background img
banner
banner

Οι πρώτοι στα Λύκεια της Αιγιάλειας

ΤΑ… ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ – ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2021 ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Μετά από μία χρονιά τηλεκπαίδευσης επί το πλείστον και σκληρού διαβάσματος κυρίως, ετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή. Ανοίγουν τα «φτερά τους» στη γνώση έχοντας στη «φαρέτρα» τους βαθμολογίες που τους επιτρέπουν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές της αρεσκείας τους. Οι μαθητές τής Αιγιάλειας, για ακόμη μία χρονιά, «έσπασαν τα κοντέρ» συγκεντρώνοντας πολύ υψηλά μόρια. Μέσα στις ανατροπές της πανδημίας, απέδειξαν ότι είναι «μαχητές» και τα κατάφεραν. Άλλωστε, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, το μέλλον τούς ανήκει!

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών 2021 των Λυκείων της Αιγιάλειας έμαθαν το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιουλίου τα αποτελέσματα. Οι βαθμοί ανακοινώθηκαν και μέσω του διαδικτύου οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν με τον κωδικό τους για τις επιδόσεις τους και αμέσως μετά ξεκίνησε ο υπολογισμός μορίων. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, υπήρχαν αριστούχοι. Πολλοί από τους υποψηφίους πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες και είδαν τους κόπους σε μια «δύσκολη» χρονιά λόγω κορωνοϊού, να ανταμείβονται.

Νομική, Ιατρική, Ψυχολογία, Κοινωνική Εργασία, Διοικητική Επιστήμη και άλλες πολύ δημοφιλείς σχολές είναι οι επιλογές των μαθητών της περιοχής που έσπασαν τα ρεκόρ των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και πλέον κάνουν όνειρα για το μέλλον. Η χρονιά δεν ήταν εύκολη και συνηθισμένη. Πέραν του άγχους για τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι έπρεπε να υπερβούν και τον σκόπελο της τηλεκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας.

«Αυτοπειθαρχία» θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η λέξη κλειδί για την επιτυχία. Οι αριστούχοι της Αιγιάλειας τονίζουν πως έπρεπε να επιβληθούν στον εαυτό τους, αφού δεν είχαν μαζί τους τούς καθηγητές τους, ενώ ακόμα και η παρακολούθηση του μαθήματος ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίζουν καθημερινά. Η προετοιμασία, υπόθεση μοναχική, χωρίς παρέες με φίλους, κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους δεν είχαν τη δυνατότητα ένα Σαββατόβραδο να βγουν να διασκεδάσουν και μετά να χωθούν πάλι στα βιβλία τους. Κάπως έτσι, για δεύτερη χρονιά μιλάμε για αριστούχους της καραντίνας, οι οποίοι θέλουν να σπάσουν το lockdown των πανελλαδικών και πλέον να ζήσουν την φοιτητική τους ζωή!

Το protionline.gr συνομίλησε με τους μαθητές των Λυκείων τής Αιγιάλειας που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες των σχολείων τους…

1ο ΓΕΛ Αιγίου, Άννα Ανδριοσοπούλου, 18.529 μόρια

Η Άννα Ανδριοσοπούλου από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου συγκέντρωσε 18.529 μόρια. Μιλώντας στo protionline.gr ανέφερε πως η καλή βαθμολογία… περνά μέσα από το διάβασμα και σχετίζεται με τους στόχους που θέτουμε. ΄΄Έχω συνηθίσει να διαβάζω στη ζωή μου. Βέβαια δεν ήμουν από τα παιδιά που διαβάζουν συνέχεια. Έθεσα έναν στόχο και είπα πως θα φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί΄΄, αναφέρει. Ερωτηθείσα σχετικά με τη σχολή που θα επιλέξει κι αν εξετάζει και την επαγγελματική αποκατάσταση, σημειώνει: ΄΄Γενικά με ενδιαφέρουν οι ανθρωπιστικές επιστήμες. Κλίνω προς την Ψυχολογία όμως μου αρέσει και η Νομική. Γενικά, δεν βλέπω το αντικείμενο που θα σπουδάσω με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό που με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να λάβει χρήσιμες γνώσεις΄΄. Να σημειωθεί πως συνυποψήφιος της Άννας ήταν και ο δίδυμος αδελφός της Κώστας, ο οποίος επίσης συγκέντρωσε καλή βαθμολογία με 17.300 μόρια. Η μαθήτρια, μέσω του protionline.gr εκφράζει τις ευχαριστίες της στους καθηγητές της στο φροντιστήριο «Εξέλιξη» αλλά και προς τους γονείς της για την υποστήριξη στην προετοιμασία της.

1ο ΓΕΛ Αιγίου, Μαρία Ηλιοπούλου, 18.526 μόρια

Στους «πρώτους» του 1ου ΓΕΛ συγκαταλέγεται και η Μαρία Ηλιοπούλου με 18.526 μόρια. Όπως η ίδια τονίζει, ερωτηθείσα από τo protionline.gr, ΄΄διάβασα βάσει σταθερού προγράμματος, δεν μπορώ να πω πως δεν κουράστηκα, είχα προσήλωση στον στόχο και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Εμείς που δώσαμε φέτος εξετάσεις είχαμε και τα «εμπόδια» των μέτρων της πανδημίας, βέβαια σε έναν βαθμό ίσως μας ωφέλησε η καραντίνα γιατί μέσα στον εγκλεισμό μας δόθηκε η δυνατότητα να συγκεντρωθούμε στις εξετάσεις΄΄. Αναφορικά με το εάν χρειάστηκε να αφήσει στην άκρη άλλες δραστηριότητες, είπε: ΄΄Σε γενικές γραμμές ήταν μία δύσκολη χρονιά, ήταν λιγότερη η επαφή με τους φίλους μου, όμως δεν το μετανιώνω”.
Πρώτη επιλογή της Μαρίας είναι η Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Η ίδια, καταλήγει: ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτή την επιτυχία μου τους γονείς μου, την καθηγήτριά μου Ελένη Τερζή και τους καθηγητές μου στο σχολείο΄΄.

2ο ΓΕΛ Αιγίου, Πέτρος Κολυάρδος, 18.817 μόρια

Ο Πέτρος Κολυάρδος φοίτησε στο 2ο ΓΕΛ Αιγίου. Κατέφερε να συγκεντρώσει 18.817 μόρια και, όπως ο ίδιος εξομολογείται στo protionline.gr, στόχος του είναι η Ιατρική Σχολή και όσο κι αν ανέβουν οι βάσεις, φαίνεται πως επιτυγχάνεται. ΄΄Μυστικό της επιτυχίας μου αποτέλεσε το συστηματικό διάβασμα και η οργάνωση΄΄, επισημαίνει. Να σημειωθεί πως ο Πέτρος έχει διακριθεί και σε αρκετούς διαγωνισμούς Φυσικής και πρόκειται για επιμελή μαθητή όλα τα χρόνια της σχολικής του πορείας, η οποία είχε την καλύτερη κατάληξη.
Ο ίδιος ο αριστούχος, δεν παραλείπει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους ανθρώπους που τον στήριξαν στην προετοιμασία του. Συγκεκριμένα, αναφέρει: ΄΄Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου, τόσο του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου, αλλά και στη συνέχεια τους ανθρώπους που αποτέλεσαν αρωγό στην προσπάθειά μου΄΄.

ΓΕΛ Καμαρών, Γιάννης Τσουκαλάς, 18.743 μόρια

Ο Γιάννης Τσουκαλάς από το ΓΕΛ Καμαρών είναι ίσως από τους πιο κατασταλαγμένους υποψηφίους της φετινής χρονιάς. Η Ιατρική ήταν το όνειρό του και κοπίασε αρκετά ώστε να το κάνει πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με τα 18.743 μόρια που συγκέντρωσε, εισάγεται στη σχολή που επιθυμεί. Ήταν η τρίτη φορά που έδωσε εξετάσεις φτάνοντας κοντά στο άριστα που του ανοίγει δρόμους στη ζωή του. Όπως αναφέρει στo protionline.gr, ‘‘αναμφισβήτητα, ήταν πολύ κοπιαστικό και ψυχοφθόρο να δώσω τρεις συνεχόμενες χρονιές πανελλαδικές εξετάσεις. Όμως τώρα πια όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Με βοήθησε πάντως φέτος το γεγονός ότι ήξερα τη διαδικασία και πήγα με άλλη ψυχολογία. Οι δύο τελευταίες φορές που έδωσα βέβαια ήταν… αλλιώς λόγω του covid΄΄. Για τη συνταγή της επιτυχίας, αναφέρει: ΄΄Αν κάποιος διαβάσει πολύ και μεθοδικά, δηλαδή συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα, θα πετύχει. Με την προϋπόθεση βέβαια να το θέλει πάρα πολύ΄΄. ΄΄Οφείλω πολλά στο φροντιστήριό μου «Πρίσμα» στην Πάτρα και τους καθηγητές που με βοήθησαν με τη διδασκαλία τους΄΄, προσθέτει.

ΓΕΛ Διακοπτού, Μαρία Σπυροπούλου, 18.450 μόρια

΄΄Το πιο σημαντικό όλων είναι η προσήλωση στον στόχο. Από εκεί και πέρα, ο καθένας, ανάλογα με το πόσο θέλει να επιτύχει, ρυθμίζει το διάβασμά του και προσαρμόζει την προετοιμασία του στα δικά του δεδομένα΄΄, αναφέρει στo protionline.gr η Μαρία Σπυροπούλου από το ΓΕΛ Διακοπτού, η οποία συγκέντρωσε 18.450 μόρια. Η ίδια δηλώνει αναποφάσιστη ως προς τη σχολή που θα δηλώσει ως πρώτη επιλογή, κλίνοντας πως την Κοινωνική Εργασία.
Να σημειωθεί πως συνυποψήφιά της ήταν και η δίδυμη αδελφή της Κωνσταντίνα η οποία πήγε αρκετά καλά με 17.100 μόρια. Η Μαρία Σπυροπούλου πάντως μιλά με εγκάρδιο τρόπο για τους καθηγητές της στο φροντιστήριο «Κωστάρα», αναγνωρίζοντας πως τη βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στην προετοιμασία της. Όπως λέει, ΄΄Σημαντική ήταν η βοήθεια που μου παρείχαν οι καθηγητές μου στο φροντιστήριο, Νίκος Αποστολόπουλος και Ελένη Σπυροπούλου. Επίσης, ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου, γιατί ήταν στο πλευρό μου από την αρχή ως το τέλος αυτής της δοκιμασίας΄΄.

ΓΕΛ Ακράτας, Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Γιοβά, 18.595 μόρια

Μαθήτρια του ΓΕΛ Ακράτας, η Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Γιοβά, συγκέντρωσε 18.595 μόρια. Όπως τονίζει στo protionline.gr, ΄΄η φετινή χρονιά ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, υπήρχε μία ρευστότητα στον τρόπο εκπαίδευσης, αφού το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το περάσαμε πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μας… Πιστεύω όμως ότι αν ένας μαθητής είναι αποφασισμένος να προσπαθήσει και να πετύχει, το πιο πιθανό είναι να τα καταφέρει. Βέβαια, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο παράγοντας τύχη… Προσωπικά είχα διάβασμα, είπα «όχι» στο εξουθενωτικό διάβασμα και προσπάθησα να ξεκουράζομαι΄΄.
Όπως η ίδια εξομολογείται, από μικρό παιδί αγαπάει την ιατρική, άρα και αυτή θα είναι η πρώτη επιλογή της. ΄΄Είναι πολύ σημαντική η προετοιμασία από μικρή ηλικία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στην συνέχεια. Η πρώτη μου επιλογή είναι Ιατρική, αλλά με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και η οδοντιατρική, εννοείται όμως ότι στο μηχανογραφικό θα συμπεριλάβω και άλλες σχολές… Η Ιατρική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα και με ενθουσιάζει η ανθρώπινη πλευρά της αλλά και ο ρόλος της στην ανάπτυξη του βιοτικού επίπεδου και γενικότερα της εξέλιξης΄΄.
Τέλος, ευχαριστεί ιδιαίτερα τους καθηγητές της στο φροντιστήριο, την Φυσικό – Χημικό Παναγιώτα Οικονόμου και τη Βιολόγο Χαρά Χριστοπούλου, τον καθηγητή της στη Φυσική στο Λύκειο Σωτήρη Μουγκάση, αλλά και τον παλιό καθηγητή της στη Γ΄ Γυμνασίου Αντώνη Μαρούδα που την έκανε να αγαπήσει το μάθημα της Έκθεσης.

ΓΕΛ Αιγείρας, Θεοφανία Ζένγκο, 17.485 μόρια

Η Θεοφανία Ζένγκο αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αιγείρας και στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από το σχολείο της. Όπως ανέφερε στo protionline.gr, ΄΄το μυστικό της επιτυχίας είναι στο διάβασμα. Το πώς δηλαδή ο υποψήφιος θα προγραμματίσει καλά τον χρόνο του. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν το είχα βρει, στη συνέχεια όμως έφτιαξα ένα πρόγραμμα και είδα ότι αυτό αποδίδει. Στην προετοιμασία μου δεν υπήρξαν εξαντλητικές ώρες. Διάβασα στοχευμένα και ουσιαστικά. Φρόντιζα να είμαι συγκεντρωμένη όταν διάβαζα ώστε να αφομοιώνω την ύλη. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία του ατόμου και πώς το διαχειρίζεται. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται καλός ύπνος και καλή διατροφή, ενώ για μένα, καθοριστική ήταν η στάση της οικογένειά μου που με στήριξε, ενώ συνετέλεσαν στην επιτυχία μου οι καθηγητές και στο σχολείο και στο φροντιστήριο που ήταν άριστοι και σαν καθηγητές και σαν άνθρωποι΄΄.
Αναφορικά με τον στόχο της, αναφέρει πως είναι η είσοδός της στη Νομική, εκτιμώντας πως βάσει της βαθμολογίας της ίσως εισάγεται στη Νομική Κομοτηνής. ΄΄Θα περιμένω να βγουν οι βάσεις στα τέλη Αυγούστου΄΄, καταλήγει η ίδια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr