background img
banner
banner

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο στον οδικό άξονα Κουνινά – Ρακίτα

ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ – ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΤΗΜΑΤΑ

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στον οδικό άξονα Κουνινά – Ρακίτα – Λεόντιο, καθώς έχει ήδη αποπερατωθεί ένα μεγάλο τμήμα της ορεινής οδικής αρτηρίας, που αποκτά πλέον νέα όψη, προπάντων όμως θα συμβάλει στην ταχύτητα και την ασφάλεια στις μετακινήσεις ντόπιων και επισκεπτών. Ήδη στο πλαίσιο της διάνοιξης και εφόσον κρίνεται αναγκαία από τη μελέτη η παραχώρηση τμημάτων ιδιοκτησιών, οι θιγόμενοι έχουν κληθεί από την Κοινότητα Κουνινάς προκειμένου να υπογράψουν δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο εκκρεμούσε για πάρα πολλά χρόνια, ήταν δε πάγιο αίτημα της κοινότητας Κουνινάς και των κατοίκων της. Πρόκειται για διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με την κατασκευή του δίνεται λύση στη σύνδεση των περιοχών της Ανατολικής Αιγιάλειας και του Ερυμάνθου. Με την ολοκλήρωσή του δε θα ενισχυθεί η ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών και η επιτάχυνση διακίνησης των εμπορευμάτων.

Ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα

Για την πορεία των εργασιών ρωτήθηκε από τo protionline.gr  ο σύμβουλος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Μπούνιας, ο οποίος και κατά την προηγούμενη θητεία του ως περιφερειακού συμβούλου και βοηθού Περιφερειάρχη, είχε συμβάλει τα μέγιστα στη δρομολόγηση του έργου. Μάλιστα, ο ίδιος επισκέπτεται το σημείο τακτικά για την παρακολούθηση των εργασιών και σημείωσε: ΄΄Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης της βατότητας της οδού, αποκατάστασης τεχνικών έργων, διαμόρφωσης και καθαρισμού τάφρων απορροής όμβριων υδάτων, σήμανσης και ασφάλειας της οδού, αποκατάστασης του οδοστρώματος τμηματικά και όπου χρειαστεί, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
Εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός που μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι εάν συνεχιστούν έτσι, το έργο θα παραδοθεί πολύ νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία, ίσως και σε λίγους μήνες΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Μπούνιας επισήμανε για το έργο: ΄΄Η κατασκευή της οδού μόνο όφελος μπορεί να επιφέρει για τον τόπο που χρειάζεται ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο, φέρνοντας τις απομακρυσμένες περιοχές πιο «κοντά» στα αστικά κέντρα΄΄.

Ικανοποιημένος για την πορεία των εργασιών εμφανίστηκε στo protionline.gr και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουνινάς Λεωνίδας Παπαλεωνιδόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην κοινότητα, δηλαδή πριν από είκοσι χρόνια, προέτασσε το αίτημα κατασκευής της οδού. ΄΄Το ένα έργο που είχα προτάξει, της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης αποπερατώθηκε, τώρα εκτελείται και το δεύτερο, της οδικής αρτηρίας Κουνινά – Ρακίτα. Μάλιστα, τα έργα προχωρούν γρήγορα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν αποπερατωθεί τα δύο τρίτα, συν τις ασφαλτοστρώσεις που θα γίνουν στο τέλος.
Ήδη όμως έχει γίνει η διάνοιξη σε πολλά σημεία, στρώνεται ο δρόμος στις στροφές ώστε να εξομαλυνθούν και πλέον οι εργασίες έχουν φτάσει μέχρι το σημείο που ξεκινούν τα κτήματα στην Κουνινά, καθώς το έργο ξεκίνησε από τη Ρακίτα και έρχεται προς τα κάτω. Συγκεκριμένα, οι εργασίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη θέση «Ανάληψη» και επεκτείνονται μέχρι το σημείο που αρχίζουν οι σταφίδες΄΄, ανέφερε ο κ. Παπαλεωνιδόπουλος.

Πρόσκληση για την Κυριακή

Αναφορικά με την παραχώρηση τμημάτων ιδιοκτησιών, ο πρόεδρος της Κοινότητας, είπε: ΄΄Έχουμε καλέσει τους ιδιοκτήτες που καλούνται να παραχωρήσουν κάποια μέτρα από τις ιδιοκτησίες τους, να προσέλθουν την προσεχή Κυριακή, στις 8.00μ.μ., στο Κοινοτικό Γραφείο Κουνινάς, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την υποχρέωση της παραχώρησης και να υπογράψουν τις σχετικές δηλώσεις για την κατασκευή της ανωτέρω οδού. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν μαζί και τις ταυτότητές τους΄΄. Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση μικρών τμημάτων από κτήματα κρίνεται αναγκαία για την εκτέλεση του έργου, δεδομένου ότι με τη διάνοιξη λαμβάνουν μεγαλύτερη αξία οι ιδιοκτησίες τους.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr