background img
banner
banner

“Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: διατηρώντας τη σύνδεση με τα παιδιά μας ανοιχτή”

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»

Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης, με παιδιά και εφήβους να είναι αρκετά επιρρεπείς, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν αφορά και μεγαλύτερους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Διακοπτού, όντας ευαισθητοποιημένος για κοινωνικά θέματα και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» που παρουσιάζει ιδιαιτέρως εποικοδομητική δράση και στην τοπική κοινωνία, διοργανώνουν μία ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση, την οποία αξίζει όλοι να παρακολουθήσουμε. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Γυμνασίου Διακοπτού.

Η συνάντηση προγραμματίζεται να υλοποιηθεί δια ζώσης και θα έχει σαν θέμα: “Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: διατηρώντας τη σύνδεση με τα παιδιά μας ανοιχτή”. Θα είναι δε, ανοιχτή για όλους. Ειδικότερα θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα, όπως: – Ποιοι είναι οι πιο συχνοί κίνδυνοι για τα παιδιά και τους εφήβους στο Διαδίκτυο και πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε; – Ποια στάση να κρατήσουμε ως γονείς σχετικά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; – Πότε μιλάμε για «εξάρτηση» και πώς μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνισή της; Την εισήγηση του θέματος αλλά και τη συζήτηση με τους γονείς θα κάνει η Θωμαΐς Σταύρου, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις».

Θα δοθούν πληροφορίες και κατευθύνσεις

Μιλώντας στο protionline.gr για τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Διακοπτού Τρύφωνας Ιωαννίδης, σημείωσε: ΄΄Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια επιμορφωτικής συνάντησης με τους γονείς του σχολείου. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουμε κάτι ανάλογο. Καλούμε τους γονείς, μέλη του Συλλόγου μας να παραστούν, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, διότι το θέμα είναι καθόλα επίκαιρο και ενδιαφέρον. Αναφέρεται στη περίπτωση όπου το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή των παιδιών από τους φίλους, την οικογένεια και κάθε άλλη δραστηριότητα.

Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που δαπανούν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή παίζοντας ηλεκτρονικά-διαδικτυακά παιχνίδια, μιλώντας διαδικτυακά σε δωμάτια συνομιλιών ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης , ενώ ξεχνούν ή παραμελούν άλλες σημαντικές δραστηριότητες. Σαν γονείς έχουμε χρέος να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τα «κακά» του διαδικτύου και να φροντίσουμε να λαμβάνουν μόνο τα θετικά του. Στη συνάντηση θα δοθούν κατευθύνσεις, από μέλος του Συλλόγου μας που είναι τεχνικός ηλεκτρονικών μέσων, και για το πώς ο γονέας μπορεί να βάλει φραγή σε συγκεκριμένους ιστότοπους ώστε το παιδί να βαδίζει σε ασφαλή μονοπάτια του διαδικτύου΄΄. Να σημειωθεί ότι το Γυμνάσιο Διακοπτού έχει 130 μαθητές στις τάξεις του και η συμμετοχή των γονέων αναμένεται ανάλογη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr