background img
banner
banner

Ο δήμος καταδικάζει κάθε κίνηση υποβάθμισης του Πρωτοδικείου

ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ

Απόφαση μέσω της οποίας καταδικάζει κάθε μορφή υποβάθμισης και πολύ περισσότερο την κατάργηση του Πρωτοδικείου Αιγίου, έλαβε κατά την έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίασή του διά περιφοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εκδώσει και ψήφισμα καταδικάζοντας κάθε τέτοια πρόθεση.

Η απόφαση που εγκρίθηκε ανέφερε τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας εμμένοντας στην υπ’ αριθ. 70/2024 ομόφωνη απόφασή του και στο σχετικό ψήφισμα σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγών του Πρωτοδικείου Αιγίου όπως διαφάνηκε από το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Δικαστικό Χάρτη της Ελλάδας, Δηλώνει για άλλη μια φορά ότι είναι αντίθετο σε κάθε μορφή υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Αιγίου πολλώ δε μάλλον κατάργησής του και καταδικάζει ρητά και κατηγορηματικά κάθε τέτοιου είδους ενέργεια».

Οι παρατηρήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης

Σημειώνεται ότι υπέρ της εισήγησης ψήφισαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση, με τους Χρήστο Γούτο και Βάσω Ψυχράμη να εκφράζουν τη διαφωνία τους ως προς τη διαδικασία, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε το θέμα να συζητηθεί σε διά ζώσης συνεδρίαση και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης και ο Κώστας Σπηλιόπουλος παρατήρησε πως εκτός από τον τρόπο συνεδρίασης θα έπρεπε να υιοθετηθεί το περιεχόμενο της εισήγησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για τον τρόπο που ο δήμος χειρίζεται το θέμα.

Ερωτηθείσα από τo Protionline.gr για την απόφαση, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, επισήμανε πως η νέα απόφαση θα συνοδεύεται και από το ψήφισμα που είχε εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας και θα σταλεί προκειμένου να ληφθεί υπόψιν στο πλαίσιο της διαβούλευσης που υλοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, για τον νέο δικαστικό χάρτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr