background img
banner
banner

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ… βγαίνει μπροστά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολίτη

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΜΙΧ. ΚΑΤΡΙΝΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Μία άτυπη αλλά καθ’ όλα εποικοδομητική συνάντηση είχαν το πρωί της Παρασκευής στο Αίγιο στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από την Αιγιάλεια και όχι μόνο. Το κόμμα μπαίνει σε τροχιά Ευρωεκλογών ανασυντάσσοντας δυνάμεις και αυξάνοντας μέρα με τη μέρα τη δυναμική του, με καίριες παρεμβάσεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα της κοινωνίας, με πρώτο και κυριότερο αυτό της ακρίβειας που έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά και δεύτερο το μείζον ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και τις ελλείψεις της.

Επίκειται δε τόσο για τη Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας και για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας όσο και για την κεντρική διοίκηση του κόμματος, σειρά επαφών από υψηλόβαθμα μέλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη.

Στη συνάντηση του Αιγίου έλαβε μέρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και βουλευτής Ηλείας Μιχάλη Κατρίνης όπου είναι πιθανόν να ξαναέρθει στην περιοχή στο πλαίσιο περιοδείας, το επόμενο διάστημα, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος. Συμμετείχαν δε ο γραμματέας Γιώργος Γεωργόπουλος καθώς και μέλη της Συντονιστικής Αιγιαλείας, το μέλος της Νομαρχιακής Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, οι πρώην πρόεδροι Γιάννης Μαρίνος και Νίκος Κόκλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Δ.Κ. Δαμακινίου Αλέξης Τρίγκας κ.ά.

Γ. Γεωργόπουλος: ΄΄Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει τις λύσεις, προτείνει μέτρα και μπορεί να αντιμετωπίσει με αξιοπιστία κάθε κοινωνικό πρόβλημα΄΄

Μιλώντας στο Protionline.gr για την ενίσχυση του αντιπολιτευτικού ρόλου του ΠΑΣΟΚ σε συνάρτηση με την αύξηση των ποσοστών προτίμησης που συγκεντρώνει από την κοινωνία στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας Γιώργος Γεωργόπουλος, σημείωσε: ΄΄Η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και έχει δεκάδες “μέτωπα” που είναι ανοιχτά, όπως η ακρίβεια, η φτώχεια, η οικονομική ανασφάλεια, η ανεργία και κυρίως η πολύ χαμηλή ποιότητα ζωής. Οι σύγχρονοι άνθρωποι βιώνουν δραματικές καταστάσεις στην καθημερινότητά τους. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει τις λύσεις, προτείνει μέτρα και μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε κοινωνικό πρόβλημα που κυριαρχεί, με αξιοπιστία. Η επίθεση που γίνεται στο εισόδημα του πολίτη, από αυτή την ανίκανη κυβέρνηση, έχει κυριολεκτικά… γονατίσει τον μέσο καταναλωτή και τίποτα δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο. Δεν ξέρω σε τι… “μαγική εικόνα” ζουν οι άνθρωποι της κυβέρνησης και οι υπεύθυνοι διαχείριση της κοινωνικής ζωής του τόπου, προφανώς ζουν σε “άλλη” ζωή, σε μία κοινωνία που απέχει πολύ απ’ την απτή πραγματικότητα, αυτή που βιώνει ο εργαζόμενος, ο μικρός επιχειρηματίας, ο συνταξιούχος, η μέση ελληνική οικογένεια αλλά και η νέα γενιά΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γεωργόπουλου η επίσκεψη του βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επαφών του νέου σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που έχει συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες της σύγχρονης οικογένειας και τις κοινωνικές συνθήκες που ζει ο μέσος πολίτης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής της ομάδας των επαφών, είναι ένας από τους δεκάδες επικεφαλής της πολιτικής σκηνής του κινήματος οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με κόσμο ανά τη χώρα, καταγράφοντας τα δεκάδες ζητήματα και δίνοντας βήμα στον απλό κόσμο να πει και να μιλήσει για τα προβλήματά του.

΄΄Είμαστε δίπλα στον λαό, το κίνημά μας είναι λαϊκό και έτσι θα παραμείνει, σε αντίθεση με την τακτική της κυβέρνησης. Ο κ. Κατρίνης θα επανέλθει την περιοχή πλαισιωμένος από ειδικό κλιμάκιο, προς τα τέλη του Ιανουαρίου, ώστε να βάλουμε τις βάσεις αντιμετώπισης των ζητημάτων των δημοτών της Αιγιάλειας΄΄, πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην επερχόμενη συνάντηση, θα είναι τα ζητήματα των αγροτών της περιοχής, το σταφιδικό πρόβλημα, η έλλειψη ελαιολάδου και η μειωμένη παραγωγή, οι υπέρογκες χρεώσεις στο γενικό κόστος της ενέργειας αλλά και τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου στους οικισμούς και τις κοινότητες της Αιγιάλειας.

Τόνισε δε, ότι υπάρχει μία ανασύνταξη δυνάμεων στο κίνημα, κάνοντάς το μία υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση: ΄΄Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και η πλούσιοι πλουσιότεροι. Αυτός ο δρόμος προς την καταστροφή πρέπει να σταματήσει τώρα. Το μήνυμα αυτό, της απομάκρυνσης των αναποτελεσματικών, θα το στείλει ο ίδιος ο λαός στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ και έτοιμο να φέρει την επόμενη κοινωνική αλλαγή στις εξελίξεις και στην ιστορία της χώρας. Ο λαός δεν αντέχει άλλο…΄΄.

Μιχ. Κατρίνης: «Ο κόσμος θέλει αντίδραση, ένα «αντίβαρο» σε όλο αυτό και το ΠΑΣΟΚ είναι η ενδεδειγμένη λύση»

Για τη δράση του κινήματος το επόμενο διάστημα, μίλησε στo Protionline.gr και ο κ. Κατρίνης, επισημαίνοντας: ΄΄Το επόμενο διάστημα θα συγκροτηθούν κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που θα περιοδεύσουν στις κατά τόπους περιοχές προκειμένου να αφουγκραστούν τον κόσμο και για το θέμα της ακρίβειας και για τα θέματα της δημόσιας υγείας και γενικότερα για τα ζητήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κόσμος θέλει αντίδραση ένα «αντίβαρο» σε όλο αυτό και το ΠΑΣΟΚ είναι η ενδεδειγμένη λύση, καθώς είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τον πληθωρισμό σε βασικό εργαλείο άσκησης οικονομικής πολιτικής για να μαζεύει υπερέσοδα, τα οποία αξιοποιεί με πελατειακούς όρους αντί να ενδυναμώνει το κοινωνικό κράτος με θεσμικές παρεμβάσεις. Για το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, ο αγώνας για την προστασία των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών θα είναι διαρκείας, όσο η κυβέρνηση αγνοεί τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει και όσο συνεχίζει να ευνοεί τους λίγους που θησαυρίζουν, σε βάρος των πολλών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr