background img
banner
banner

Σε… πρώτο πλάνο οι κοινότητες και η αγροτική παραγωγή

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΑΞΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – Δ.Ε. ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Η νέα θητεία της δημοτικής αρχής ξεκινά με βασική προτεραιότητα τον πολίτη κι αυτό είναι εμφανές από τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, παλιών και νέων. Για να φτάσει όμως σε κάθε πολίτη θα πρέπει να δει συνολικά τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι κατά τόπους κοινότητες. Τα προβλήματα των κατοίκων της υπαίθρου σχετίζονται άμεσα με την αγροτική παραγωγή. Αντιδήμαρχος με αυτό το αντικείμενο έχει οριστεί ο Κώστας Βούλγαρης, ο οποίος είναι αρμόδιος και για τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Συμπολιτείας.

Επιπλέον, μαζί με τους αντιδημάρχους Βασίλη Χριστόπουλο και Δημήτρη Φιλιππάτο, θα είναι υπεύθυνος για την κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας για όλο τον Δήμο Αιγιαλείας. ΄΄Πρωταρχικός μας στόχος είναι οι προτεραιότητες που θέτει ο ίδιος ο πολίτης για την εξυπηρέτησή του. Έτσι θα δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα του δημότη, όπως αυτός την βιώνει και την αντιλαμβάνεται. Προβλήματα και θέματα υπάρχουν και λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών κάποια από αυτά ήρθαν ξανά στο “φως”.

Η αγροτική οδοποιία

Η αγροτική οδοποιία είναι ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο, ένα τεράστιο μέρος της είναι σε κακή κατάσταση και ήδη ξεκινάμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις όπου και όπως μπορούμε΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr ο κ. Βούλγαρης.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διευκόλυνση του κόσμου να μπορεί να πηγαίνει τα κτήματά του σε ικανοποιητικές συνθήκες, σε όλο τους το εύρος του δήμου, για να εργάζεται παραγωγικά στη γη: ΄΄Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά ταυτόχρονα και καλή διάθεση και θέληση ούτως ώστε να καταφέρουμε τμηματικά να λυθούν όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και φυσικά, όλα τα ζητήματα που υφίστανται μέχρι και σήμερα. Η πρόσβαση, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους τους παραγωγούς. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τις μελέτες που εκκρεμούν από την προηγούμενη τετραετία για θέματα που έχουν να κάνουν με το σύνολο της οδοποιίας των αγροτικών δρόμων.
Όπως γνωρίζουμε πολλά θέματα τρέναραν λόγω έλλειψης πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής. Πλέον όμως ο δρόμος έχει ανοίξει και με προγραμματισμό και δουλειά μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια. Ευελπιστούμε μέχρι τα τέλη του Μαΐου να έχουν “τρέξει” όλες οι μελέτες που έχουν ήδη γίνει και να έχουν δημοπρατηθεί, έτσι ώστε να μη χαθεί χρόνος και να ξεκινήσουμε άμεσα έργα΄΄, σημείωσε.

Κύριο μέλημα η καθημερινότητα του πολίτη

Αμέσως μετά, ανέφερε ότι η ύδρευση, η άρδευση, η άνετη μετάβαση του αγρότη στο κτήμα του, ο ηλεκτροφωτισμός, τα οικονομικά του και η ασφάλειά του, είναι τα κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν την αντιδημαρχία. ΄΄Μαζί με τα μεγάλα έργα που είναι ένα σύνολο παρεμβάσεων που θα καταφέρει ο δήμαρχος, εμείς θα κάνουμε εκατοντάδες μικρά έργα και θα είμαστε υπεύθυνοι για να πετύχουμε. Γιατί υπάρχει και θέληση και γνώση. Η καθημερινότητα του πολίτη είναι το κύριο μέλημά μας. Τα μικρά και τα μεγάλα έργα, θα επισφραγίσουν την ολότητα της επιτυχίας μας΄΄, ανέφερε.

Πρωτοβουλίες για να δοθεί ώθηση στα τοπικά προϊόντα

Αναφορικά τον πρωτογενή τομέα, ο νέος αντιδήμαρχος είπε: ΄΄Είμαστε μία ξεκάθαρα αγροτική περιοχή και χιλιάδες οικογένειες ζουν από τη γη και από τα προϊόντα που παράγει. Άρα, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να τονίσουμε την ανάπτυξη της περιοχής και να πετύχουμε τη βελτίωση των καλλιεργειών. Ένα ακόμα πολύ μεγάλο στόχο που έχουμε βάλει για την πενταετία, είναι η διοργάνωση εκθέσεων προβολής τοπικών προϊόντων, δηλαδή να προβάλλουμε το λάδι, τη σταφίδα, το λεμόνι, το κρασί, τη μελισσοκομεία, την κτηνοτροφία μας, επενδύοντας στην εξωστρέφεια των προϊόντων που παράγει η Αιγιάλεια εν αφθονία΄΄.

Ο κ. Βούλγαρης έκανε αναφορά και στον στόχο δημιουργίας Γεωργικής Σχολής ή Σχολής Γεωργικής Ανάπτυξης και Καινοτομιών – Βιοκαλλιέργειας στην περιοχή, κάτι που, όπως ξεκαθάρισε, χρειάζεται αρκετό χρόνο, μεγάλη υπομονή και καλές και σταθερές συνεργασίες με διάφορους φορείς.

Πώς θα λειτουργεί η αντιδημαρχία

Τέλος να επισημανθεί ότι, η αντιδημαρχία θα στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας, από Δευτέρα έως και Πέμπτη πρωινές ώρες, ενώ κάθε Παρασκευή ο αντιδήμαρχος θα εργάζεται στο κτίριο του Γατείου, στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Επαφές με προέδρους – Συνεργασία με τους υπόλοιπους αντιδημάρχους

Ως το τέλος Ιανουαρίου δε, θα προγραμματιστούν συναντήσεις με διάφορους φορείς και εκπροσώπους των κατά τόπους περιοχών ανά Δημοτική Ενότητα και θα ενημερώνεται συνεχώς για τα τρέχοντα θέματα της εκάστοτε κοινότητας ξεχωριστά. Επίσης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αντιδημάρχους, θα δημιουργηθεί μία κοινή λίστα προτεραιοτήτων για την ιεράρχηση και επίλυση των ζητημάτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr