background img
banner
banner

Ενθουσιασμός για την επιστροφή στις αίθουσες

‘’ΑΥΤΟΨΙΑ’’ ΤΟΥ PROTIONLINE.GR ΣΕ ΤΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Έπειτα από μία παρατεταμένη διακοπή δυόμιση και πλέον μηνών, σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “μπήκαν” ξανά στην διά ζώσης καθημερινότητά τους. Τα Γυμνάσια της Αιγιάλειας… άνοιξαν τις πύλες τους χθες Δευτέρα, για να υποδεχθούν (επιτέλους) τους μαθητές και τις μαθήτριες ξανά στις τάξεις τους. Τα παιδιά ήταν χαρούμενα με την επιστροφή και υπήρχε παντού, πολύ καλό κλίμα. Η ενημέρωση που είχε γίνει από τους υπεύθυνους και στους γονείς αλλά και στους μαθητές για τον τρόπο διεξαγωγής και το τι ακριβώς θα ισχύσει… τελικά έπιασε τόπο.

Παιδιά μεν, ώριμα δε!

Παιδιά και εκπαιδευτικοί, καλούνται να τηρούν πλέον τα γνωστά μέτρα πρόληψης, την υποχρεωτική χρήση μάσκας, τις απαραίτητες αποστάσεις και οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, θα έχουν την ¨τιμητική¨ τους. Επιπλέον, τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές θα είναι και οι ομάδες των παιδιών σε αθλήματα ή άλλες δραστηριότητες εντός σχολείου. Ιδιαιτέρως σχολαστικοί αναμένεται να είναι και οι καθαρισμοί όλων των χώρων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία των σχολείων. Τα παιδιά στα σχολεία είναι πλέον χαρούμενα. Κατανοητή η… επικινδυνότητα του κορωνοϊού και οι φόβοι μιας ενδεχόμενης διασποράς του επιδημιολογικού φορτίου, αλλά… τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν. Ο φυσικός χώρος του κάθε μαθητή είναι αυτός και αυτό δεν μπορεί να το αντικαταστήσει κανένα διαδίκτυο, καμία οθόνη, κανένα ιντερνετικό εγχείρημα. Τελικά οι μαθητές αποδεικνύονται αρκετά… ώριμοι και συνετοί!

Το protionline.gr βρέθηκε στα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσια Αιγίου και συνομίλησε με τους διευθυντές των τριών σχολικών μονάδων, καταγράφοντας τις εντυπώσεις της ¨πρώτης¨ ημέρας.

Τσουρούτη: «Οι μαθητές αποδείχθηκαν κάτι περισσότερο από… συνεργάσιμοι»

«Επιτέλους, έχουμε και δεύτερη καθαριστήρια στο σχολείο μας πάλι, με εξάωρη εργασία, καθώς η μία από τις δύο προηγούμενες συνταξιοδοτήθηκε. Τώρα έχουμε πάλι δύο και αυτό, είναι πολύ καλό για όλους. Οι αυξημένες ανάγκες της κατάστασης που ζούμε με τον κορωνοϊό… επιβάλλει να είμαστε πολύ τυπικοί και προσεκτικοί με αυτό το πολύ “λεπτό” θέμα. Όλοι οι χώροι της μονάδας απολυμαίνονται συνεχώς και όλα “δουλεύουν” με πολύ σύνεση και μεθοδικότητα. Οι κουκίδες και η “σήμανση” ακολουθήθηκε επιμελώς από τους μαθητές, καθώς έτσι αποφεύγουμε τον επικίνδυνο συγχρωτισμό στους εξωτερικούς χώρους. Οι αποστάσεις τηρούνται και τα παιδιά είναι κάτι από… περισσότερο συνεργάσιμα» τονίζει στo protionline.gr η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αιγίου Ευτυχία Τσουρούτη, για το αν και κατά πόσο ίσχυσαν τα υγειονομικά μέτρα και η… επιβαλλόμενη ¨προσοχή¨ από τους μικρούς μαθητές.

«Το “μένουμε σπίτι”… ένα παιδί του Γυμνασίου το αντέχει για λίγο διάστημα»

Ερωτώμενη η κ. Τσουρούτη, για το πώς κρίνεται η επαναλειτουργία των μαθημάτων δια ζώσης, αναφέρει: «Τα παιδιά σήμερα ήταν χαρούμενα, ήταν κεφάτα. Και δεν το χάρηκαν μόνο εκείνα αυτό… αλλά και εμείς οι εκπαιδευτικοί! Είδα χαμογελαστά πρόσωπα, είδα κέφι και διάθεση, μια θετική ενέργεια παντού! Δεν είναι ψέμα, πως τα παιδιά πια είχαν φτάσει σε… οριακό σημείο. Δεν άντεχαν άλλο να είναι κλεισμένα μέσα στο σπίτι. Όλο αυτό το διάστημα, οι μαθητές των Γυμνασίων ένιωσαν απομόνωση, ένιωθαν πως δεν βλέπουν τους συμμαθητές και τους φίλους τους. Το “μένουμε σπίτι”, ένα παιδί του Γυμνασίου το αντέχει μονάχα για ένα διάστημα μονάχα, δεν μπορεί συνεχώς. Το lock down είχε κάνει κακό στην ψυχολογία τους. Και σήμερα… το χάρηκαν πάρα πολύ! Και πολύ περισσότερο εμείς οι εκπαιδευτικοί, μαζί τους! Οι μαθητές, έπειτα από την παύση των εορτών στα “διαδικτυακά” θρανία, είχαν απογοητευτεί… φαίνονταν κουρασμένοι, ήταν μελαγχολικοί. Ήταν πολύ πιο δύσκολη η ιντερνετική εκπαίδευσή τους από τους καθηγητές μας μετά τις γιορτές, παρά πριν από τις γιορτές. Ποιος καθηγητής μπορεί να δώσει κίνητρο σε ένα “κουρασμένο” παιδί, μέσα από μια ψυχρή οθόνη; Κανένας φυσικά!» καταλήγει η διευθύντρια του σχολείου.

Αργυριάδης: «Την κοινωνικότητα του σχολείου δεν μπορεί να την αντικαταστήσει το ίντερνετ»

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Αιγίου Κώστας Αργυριάδης, ερωτώμενος για το πώς κύλησε η διαδικασία κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα, επισήμανε: «Τα παιδιά έφυγαν κατά το σχόλασμά τους σε δύο δόσεις, με διαφορά 15 λεπτών. Δεν υπήρξε συνωστισμός, δεν υπήρξαν προβλήματα, ήταν όλα υπέροχα. Δεν σας κρύβω ότι και εμείς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, το χαρήκαμε ιδιαίτερα που επιστρέψαμε στον φυσικό μας χώρο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της πρώτης ημέρας και την επανέναρξη των μαθημάτων στον φυσικό χώρο που πρέπει να γίνονται. Τηρήθηκε βεβαίως και το “υποχρεωτικό” μέτρο της κυβέρνησης που επιβάλλει τον αερισμό των χώρων, για αυτό και κατά την διδασκαλία, όλες οι πόρτες και τα παράθυρα παρέμειναν ανοιχτά. Βέβαια… παγώσαμε όλοι, αλλά ήταν υποχρεωτικό. Έφυγα από το σχολείο με μια ικανοποίηση ότι πετύχαμε όλοι μαζί, την καλύτερη επαναλειτουργία που γινόταν να έχουμε! Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα μεταξύ τους και ήταν με χαμογελαστά πρόσωπα. Τους είχε λείψει πάρα πολύ η διαδικασία, οι φίλοι τους, το σχολείο. Το έχουν ανάγκη τα παιδιά, να είναι όλα μαζί. Ζουν απόλυτα και με μεγάλη επιθυμία την όλη διαδικασία. Η κοινωνικότητα του σχολείου δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα μηχάνημα» αναφέρει ο κ. Αργυριάδης.

Αγγελόπουλου: «Είχαν όρεξη για μάθημα και ήταν πολύ χαρούμενα»

Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αιγίου Κωνσταντίνα Αγγελόπουλου, δήλωσε στο protionline.gr για την όλη διαδικασία και για το ποια ήταν η συνολική εικόνα της ¨πρώτης¨… πολυπόθητης ημέρας της επαναλειτουργίας της μονάδας: «Η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του σχολείου μας ήταν και η… επιθυμητή! Τα παιδιά ήταν πλήρως ενημερωμένα και με διάθεση μεγάλης προσαρμοστικότητας, ως προς τα μέτρα προστασίας. Είχαν όρεξη για μάθημα και ήταν πολύ χαρούμενα που επέστρεψαν επιτέλους σχολείο τους. Η μονάδα δε, ήταν πανέτοιμη για την επανέναρξη των μαθημάτων από πλευράς απολύμανσης και καθαριότητας. Υπάρχουν πλέον προκαθορισμένοι χώροι για τη συνάθροιση της κάθε τάξης στο κάθε διάλειμμα και οι χώροι είναι αεριζόμενοι πάντοτε, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων αλλά και κατά την ώρα του κάθε μαθήματος. Οι καθηγητές είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι ανήκουν… στην τάξη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ¨επιστρέψαμε¨ όλοι!» καταλήγει να πει η κ. Αγγελοπούλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr