background img
banner
banner

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στον εισαγγελέα 12 περιπτώσεις παραποιημένων πιστοποιητικών οχημάτων

Δώδεκα περιπτώσεις οχημάτων οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς διαπιστώθηκαν παρατυπίες στα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την εισαγωγή ταξινομημένων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το Υπουργείο σημειώνει πως οι εισαγωγείς των οχημάτων αυτών ανάρτησαν Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης στο Μητρώο Εισαγομένων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο), που χαρακτηρίστηκαν από τους Εθνικούς Διανομείς, είτε παραποιημένα είτε μη γνήσια.

Σκοπός δημιουργίας του Μητρώου Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.) είναι η κεντρική, εξ αποστάσεως, εποπτεία και έλεγχος της τήρησης των δικαιολογητικών που είναι προαπαιτούμενα για την εισαγωγή και πρώτη ταξινόμηση μεταχειρισμένων οχημάτων στη χώρα μας.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να διαβιβαστούν άμεσα οι σχετικοί φάκελοι στους Εισαγγελείς. Οι έλεγχοι μέσω της διασταύρωσης στοιχείων επί των αιτήσεων θα είναι τακτικοί, ώστε όσοι, στο μέλλον, θα ήθελαν να παρανομήσουν να το σκεφτούν ακόμα μια φορά. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στα φαινόμενα ανομίας στον χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, προστατεύοντας τους πολίτες».

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr