background img
banner
banner

Κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση της πλατείας στο Μεσσηνέζη

«ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΩΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ» ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Τα παράπονά τους για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Μεσσηνέζη εξέφρασαν κάτοικοι στo Protionline.gr, τονίζοντας πως από τότε που παραδόθηκε δεν έχει υπάρξει η παραμικρή μέριμνα και κάνοντας λόγο για άκοπα χόρτα και σκουπίδια. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας διαβεβαιώνει πως μέχρι το Πάσχα θα κοπούν τα χόρτα σε όλες τις πλατείες, επισημαίνει ωστόσο και τις… υποχρεώσεις των ίδιων των πολιτών, οι οποίοι πολλές φορές… χαλούν ό,τι με κόπο καταφέρνει η Υπηρεσία Καθαριότητας.

Κάτοικοι της συνοικίας ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη πλατεία, ενώ εξ αρχής είχε σπαρθεί με γκαζόν, επειδή δεν κόπηκε και δεν καθαρίστηκε, «πνίγηκε» στα αγριόχορτα που έφτασαν το ένα μέτρο ύψος. Είπαν επίσης, ότι αναγκάστηκαν οι ίδιοι να προχωρήσουν σε κοπή των χόρτων διότι φοβήθηκαν για φίδια επειδή στο σημείο που βρίσκεται η παιδική χαρά, δηλαδή ακριβώς δίπλα, παίζουν τα παιδιά. Παρατήρησαν ακόμη πως η πλατεία έχει φθορές αφού ένα παγκάκι έχει φύγει από τη θέση του και το τσιμέντο έχει πέσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι. Τέλος, σημείωσαν ότι τα καλαθάκια δεν καθαρίζονται με αποτέλεσμα η πλατεία να είναι γεμάτη σκουπίδια.

Ν. Καραΐσκος: ΄΄Οι πολίτες καλώς ζητούν όμως πρέπει και οι ίδιοι να είναι προσεκτικοί με τη διαχείριση των απορριμμάτων΄΄

Σε επικοινωνία του Protionline.gr με τον αντιδήμαρχο Νίκο Καραΐσκο, επισημάνθηκε πως ΄΄υπάρχει προγραμματισμός για καθαρισμό και κοπή χόρτων σε όλες τις πλατείες του δήμου, μέχρι το Πάσχα. Το συνεργείο προχωράει βάσει προγράμματος΄΄.

Και στα Σταφιδαλώνα

Ωστόσο, ο κ. Καραΐσκος ανέφερε πως διαπιστώνει πολύ άσχημες συμπεριφορές πολιτών και στο Μεσσηνέζη, οι οποίοι, ειδικά στο ύψος της εκκλησίας, εναποθέτουν διάφορα αντικείμενα και κλαδιά δίπλα στους κάδους. ΄΄Οι πολίτες καλά κάνουν και παρατηρούν, ωστόσο και οι ίδιοι θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί στη διαχείριση των απορριμμάτων΄΄, τόνισε χαρακτηριστικά. Ως παράδειγμα ανέφερε και την περιοχή των Σταφιδαλώνων. ΄΄Δυστυχώς, και στα Σταφιδάλωνα παρατηρήθηκε μία παρόμοια κατάσταση. Καθαρίσαμε όλους τους χώρους εν όψει της γιορτής του Αγ. Αλεξίου και αμέσως οι κάτοικοι άρχισαν να βγάζουν ό,τι είχαν πλάι στους κάδους. Δυστυχώς, κάποιοι είναι αδιόρθωτοι΄΄, τόνισε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr