background img
banner
banner

Στο «μικροσκόπιο» τα θέματα των Καμαρών

ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ… ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η αντιμετώπιση τρεχόντων θεμάτων από τον δήμο, οι ενέργειες της κοινότητας, η στάση των δημοτών αλλά και οι παρεμβάσεις εκείνες που θα θέσουν την κοινότητα Καμαρών σε αναπτυξιακή τροχιά, αναλύθηκαν ευρέως στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου στις Καμάρες, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου Παναγιώτη Ρογκάλα.

Η εποικοδομητική συζήτηση, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και πλήθους κατοίκων, έλαβε χώρα στην αίθουσα του Προοδευτικού Συλλόγου «Απόλλων Καμαρών» και αποτελεί μπούσουλα για την από κοινού προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας και δημιουργία προοπτικής για την κοινότητα της Δυτικής Αιγιάλειας.

Ειδικότερα, έλαβαν μέρος οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος (Καθαριότητας), Γιώργος Φραγκονικολόπουλος (Ποιότητας Ζωής) και Κώστας Βούλγαρης (Αγροτικής Ανάπτυξης) καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος-βοηθός δημάρχου για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος. Επίσης, παρέστη δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Νιγιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος, α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης.

Με τη συμμετοχή 140 και πλέον κατοίκων

Η διήρκεσε διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες και είχε απολύτως θετικό πρόσημο, με τα 140 και πλέον άτομα που γέμισαν την αίθουσα, να δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι και από το όμορφο κλίμα της συζήτησης, αλλά και από τις θέσεις και κατευθύνσεις των αντιδημάρχων, οι οποίοι με επεξηγηματικό τρόπο έδωσαν το στίγμα, προκειμένου να βρεθούν άμεσες λύσεις στα τοπικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της κοινότητας Καμαρών.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Ρογκάλας, χαιρέτησε την εκδήλωση και έκανε έναν μικρό απολογισμό για τους τρεις μήνες της θητείας του μέχρι στιγμής, ενώ ανέπτυξε τα θέματα που δρομολογούνται από εδώ και στο εξής, δηλαδή τις εξελίξεις που ιεραρχούνται και προέχουν για τα ζητήματα της κοινότητας.

Οδοποιία και άλλα…

Τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη μετέπειτα συζήτηση, ήταν η δημιουργία Παιδικής Χαράς στο δημοτικό σχολείο (στις Κάτω Καμάρες), η μεταφορά του Μνημείου Πεσόντων στην εκκλησία (θέμα που συζητήθηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο), οι ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις δρόμων που πρέπει να γίνουν σε διάφορα σημεία, η ένωση του παραλιακού δρόμου Καμαρών – Λαμπιρίου που εκκρεμεί για την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, αλλά και το θέμα των απορριμμάτων. Αρχικά, ο αντιδήμαρχος κ. Βούλγαρης εισηγήθηκε τα θέματα πρωτίστως για τους αγροτικούς δρόμους και έπειτα για τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν από τις φωτιές, ενώ διευκρίνισε ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να υπάρξουν οικονομικές εξελίξεις για αυτά τα ζητήματα, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Καθαριότητα και διαχείριση ζώων

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Καραΐσκος, ο οποίος ανέπτυξε εκτενώς τα ζητήματα ανακύκλωσης και περισυλλογής απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ επέστησε την προσοχή στους κατοίκους της κοινότητας για τα νέα «τσουχτερά» πρόστιμα που ισχύουν σε όσους δεν κόβουν τα χόρτα από τις ιδιοκτησίες τους, γεγονός που, όπως ανέφερε, αποτελεί ύψιστο κίνδυνο για φωτιές και γενικές δυσλειτουργίες.

Λίγο αργότερα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος τόνισε ότι στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει δημοτική αρχή στο κομμάτι της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, χρειάζεται την αμέριστη προσπάθεια και κατανόηση των κατοίκων και των Καμαρών, ενώ διευκρίνισε τι ισχύει για το τσιπάρισμα των ζώων και τη νομοθεσία που ισχύει για αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα, καλώντας τους κατοίκους να είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το κοινωνικό ζήτημα.

Διάνοιξη δρόμου, ύδρευση, αποχέτευση

Τέλος ο κ. Ντίνος, ανέπτυξε όλα τα τοπικά θέματα που απασχολούν την περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια, εστιάζοντας περισσότερο στην ένωση του δρόμου Λαμπιρίου – Ακονιάς, στην κατασκευή του Μεγάρου Καμαρών, στο πώς προχωράει το έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης και της αποκατάστασης των δρόμων, αλλά και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τη ΔΕΥΑΑ στο κομμάτι της ύδρευσης.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήραν οι δημότες της Κοινότητας, ζητώντας διευκρινίσεις σε δεκάδες θέματα, από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και ζητώντας λεπτομέρειες για τις ενέργειες επίλυσης των διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχα θέματα από αυτά, τα σκουπίδια και την αποκομιδή, την πρόληψη στον τομέα της πυροπροστασίας για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, την καθαριότητα και οργάνωση στις παραλίες αλλά και την κατάσταση του δρόμου Ακονιάς – Λαμπιρίου και το τι μέλλει γενέσθαι.

Διευκρινίσεις δόθηκαν και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Συζητήθηκαν τα θέματα τοποθέτησης προβολέων στο στάδιο Καμαρών αλλά και η δημιουργία υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ, που θα επιτευχθεί με ανακαίνισης του παλαιού χώρου που αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιείται, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλήρες και σύγχρονο γήπεδο.

Δημιουργία εθελοντικών ομάδων

Αλλά θέματα που επικράτησαν κατά τη διάρκεια στις συζήτησης η οποία έγινε σε απολύτως θετικό κλίμα, ήταν η άμεση δημιουργία δύο εθελοντικών ομάδων. Αφενός αυτής της ομάδας πυρασφάλειας που θα λειτουργήσει σε καθημερινή βάση από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά και της ομάδας καθαριότητας, η οποία θα δρα σε κοινόχρηστους χώρους και στις ακτές της κοινότητας. Οι δύο ομάδες πρόκειται να ξεκινήσουν τη δράση τους μέσα στον μήνα Μαΐο, ενώ έγινε έκκληση συμμετοχής των κατοίκων της περιοχής σε αυτές τις ομάδες, γεγονός που θα αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης σε κάθε περίπτωση.

Παν. Ρογκάλας: ΄΄Προσπαθούμε για μία λειτουργική και αισθητικά όμορφη κοινότητα΄΄

Ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών Παναγιώτης Ρογκάλας, μιλώντας στo Protionline.gr για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος όχι μόνο από το θετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και την γενικότερη κατανόηση που έδειξαν οι ντόπιοι κάτοικοι για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να βοηθήσουν όλοι ουσιαστικά και στην πράξη τη δημοτική αρχή να πετύχει τους στόχους της: ΄΄Προσπαθούμε για το καλύτερο και ζητάμε μια λειτουργική και αισθητικά όμορφη περιοχή, να γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ελκυστική και σε βιοτικό και σε τουριστικό επίπεδο. Διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε σε βάθος πενταετίας, να γίνουν όλα τα έργα που χρειάζονται στην κοινότητά μας. Χρειαζόμαστε μία καθαρή, λειτουργική και σύγχρονη κοινότητα και θα το επιτύχουμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους αντιδημάρχους για την κατανόηση των προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας και από την πλευρά μου, ως πρόεδρος θα κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ για όλα τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα΄΄.

Η παλιά σιδηροδρομική γραμμή

Τέλος να σημειωθεί ότι συζήτηση έγινε στη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία επεκτείνεται από το Λαμπίρι και φτάνει μέχρι τον ποταμό φοίνικα, έκταση η οποία σε πολλά σημεία της δεν έχει παράλληλους δρόμους ή πρόσβαση από πυροσβεστικά οχήματα, ενώ παραμένει εδώ και χρόνια ακαθάριστη, γεμάτη χόρτα και διάφορα υλικά, αποτελώντας πηγή κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο. Να σημειωθεί ότι η παλιά γραμμή ως ανήκει αποκλειστικά στην εταιρείας του ΟΣΕ δίχως να μπορεί να επέμβουν είτε η δημοτική αρχή είτε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η έκταση της γραμμής, η εταιρεία του ΟΣΕ πληρώνει πρόστιμα τα τελευταία χρόνια.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr