background img
banner
banner

Νίκος Μανούρας: «Σημαντική νίκη σε ένα κομβικό παιχνίδι…»

Στην αξία της κατάκτησης της νίκης, στο πρώτο παιχνίδι του νέου χρόνου και μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα, στάθηκε ο Νίκος Μανούρας στις δηλώσεις του μετά το πρώτο «τρίποντο» για το 2024. Μάλιστα ο «μελανόλευκος» προπονητής δήλωσε ότι η επιτυχία ανήκει στους παίκτες και τη διοίκηση που είναι κοντά στην ομάδα.

«Το σημερινό παιχνίδι ήταν καθοριστικής σημασίας, κομβικό παιχνίδι και το τόνιζα όλο αυτό το διάστημα που δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς και τελευταίο του πρώτου γύρου ήταν κομβικό, διότι προερχόμαστε από τρεις συνεχόμενες ήττες δύο εκτός έδρας και μία στην έδρα μας. Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα η οποία ξέραμε ότι είναι σκληροτράχηλη, έχει πολύ τακτικό πλάνο αμυντικό, δύσκολα δεχόταν γκολ και ερχόταν από έξι ή επτά ισοπαλίες στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Οπότε ήταν για μας ένα παιχνίδι σημαντικό, έπρεπε να βρούμε τις λύσεις για να ξεκλειδώσουμε την αντίπαλη άμυνα. Τη βρήκαμε από μία στατική φάση που δουλέψαμε στις τελευταίες προπονήσεις. Νομίζω στη συνέχεια διαχειριστήκαμε το παιχνίδι, είχαμε και κάποιες προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Όμως κόντρα στη ροή του αγώνα και σε μία αναταραχή στην άμυνά μας, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε τη μπάλα από την περιοχή μας -αν και νομίζω ότι είχε προηγηθεί φάουλ υπέρ μας που δεν δόθηκε-  αυτή έμεινε μέσα στην περιοχή μας και δεχθήκαμε την ισοφάριση. Από κει και πέρα τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, πίστεψαν στην νίκη, έβαλαν τη μπάλα κάτω, έπαιξαν ορθόδοξο ποδόσφαιρο και μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο και με μία κάθετη πάσα στον Φωκαΐδη πετύχαμε το δεύτερο γκολ και πήραμε την νίκη. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, αυτή η νίκη τους αξίζει για την όλη προσπάθεια που έχουν κάνει, όπως επίσης και στη διοίκηση που είναι κοντά μας. Η νίκη φέρνει ηρεμία σε όλες τις τάξεις της ομάδας. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνουμε. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και να δείξουμε αγωνιστικό πρόσωπο ίδιο με αυτό που είχαμε δείξει σε παιχνίδια του πρώτου γύρου.»

Αναφορικά με τη συνέχεια και την έναρξη του δεύτερου γύρου με τρία παιχνίδια που μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει τους βαθμούς της νίκης, ο Νίκος Μανούρας αφού ξεκαθάρισε για το ποιος είναι ο στόχος του Παναιγιάλειου τόνισε ότι αν η ομάδα καταφέρει να πετύχει το απόλυτο θα έχει ξεμπερδέψει με την παραμονή και θα μπορεί να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.

«Όλοι μας θέλουμε τους βαθμούς της νίκης σε αυτά τα παιχνίδια και κατά κάποιο τρόπο να πάρουμε και τη ρεβάνς για τις ήττες που είχαμε κάνει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Προέχει το παιχνίδι στο Μεσολλόγι , όπου θα πάμε με κάποιες απουσίες αφού στοχευμένα ξετιμωρούμε κάποια παιδιά που ήταν στο όριο καρτών ώστε να κάνουν την ποινή τους, για να είναι διαθέσιμοι στα υπόλοιπα παιχνίδια. Θεωρώ ότι αν κάνουμε το τέσσερα στα τέσσερα σε αυτά τα παιχνίδια, με τους βαθμούς που θα πάρουμε νομίζω ότι φθάνοντας τους 38β. θα έχουμε ξεμπερδέψει -κατά κάποιο τρόπο- με την παραμονή που είναι βασικός στόχος μας. Μην κρυβόμαστε όταν χτίστηκε η ομάδα το καλοκαίρι γι΄ αυτό χτίστηκε, για την παραμονή και μία καλή πορεία. Οπότε νομίζω ότι έτσι θα ξεμπερδέψουμε με τις κάτω θέσεις  και θα παγιωθούμε στην πρώτη πεντάδα που είναι και ο βασικός στόχος.»

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ και τις μεταγραφές που στοχεύει να κάνει ο Παναιγιάλειος τόνισε έχουν ολοκληρωθεί άλλες δύο από το πάνω… ράφι, χωρίς όμως να αναφέρει ονόματα «Η πρώτη μεταγραφή μας, ο Γιώργος Τακίδης, νομίζω ότι σήμερα έδειξε με το… καλημέρα τι παίκτης είναι. Από κει και πέρα οι μεταγραφές που θα γίνουν ή μάλλον που έχουν γίνει και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, είναι ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι που έχουν μεγάλη εμπειρία, με συμμετοχές ακόμη σε Super League και Super League 2. Μιλάμε για δύο κινήσεις που θα ανακοινωθούν μέχρι Τρίτη ή Τετάρτη και αγωνίζονται σε επιθετικογενείς θέσεις.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr