background img
banner
banner

Πίτα δημοτικών υπαλλήλων με αναφορά στην έλλειψη προσωπικού

ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ «ΕΦΕΡΕ» Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημοτικοί υπάλληλοι χρήσιμοι και αποδοτικοί για τον δήμο, δήμος παραγωγικός και αποτελεσματικός για δημοτικούς υπαλλήλους και για όλους τους πολίτες.

Κάπως έτσι προσδιορίστηκε η συνεργασία των ανθρώπων που εργάζονται για τον δήμο Αιγιαλείας αλλά και αυτών που έχουν εκλεγεί για να τον υπηρετούν, στην κοπή πίτας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον φιλόξενο χώρο του «Terregio». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εν μέσω ευχών, σε όμορφο κλίμα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ανδρέας Τριανταφύλλης ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστα Σπηλιόπουλο, τη δημοτική σύμβουλο Βάσω Ψυχράμη, τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτη Γεωργόπουλο και όλους όσοι παρέστησαν, ιδίως δε τους συνταξιούχους δημοτικούς υπαλλήλους που ήταν παρόντες και ευχήθηκε σε όλους μία δημιουργική χρονιά.

 

Ανδ. Τριανταφύλλης: ΄΄Παραμένουμε ο «ακρογωνιαίος λίθος» του δήμου αλλά θέλουμε ενίσχυση΄΄

Ειδικότερα, επισήμανε: ΄΄Ο Σύλλογος είναι εδώ για να υποστηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δημοτικών υπαλλήλων. Μέσα από την εργασία και τον διάλογο να λύνουμε όλα τα προβλήματα και να πηγαίνει ο δήμος μας ένα βήμα πιο μπροστά πάντα΄΄. Αναφορά έκανε και στις ελλείψεις προσωπικού, λέγοντας: ΄΄Ο δήμος μας έχει ελλείψεις, χρειάεται ανανέωση σε ανθρώπινο δυναμικό. Είναι απαραίτητο να γίνουν προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη συνένωση με τα νομικά πρόσωπα, όπου ήρθαν πάρα πολλές αρμοδιότητες χωρίς το ανάλογο προσωπικό κι εμείς λιγοστεύουμε συνέχεια και λόγω των συνταξιοδοτήσεων, το πρόβλημα έχει ενταθεί. Εμείς, σαν δημοτικοί υπάλληλοι, παραμένουμε ο ακρογωνιαίος λίθος του δήμου και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, μπορούμε να πάμε τον δήμο Αιγιαλείας μπροστά. Ευχαριστώ τους συναδέλφους που μας τίμησαν έστω και σε αυτό το φτωχικό κέρασμα΄΄.

 

Δημ. Καλογερόπουλος: ΄΄Με συνεργατικότητα, συλλογικότητα και με την συναίσθηση ευθύνης, να πάμε τον δήμο μπροστά΄΄

΄΄Χαίρομαι πάρα πολύ που με καλέσατε για να απευθύνω έναν χαιρετισμό αλλά και να συνυπάρξουμε σε αυτή την πολύ ωραία εκδήλωση που δεν είναι φτωχική αλλά πλούσια΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του δημάρχου, ο οποίος σημείωσε ακόμη: ΄΄Απολαμβάνω μαζί σας αυτή την ωραία ατμόσφαιρα η οποία είναι και ενδεικτική του κλίματος που μπορεί να υπάρξει μεταξύ της δημοτικής αρχής και των δημοτικών υπαλλήλων γιατί έχουμε έναν κοινό στόχο: Να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για το τώρα αλλά κυρίως για το μέλλον. Ένα μέλλον που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο μέσα στα αντικειμενικά δύσκολα πλαίσια που υπάρχουν για όλη την τοπική κοινωνία. Ζούμε σε μία εποχή αρκετά δύσκολη και με πολύ γρήγορες εναλλαγές. Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, είτε της ιδιωτικής είτε του δημόσιου βίου είτε της επαγγελματικής, ότι αν δεν προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες και τις γρήγορες ταχύτητες, θα μείνουμε πολύ πίσω. Σε ένα έντονα ανταγωνιστικό κλίμα το καλό είναι ότι γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά κι εσείς τα της δημοτικής αρχής κι εμείς τα συν και τα πλην του καθενός. Σημασία έχει, με αμοιβαία κατανόηση να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τις υποθέσεις που θα μας οδηγήσουν στον κοινό στόχο, το καλό του δήμου μας. Με συνεργατικότητα, συλλογικότητα και κυρίως με την συναίσθηση ευθύνης που ο καθένας έχει από τον δικό του τομέα΄΄.

Και κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος, ως εξής: ΄΄Θέλω να με βοηθήσετε να φτιάξουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και για τα παιδιά όλου του κόσμου που ζουν εδώ. Θέλω να σας παρακαλέσω να συνειδητοποιήσουμε όλοι την μεγάλη ευθύνη που ο καθένας μας έχει στους ώμους του απέναντι στην τοπική κοινωνία. Έχουμε την υποχρέωση να βγάλουμε πέρα όσο το δυνατόν καλύτερα όσα μας έχουν ανατεθεί. Με αυτές τις λέξεις θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και μιας και είμαστε σε ένα πεδίο που γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, ελπίζω και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα πάμε ακόμα καλύτερα τη νέα πενταετία που έχουμε μπροστά μας, μέσα από τον ρόλο που μας έχει αναθέσει η τοπική μας κοινωνία και για όλα όσα καλούμαστε να πράξουμε καθημερινά΄΄.

Β. Ψυχράμη: ΄΄Είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να ενισχύσει με προσωπικό τον δήμο΄΄

Ευχές εξέφρασε και η δημοτική σύμβουλος Βάσω Ψυχράμη, εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας: ΄΄Εκ μέρους της παράταξής μας, εύχομαι υγεία στις οικογένειές σας, πάντοτε αισιοδοξία. Εμείς ως παράταξη και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, θα συνεργαζόμαστε μαζί σας για ό,τι καλό για τον τόπο για την πρόοδό του, για την προκοπή του. Θα συνηγορήσω στα λόγια του προέδρου σας ότι ο δήμος έχει αποδυναμωθεί από προσωπικό, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ειδικά από το 2011 που προσωπικά ασχολούμαι με τα του δήμου μας. Είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να ενισχύσει με προσωπικό τον δήμο και όχι μόνο με απευθείας αναθέσεις. Χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό ώστε ο κάθε υπάλληλος να έχει το αντικείμενό του και να ξέρει να προχωρήσει και όχι να φεύγουν οι εξωτερικοί συνεργάτες και οι επόμενοι να μην ξέρουν τι γίνεται. Ο δήμος χρειάζεται οργάνωση και συνέχεια. Θα ευχηθώ και προσωπικό περισσότερο να έρθει και υγεία στις οικογένειές σας και κυρίως αγάπη μεταξύ σας, γιατί ο δήμος μας είναι μια μεγάλη οικογένεια΄΄.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιδά, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος καθώς επίσης και ο επί σειρά ετών προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Ανδρέας Τσιγκρής ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Κ. Σπηλιόπουλος: ΄΄Δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αρχή συνεπικουρούμενοι την αντιπολίτευση μπορούμε να πάμε τον δήμο μπροστά΄΄

Τέλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Σπηλιόπουλος, αφού εξέφρασε ευχαριστίες για την πρόσκληση του Συλλόγου να παραστεί στην πίτα του, υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Ερχόμενος εδώ, θυμήθηκα ότι πριν από 30- 35 χρόνια που ήμουν ξανά στον δήμο, ήμασταν ένας μικρός δήμος με πολύ λίγο προσωπικό. Ελάχιστοι είναι σήμερα εν ενεργεία από κείνους τους υπαλλήλους που δούλευαν τότε. Σήμερα ο δήμος μας είναι ένας μεγάλος οργανισμός μία μεγάλη περιφέρεια. Έχει τεράστιες απαιτήσεις και πολλές βέβαια δυνατότητες. Σε αυτή την προοπτική λοιπόν εσείς που είσαστε η «ψυχή» της προσπάθειας και των δυνατοτήτων και η δημοτική αρχή που έχει προκύψει από τις τελευταίες εκλογές, έχετε την ευθύνη για να προχωρήσετε τα θέματα του δήμου που επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών. Εμείς ως αντιπολίτευση, καλοπροαίρετα και δημιουργικά λειτουργούμε με γνώμονα και στόχο να εξυπηρετείται ο πολίτης, να αναδεικνύουμε τον δήμο μας, να γίνεται ανάπτυξη στην περιοχή μας και να βλέπουμε την Αιγιάλεια να προοδεύει. Σε αυτή την προσπάθεια εσείς και η δημοτική αρχή και εμείς συνεπικουρούμενοι και με την καλή συνεργασία, μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα για τον τόπο μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr