασία.

Η κάλπη και ο δήμαρχος, σας έδωσαν μία μεγάλη δυναμική, τέτοια ώστε να σας φέρει στην θέση που αναλάβατε. Τι σημαίνει αυτό σε προσωπικό επίπεδο και ποιοι είναι οι απώτεροι κοινωνικοί σας στόχοι;
Έδειξα εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δημάρχου και στην ευρύτερη ομάδα του εξ αρχής και προεκλογικά, γιατί με κέρδισε η ευθύτητά του. Ο κ. Καλογερόπουλος διαθέτει πάθος για την δουλειά του και “βαδίζει” σε συνεχή εξέλιξη. Από τη στιγμή που εκλέχτηκα ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά και ιδιαίτερα από όταν μου πρότεινε ο δήμαρχος την συγκεκριμένη Αντιδημαρχία, νιώθω μεγάλη ευθύνη, ώστε να καταφέρω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης του, αλλά και των πολιτών που με ψήφισαν. Πάντοτε προσπαθούσα να συμμετέχω στα κοινά μέσα από εθελοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ομάδες και εδώ στην Αιγιάλεια, αλλά και σε άλλες πόλεις που έζησα κατά το παρελθόν. Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου και έτσι θα συνεχίσω και τώρα, από τον θεσμικό μου ρόλο. Με ενδιαφέρουν πολύ τα θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους νέους και συγκεκριμένα, η ευαισθητοποίηση και η εμπλοκή τους με τον πολιτισμό, την πρόληψη και την αγωγή υγείας. Θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουμε υπεύθυνους και ευτυχισμένους πολίτες, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Πόσο δύσκολο είναι κ. Αγγελοπούλου, για μία σύγχρονη γυναίκα να τα καταφέρνει σε πολλούς και διάφορους ρόλους ταυτόχρονα; (Καριέρα, οικογένεια, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικές υποχρεώσεις κ.λ.π)

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Έχω μάθει να δουλεύω πολύ και οργανωμένα, από μικρή. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Επίσης θέλω να είμαι πάντα δοτική και συνεργάσιμη και να συμμετέχω στα κοινά. Αυτά νομίζω είναι και τα όπλα για μια γυναίκα του σήμερα, για να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους: Η αγάπη, η δοτικότητα, η συνεργασία, η οργάνωση. Έχω βέβαια μία πολύ υποστηρικτική οικογένεια, στην οποία όλοι δουλεύουμε πολύ και αλληλοστηριζόμαστε. Σκέφτομαι ότι πρέπει να λειτουργούμε και ως πρότυπο, οι γονείς για τα παιδιά μας. Θέλω λοιπόν να είμαι ένα θετικό παράδειγμα για τους γιους μου, να βλέπουν στο πρόσωπό μου το πάθος ενός ανθρώπου εργατικού και κοινωνικού, με εξέλιξη και στόχους.

Ποια είναι η Μαρία Αγγελοπούλου

Η κ. Αγγελοπούλου είναι πτυχιούχος Θεατρολόγος και Θεατροπαιδαγωγός με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Πολιτιστική Διαχείριση (Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων), εξειδίκευση στο Θεατρικό Παιχνίδι και σε Θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές, Επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων για τον ευρύτερο πληθυσμό και για τις Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες. Κατά την παρούσα φάση σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Δημόσια Διοίκηση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως εκπαιδευτικός – θεατρολόγος, ως συντονίστρια πολιτιστικών προγραμμάτων και επιπλέον, ως Στέλεχος Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και Ατόμων ΑμεΑ, έχει δουλέψει ως εκπαιδεύτρια και συντονίστρια σε πολιτιστικούς θεσμούς και φεστιβάλ, και έχει εργαστεί και ως σκηνοθέτης – υπεύθυνη Παιδικής Σκηνής. Από το 2010 είναι δημόσιος υπάλληλος και συχνά, διδάσκει στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Έχει διαμείνει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και τα τελευταία επτά χρόνια, ζει με τον σύζυγό της και τους δύο γιους τους, στην ανατολική πλευρά του Δήμου Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr