background img
banner
banner

Καταγραφή προβλημάτων και νέοι στόχοι για την Κοινότητα Ακράτας

ΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Τα προβλήματα αλλά και τα σχέδια της Κοινότητας Ακράτας τέθηκαν επί τάπητος στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου, παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, στην παλαιά αίθουσα του συλλόγου «Αναγέννησις», στην Ακράτα. Στο κάλεσμα του νέου προέδρου της Κοινότητας Χρήστου Ασημακόπουλου ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός κατοίκων που κατέθεσαν τις παρατηρήσεις – προτάσεις τους, ενώ άπαντες συμφώνησαν πως μέσα από συνεργασία θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και την ανάπτυξη της Ακράτας.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραΐσκος, ενώ ο κ. Ασημακόπουλος καθώς και τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Γιάννης Τόλιος και Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, μίλησαν για την κατάσταση στην κοινότητα και τους νέους στόχους.

΄΄Στη συνάντηση διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μία πολύ καλή πρόθεση για άριστη και δυναμικού χαρακτήρα συνεργασία. Η συζήτησή μας, κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και αναπτύχθηκαν τα καίρια θέματα που προέχουν, τα έργα που είναι πρώτα στην ατζέντα των αναγκών για την κοινότητα. Ο κ. Καλογερόπουλος υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει τμηματικά να προωθήσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και να ασχοληθεί με αυτά, για να δώσει τη λύση σε βάθος χρόνου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σύμπνοια και ταύτιση απόψεων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον δήμαρχο και την ομάδα του για την ουσιαστική πρόθεση που υπάρχει να βοηθηθεί ο τόπος και να λυθούν σιγά – σιγά τα μεγάλα ζητήματα που εκκρεμούν και επιπλέον είμαστε περισσότερο χαρούμενοι για την κατανόηση που υπάρχει. Η πεποίθηση όλων αναφέρει ότι η Ακράτα είναι ένα μέρος που δίνει παλμό και οικονομικά οφέλη στον Δήμο, δίνει ποιότητα και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε όλη την Αιγιάλεια΄΄, τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Ακράτας, μιλώντας στo Protionline.gr για τα συμπεράσματα της συνάντησης δημοτών και συμβουλίου Κοινότητας με τον δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής.

Τι ζήτησε ο νέος πρόεδρος

Ο κ. Ασημακόπουλος παρέθεσε στον δήμαρχο τα 13 κυριότερα προβλήματα που αυτή τη στιγμή “ταλαιπωρούν” την Κοινότητα Ακράτας, με πρώτο στη λίστα την αναγκαιότητα ασφαλτόστρωσης πολλών δρόμων που έχουν οδικό πρόβλημα, αλλά και τα ζητήματα του νεκροταφείου της περιοχής και του ηλεκτροφωτισμού.

Στη συζήτηση, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, έγινε αναφορά και στο Γηροκομείο της περιοχής και την κατασκήνωση που προεκλογικά είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος, με τη βούληση να παραμένει «ζωντανή». Ακόμη αναφορά έγινε στο πώς θα “τρέξει” μέσα στο 2024, η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου και φυσικά το ζήτημα των εκατοντάδων μικρών και μεγάλων δρόμων που παρουσιάζουν διάβρωση, σπασίματα και ραγίσματα, τα οποία αποτελούν πολύ επικίνδυνα σημεία για τους ντόπιους κατοίκους αλλά και τους εκδρομείς που κατά τους θερινούς κυρίως μήνες εισέρχονται κατά χιλιάδες.

Επίσης, έγινε αναφορά στον ηλεκτροφωτισμό του πεζόδρομου της οδού Κανελλοπούλου αλλά και στην ανάγκη συντήρησης του κτιρίου της «Αγίας Ελένης» στην είσοδο της Κοινότητας. Ο κ. Ασημακόπουλος μετέφερε τον παλμό και τις ανησυχίες όλων των κατοίκων στον δήμαρχο και του έθεσε δεκάδες ερωτήματα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος έδειξε να κατανοεί την κατάσταση που επικρατεί και υποσχέθηκε να διατηρήσει την αμέριστη πρόθεσή του, να βοηθήσει με έργα και επιχορηγήσεις από χρηματοδοτικά προγράμματα, όσο και όπου μπορεί.

Τέλος, ο πρόεδρος, ευχαρίστησε το συμβούλιο της κοινότητάς του για τη θετική διάθεση και το κοινό πνεύμα, για την δυναμική παρουσία των ανθρώπων που βοηθούν στα μεγάλα ζητήματα, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στον πρώην πρόεδρο κ. Τόλιο ο οποίος συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο, ανέφερε: “Σας περιμένουμε στην τοπική γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μας”, κάτι που ο δήμαρχος αποδέχτηκε αμέσως και με μεγάλη χαρά.

Κοπή πίτας 15 φορέων και συλλόγων σε όμορφη ατμόσφαιρα

Ο κ. Καλογερόπουλος πάντως δεν… άργησε να ξαναεπισκεφθεί την Ακράτα μία ημέρα μετά. Την Κυριακή σε μια βραδιά τιμής, συγκίνησης, χαράς και πάνω απ’ όλα συλλογικότητας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας δεκαπέντε συλλόγων και φορέων της Ακράτας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο.

Ήταν μία βραδιά γεμάτη μουσική, χειροκροτήματα και όμορφες στιγμές. Μια βραδιά νοσταλγίας αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον. Μια βραδιά που μόνο η συνεργατικότητα, ο αλληλοσεβασμός και η συνύπαρξη των Συλλόγων με τους Θεσμούς μπορεί να δώσει, κάτι που τονίστηκε απ’ όλους τους ομιλητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Αλεξοπούλου Χριστίνα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου, Βασίλης Χριστόπουλος, Νίκος Καραΐσκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας Ανδρέας Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Λυκούργος Σταυρουλόπουλος Λυκούργος, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη Άρης Πατσόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Θανάσης Ξυγκάς, η διευθύντρια του Λυκείου Ακράτας Αναστασία Καμπούρη, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας Αναστασία Ευσταθίου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων. Την εκδήλωση ευλόγησε ο π. Σάββας Ζαφειρόπουλος μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης κάλυψαν με μεγάλη επιτυχία η Φιλαρμονική Ακράτας, η Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιάλειας και η Μαρία Γερολύμου με τον Μιχάλη Βασιλείου.

Οι ευχαριστίες της Κοινότητας

΄΄Η Κοινότητά μας τους ευχαριστεί όλους τους θερμά΄΄, τονίζεται από την Κοινότητα Ακράτας, απ’ όπου επισημαίνονται και τα εξής: ΄΄Μα πάνω απ’ όλα τα ευχαριστώ ανήκουν στους κάτωθι Συλλόγους που μας τίμησαν τόσο με τη συμμετοχή όσο και με την παρουσία αλλά και τα θερμά τους λόγια: • Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας • Σύνδεσμος «ο Χελμός» • Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών «Ο καλός Σαμαρείτης» • Ίδρυμα Βαρθολομαίου Γεωργιάδη • Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Φιλαρμονική» Ακράτας • Αθλητικός Όμιλος Ακράτας • Κυνηγητικός Σύλλογος Ακράτας • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ακράτας • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ακράτας • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ και Νηπιαγωγείου Ακράτας • Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας • Σύλλογος Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Πήγασσος» • Αθλητική Ένωση Αιγείρας-Ακράτας • Φιλοπρόοδος Όμιλος «Γιώργος Λεφεντάριος» • Αγροτικός Συνεταιρισμός Ακράτας • ΤΟΕΒ “Κούρκαφας” • Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας «Αχαιός» • Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας «ΕΠΟΜΕΑ Αιγιάλειας» • Χορωδία Ανατολικής Αιγιάλειας.
Ξεχωριστές ευχαριστίες εκφράζουμε στον ιστορικότερο των Συλλόγων μας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Αναγέννησις” Ακράτας τόσο για την φιλοξενία των εκδηλώσεων μας, όσο και για όλη την υλικοτεχνική βοήθεια. Τέλος να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι παραβρέθηκαν σε αυτή τη βραδιά και την στήριξαν με την αγάπη και το χειροκρότημα τους. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά. Καλή Χρονιά με Υγεία και Δημιουργία για όλους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr