background img
banner
banner

Δήμος κινεί διαδικασίες για δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου στον Συνοικισμό | ΦΩΤΟ

ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ – ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Σε δημοτική έκταση 13 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στις εργατικές κατοικίες της οδού Διγελιωτίκων στρέφονται τώρα τα βλέμματα των ανθρώπων της δημοτικής αρχής, για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου. Ήδη, η δραστήρια αντιδημαρχία Αθλητισμού- Πολιτισμού ετοιμάζει φάκελο ώστε να αποταθεί στο υπουργείο ζητώντας την ανάλογη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του σημαντικού έργου!

Η αναγκαιότητα ενός νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στο Αίγιο είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά όχι μόνο οι άνθρωποι του δήμου και οι υπεύθυνοι αθλητικών σωματείων αλλά και οι πολίτες. Η «κάτω πόλη» δικαίως διεκδικεί μία τέτοια αθλητική εγκατάσταση, δεδομένου ότι το υπάρχον κλειστό γυμναστήριο βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση αλλά και είναι ήδη βεβαρημένο. Οι επαφές της δημοτικής αρχής με τον ιδιοκτήτη οικοπέδου κοντά στις εγκαταστάσεις Πλαστήρα δεν ευοδώθηκαν, λόγω και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη (250.000 ευρώ) στις οποίες ο δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί. Σε σχετικά κοντινή απόσταση ωστόσο υπάρχει μία δημοτική έκταση η οποία παραμένει αναξιοποίητη.

Όπως εξηγεί στο Protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ΄΄πρόκειται για έκταση στον Συνοικισμό η οποία κάποια στιγμή επί θητείας του προηγούμενου δημάρχου, είχε προταθεί για τη φιλοξενία προσφύγων, κάτι που βέβαια δεν προχώρησε. Είναι δημοτικός χώρος περίπου 13 στρεμμάτων και κάνοντας αυτοψία, διαπιστώσαμε ότι πληροί τις προϋποθέσεις. Ήδη έχουμε συντάξει τοπογραφικό διάγραμμα σαν πρώτο βήμα. Θεωρούμε πλέον ότι δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στην αγορά οικοπέδου στον Πλαστήρα, από τη στιγμή που ο χώρος αυτός είναι και κατάλληλος και απόλυτα διαθέσιμος. Τα 13 συνολικά στρέμματα που διαθέτει είναι… υπεραρκετά για να ανεγερθεί Κλειστό Γυμναστήριο΄΄.

Η «κάτω πόλη» το χρειάζεται

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος εστίασε και στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι παρθένα από άποψη ύπαρξης αθλητικών εγκαταστάσεων και ενδείκνυται. Ειδικότερα, τόνισε ότι το έργο αυτό θα ωφελήσει ταυτόχρονα πολλές συνοικίες, όπως ο Συνοικισμός, τα Διγελιώτικα, η Τέμενη και άλλες πολυάριθμες πληθυσμιακά περιοχές.

Σημειωτέον ότι ο φάκελος ήδη ετοιμάζεται προκειμένου να δοθεί άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να βρεθεί η πιο κατάλληλη πηγή χρηματοδότησης. ΄΄Έχει τόση ανάγκη ο δήμος να δημιουργήσει σε αυτό το σημείο ένα τέτοιο έργο, έναν χώρο άθλησης΄΄, δήλωσε αισιόδοξος ο κ. Ανδριόπουλος.

Σε αναζήτηση χώρων και για άλλες χρήσεις

Ταυτόχρονα, η αντιδημαρχία Αθλητισμού βρίσκεται σε αναζήτηση κι άλλων χώρων που ενδεχομένως μπορούν να παραχωρηθούν ώστε να καλυφθούν ανάγκες στέγασης και προπονήσεων κι άλλων αθλητικών σωματείων. ΄΄Προσπαθούμε να δούμε αν μπορεί να υπάρξει και κάποιος μεγάλος ανεκμετάλλευτος χώρος, ίσως κάποιου παλιού εργοστασίου που ενδεχομένως θα μπορούσε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ορισμένων σωματείων της περιοχής. Μιλάμε για συλλόγους που ασχολούνται με τη ρυθμική γυμναστική, την ανόργανη γυμναστική, τον χορό ή άλλες τέτοιες παρόμοιες αθλητικές δραστηριότητες, που δεν χρειάζονται ούτε ειδικές εγκαταστάσεις και ούτε ειδικά προπονητικά κέντρα, για τις προετοιμασίες των αθλητών΄΄, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Αναζητείται χρηματοδότηση για το συνολικό έργο του Δημοτικού Σταδίου

Τέλος, αναφορικά με τις προσπάθειες του δήμου για εξασφάλιση κονδυλίου για ένα συνολικό έργο στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, θα πρέπει να σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη ώστε να εξευρεθεί μία λύση για χρηματοδότηση.

΄΄Για την ώρα συνεχίζουμε τις δρομολογημένες εργασίες, με την επίστρωση του χλοοτάπητα και βέβαια είμαστε εν αναμονή των απαραίτητων διαδικασιών από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο του κλειστού προπονητηρίου. Θεωρώ ότι μέχρι τις 10 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ξεκινήσουν οι εργασίες΄΄ είπε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως ΄΄αν δεν γίνει το πρώτο δεκαήμερο, διότι έχουν προγραμματιστεί οι πανελλήνιοι αγώνες για τις 20 Απριλίου, σίγουρα μετά τις 20 του μήνα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να προχωρήσει το έργο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr