background img
banner
banner

Σπεύδουν για την αποκριά…

ΣΤΟ 90% ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Υψηλές πληρότητες – θα πλησιάσουν το 90% – καταγράφονται στα καταλύματα και ξενοδοχεία της Πάτρας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, περιλαμβάνοντας και αυτό το Σαββατοκύριακο 9 -10 Μαρτίου, ημέρα της παρέλασης του Καρναβαλιού των Μικρών. Για τη μεγάλη γιορτή της πόλης της Πάτρας, το τριήμερο 15 έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου, στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη, από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έως και το Αίγιο, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι ήδη στο 70%.

Εκτός από το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού, για το κέντρο της Πάτρας, όπου οι τιμές «εκτοξεύονται» έως και 150% στα καταλύματα, στην υπόλοιπη τουριστική ζώνη της Αχαΐας, από αυτό το Σαββατοκύριακο των Παιδικών Καρναβαλικών εκδηλώσεων έως και τα τέλη Μαρτίου, οι τιμές στα καταλύματα θα παραμείνουν σταθερές και βέβαια ανταγωνιστικές.
Σύμφωνα με την εικόνα της διαθεσιμότητας στα καταλύματα του κέντρου της πόλης της Πάτρας, για το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς η τιμή στο δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται μεταξύ 180-270 ευρώ τη βραδιά ενώ αυξάνεται στα 350 ευρώ για διαμονή σε luxury καταλύματα.

«Φούντωσαν» οι τιμές στα Airbnb

Οι τιμές έχουν πάρει ουσιαστικά «φωτιά» κυρίως στα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της πόλης που προσφέρουν χώρο στάθμευσης και πολυτελή διαμονή. Σε κάποιες περιπτώσεις, για αυτόνομα διαμερίσματα και βίλες με ανέσεις στην Πάτρα, για την αποκριά, η τιμή διαμονής μπορεί να ξεπεράσει και τα 800 ευρώ τη βραδιά!

Πιο κοντά στις τιμές των ξενοδοχειακών καταλυμάτων είναι τα διαμερίσματα που διατίθενται με βραχυχρόνια μίσθωση στα περίχωρα της πόλης της Πάτρας και την παραλιακή ζώνη προς το Αίγιο. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσα από την πλατφόρμα Αirbnb στο κέντρο της Πάτρας τείνουν πάντως προς… εξαφάνιση από τα τέλη Φεβρουαρίου καθώς η κάλυψη ήδη πλησιάζει το 100%.

Από την Πάτρα έως και το Αίγιο…

Επιχειρηματίες του κλάδου εκτιμούν ότι, έως και τα τέλη της εβδομάδας, η κάλυψη για το αποκριάτικο τριήμερο θα είναι σχεδόν πλήρης σε όλα τα καταλύματα έως και το Αίγιο όπου θα είναι ανοικτά και εποχικά ξενοδοχεία καθώς υπάρχουν και εκδηλώσεις για την αποκριά σε όλη την Αιγιάλεια.

Αυξημένη ζήτηση για μεμονωμένα διαμερίσματα έχουμε και στο Διακοπτό και την Αιγείρα όπου έχουμε αξιόλογες αποκριάτικες εκδηλώσεις, με τα περισσότερα εποχικά καταλύματα στην Ανατολική Αιγιάλεια πάντως να προετοιμάζονται για το Πάσχα….

«Είναι προφανές πάντως ότι και φέτος τα ξενοδοχεία της Πάτρας θα είναι πλήρη κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού. Αυξημένη ζήτηση, με κάλυψη έχουμε ήδη στην περιοχή έως και το Αίγιο.
Μέχρι και τι αρχές της επόμενης εβδομάδας η ζώνη από Πάτρα, έως και Αίγιο θα έχει πληρότητα πάνω από 90%. Πολλά καταλύματα στην περιφέρεια της Αιγιάλειας, προς Ακράτα, προσανατολίζονται να ανοίξουν μετά το Καρναβάλι, για την αγρία της 25ης Μαρτίου ή/και προς το Πάσχα» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστος Κανελλής.

25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ: Sold out δωμάτια και ξενώνες στα Καλάβρυτα!

Σε διαφορετικούς ρυθμούς κινείται η αγορά στα Καλάβρυτα καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στο 3ήμερο της εθνικής επετείου, από το Σάββατο 23 του μηνός έως και την 25η Μαρτίου που φέτος πέφτει Δευτέρα.

Οι τιμές για δίκλινο δωμάτιο αυτό το τριήμερο στα Καλάβρυτα, κυμαίνονται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, από 80 έως 190 ευρώ τη βραδιά. «Η περίοδος προς τα τέλη του μήνα έχει ήδη κλείσει καθώς τα καταλύματα θα είναι υπερ-πλήρη για την περίοδο 23-25 Μαρτίου. Για το τριήμερο του Καρναβαλιού, 15-17 Μαρτίου θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι είναι λίγο πριν την 25η και το ενδιαφέρον είναι πιο περιορισμένο.

Ηδη όμως μιλάμε για μια εκτιμώμενη πληρότητα στην περιοχή μας, και κατά την αποκριά, πάνω από 80%» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων Καλαβρύτων και επαρχίας Κώστας Δαφαλιάς. Τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821 στη Μονή Αγίας Λαύρας, θα προσελκύσει πάνω από 3.000 ημερήσιους εκδρομείς – επισκέπτες ενώ πάνω από 2.500 άτομα θα καταλύσουν για το τριήμερο της αργίας στα τοπικά καταλύματα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων, την 25η Μαρτίου ώρα 7.00 πμ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιστορικής Μονής προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου ενώ ακολουθεί το τρισάγιο στο λόφο της μονής, στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών του 1821, ώρα 10.30 πμ. και για τις 11:50 π.μ. έχει προγραμματιστεί η αναπαράσταση της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ». Αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Μαρτίου σε Σκεπαστό, Κλειτορία, Δάφνη και Τριπόταμα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr