background img
banner
banner

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ: Δεκάδες Καλαβρυτινοί στα Τέμπη με ένα λουλούδι για την Αναστασία

Πάνω από 70 άτομα ταξίδεψαν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από τα Καλάβρυτα για το μνημόσυνο στα Τέμπη για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του Ηλία Παπαγγελή, γιατρού με καταγωγή από τα Καλάβρυτα ο οποίος έχασε την κόρη Αναστασία 19 ετών, το 2ο πιο νεαρό θύμα της τραγωδίας. Η Αναστασία ήταν πρωτοετής φοιτήτρια στο Α.Π.Θ. Μπήκε στη μοιραία αμαξοστοιχία την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, από την Αθήνα, επιλέγοντας να περάσει από το σπίτι της στο Φάληρο πριν επιστρέψει στη σχολή της, αφού είχε περάσει με φίλους το καρναβαλικό τριήμερο στην Πάτρα.

Ο Ηλίας Παπαγγελής είναι ένας από τους απαρηγόρητους γονείς ο οποίος αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη κάτι το οποίο επανέλαβε και χθες κατά την σύντομη ομιλία του στη διάρκεια του μνημόσυνου όπου τα δάκρυα πραγματικά περίσσεψαν.

«Χορτάσαμε ψέματα από τους υπευθύνους, τους κυβερνώντες, λέγοντας ψέματα προπαθεί να κρυφτεί ο ένας πίσω από τον άλλο… Μεγαλούργησε η δειλία τους, η ανανδρία και η αδιαφορία τους. Υπάρχει όμως, πέρα από τη δίκη και θεία δίκη…» τόνισε ακόμη σε μια τελετή όπου πολλών συγγενών η οργή για μια ακόμη φορά περίσσεψε!

Στο πλευρό της οικογένειας της 19χρονης Αναστασίας χθες ήταν συντοπίτες της οικογένειας με καταγωγή από Λυκούρια, Κλειτορία και Φίλια.

Η 19χρονη επέβαινε στο 3ο βαγόνι και εντοπίστηκε μετά από μερικά 24ωρα,, μέσα από ταυτοποίηση DNA. Η ταφή της έγινε στις 6 Μαρτίου 2023 στα Λυκούρια συνοδεία πάνω από 2.000 συγγενών, φίλων και συγχωριανών.

Η εκλιπούσα παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε ήδη αφήσει το στίγμα της ως μέλος του Συλλόγου Λυκουριωτών και των χορευτικών βυθίζοντας στο πένθος την ευρύτερη περιοχή στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης.

«Είμαστε δίπλα στην οικογένεια και στηρίζουμε κάθε βήμα της στην προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη της Αναστασίας μας» ανέφερε στο Protionline.gr από τα Τέμπη ο πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών Γιώργος Κοσμάς που ήταν παρών στην τελετή. Tο απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σχολεία και συλλόγους γονέων σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr