background img
banner
banner

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών

ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΚΑ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, καλούν τα μέλη τους Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» και Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου. Αιτία, η αύξηση των δημοτικών τελών έως 47% που αποφάσισε η πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και η οποία συζητείται στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως λένε όχι στις αυξήσεις, ναι στη μείωση για τα λαϊκά νοικοκυριά – καταστήματα και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ κάνουν ειδική αναφορά στην ακρίβεια που σαρώνει, τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων που μεγαλώνει με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και στο γεγονός ότι ο λαός αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τους κουτσουρεμένους μισθούς, τις συντάξεις-φιλοδώρημα, τα μειωμένα εισοδήματα βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

΄΄Η Δημοτική Αρχή, πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό του λαϊκού νοικοκυριού. Κάτι που ο κ. Καλογερόπουλος σκόπιμα απέκρυψε από τους δημότες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.  Δεν  διεκδικεί  όλους τους πόρους που οι κυβερνήσεις παράνομα παρακρατούν από τους δήμους και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης έτσι ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες του δήμου, και να μην λειτουργεί ως ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός.  Οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κρύβουν ότι με τη δική τους ανοχή το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτικών τελών το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και ελάχιστο ποσοστό οι μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν απαιτούν την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων στη τοπική διοίκηση΄΄, αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Επίσης, τονίζουν: ΄΄Απαιτούμε να μη γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά-καταστήματα αλλά αντίθετα γενναία μείωσή τους με ταυτόχρονη αύξησή τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Απορρίπτουμε τη λογική της ανταποδοτικότητας στην καθαριότητα, στο φωτισμό, στο πράσινο, στις δαπάνες για αθλητισμό, πολιτισμό, άλλες ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Καλούμε τον λαό της Αιγιάλειας να διεκδικήσει τα αναγκαία κρατικά κονδύλια για να σταματήσει  να πληρώνει κάθε χρόνο τον βραχνά της μεταφοράς των απορριμμάτων. Διεκδικούμε  Ενιαίο Κρατικό Φορέα διαχείρισης  που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα κέρδη των εργολάβων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr