background img
banner
banner

Η… απόβαση στον ΕΛΓΑ έφερε απαντήσεις

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με μαζική παρέμβαση στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα την περασμένη Παρασκευή, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας και τους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς Πάτρας. «Αιχμή του δόρατος» οι αποζημιώσεις που αναμένουν, οι οποίες εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό.

Τώρα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του περσινού χιονιά…

Ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ στην Πάτρα -απαντώντας στο σχετικό κοινό υπόμνημα που υπέβαλαν οι αγρότες- απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έλλειψη προσωπικού και στις κακές καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν το 2017 εκτεταμένες ζημιές, ενώ το πετσόκομμα των οφειλόμενων αποζημιώσεων στο 70%, το απέδωσε στον ίδιο τον κανονισμό του Οργανισμού ενημερώνοντας παράλληλα ότι πριν μέρες πριν την κινητοποίηση καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από την χιονόπτωση του Γενάρη του 2017. Υποσχέθηκε ακόμη ότι οι υπόλοιπες αποζημιώσεις θα καταβληθούν μέσα στο Μάρτη 2018 εκτός από τις ζημιές από την ανεμοθύελλα του Δεκέμβρη του 2017 που προκάλεσε εκτεταμένη πτώση καρπού που θα καθυστερήσουν.

Αλληλέγγυοι στους αγρότες οι εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ

Συνάντηση πραγματοποιήσαμε και με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών και επέδωσαν σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ. ΄΄Η εκτίμηση ότι η πολιτική των Κυβερνήσεων στα πλαίσια της ΚΑΠ και της ΕΕ δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα των αγροτών, στερεί από τον ΕΛΓΑ πόρους και την εύρυθμη λειτουργία του αποτελούν τη βάση για τον κοινό μας αγώνα΄΄, τόνισαν προς τους εργαζόμενους οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των συλλόγων, Γιάννης Μποδιώτης και Αλέκος Θανόπουλος ευχαριστώντας τους για την συμπαράσταση τους.

Οι παραβρισκόμενοι αγρότες μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και κάλεσαν κάθε μικρομεσαίο αγρότη να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, γιατί –όπως ανέφεραν – η πείρα δείχνει ότι μόνο με τον αγώνα υπήρξαν κατακτήσεις. ΄΄Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, αποφύγαμε την μονομιάς επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία κ.ά., καταφέραμε να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική΄΄, αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι το ραντεβού των μελών του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου έχει ανανεωθεί για την  Τρίτη 6 Φλεβάρη στις 5.30μμ στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα με την συμμετοχή τους στα συλλαλητήριο «ενάντια στην αντιλαϊκή ανάπτυξη που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, προσθέτοντας: ΄΄Οι αγρότες έχουμε κάθε λόγο να μπλοκάρουμε αυτήν την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση γιατί μας φτωχοποιεί, μας εξαθλιώνει και μας ξεκληρίζει την ίδια στιγμή που φροντίζει για τις φοροαπαλλαγές και την στήριξη των τραπεζιτών και των εμποροβιομήχανων΄΄.

Και το Σωματείο Οικοδόμων αύριο στην Πάτρα

Εν τω μεταξύ, μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου και την Ομάδα Γυναικών, το «παρών» στην αυριανή  κινητοποίηση στην Πάτρα θα δώσει και το Σωματείο Οικοδόμων, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Νύχτης, απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του σωματείου μέσω του “Protionline.gr”, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Η αναχώρηση θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα, από την οδό Κανελλοπούλου, στο ύψος της Δ.Ο.Υ Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr