background img
banner
banner

Ομαδικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.

Μία σημαντική δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου, κατόπιν συνεργασίας του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας. Πρόκειται για τα ομαδικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης, που θα γίνουν και πάλι στο πλαίσιο του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο εργαστήριο είχε πραγματοποιηθεί και πάλι πριν λίγο καιρό με ικανοποιητική συμμετοχή. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων και οι ημερομηνίες υλοποίησής τους για τον Ιούλιο 2018, είναι οι εξής: 1. Νέες Τεχνολογίες κατά την αναζήτηση εργασίας: Η περίπτωση της πλατφόρμας ΟΑΕΔ. Το εργαστήριο αυτό θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 23 Ιουλίου, 10:00-12:30. 2. Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου, επίσης 10:00-12:30.

Με στόχο την υποστήριξη εργαζομένων και ανέργων

Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Βασίλης Θεοφ. Χριστόπουλος, ΄΄τα ομαδικά εργαστήρια παρέχονται δωρεάν και απευθύνονται τόσο σε ανέργους όσο και σε εργαζόμενους. Υποστηρίζονται από το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου που συμμετέχει σε δράσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την στήριξη του πολίτη΄΄.

Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε ακόμη πως ΄΄τα εργαστήρια υλοποιούνται μέσω του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση της Πάτρας (ΕΚΠΑ Πάτρας) και της Δομής Εργαζομένων, με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας και την ενδυνάμωση και υποστήριξη των εργαζομένων΄΄.
Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του δήμου Αιγιαλείας με έμφαση σε νέους άνεργους και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, Αριστείδου 4, Αίγιο, ΤΚ 25100.

Δηλώσεις συμμετοχής

Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια πάντως, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα ανά εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με τους ακόλουθους τρόπους: Να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην διεύθυνση: https://goo.gl/udD8rv, να επισκεφθούν το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας, Ρήγα Φεραίου & Αράτου 67, Αίγιο ή να επικοινωνήσουν με τις κοινωνικές λειτουργούς Αγάθη Κατσωνοπούλου και Ιωάννα Κοσμά στο τηλέφωνο 2691026136 (εσωτ.: 2) ή να επικοινωνήσουν με τους συμβούλους απασχόλησης των Δομών είτε τηλεφωνικά στο 2610624755 και 2610226347, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected], είτε μέσω επίσκεψης στη Δομή: Κολοκοτρώνη 20, ΤΚ 26221, 6ος όροφος, Πάτρα.

Εργατικό Κέντρο… ανοιχτό σε όλους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου (το οποίο φιλοξενεί τα εργαστήρια) αλλά και μέλος του Δ.Σ. του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Γεωργόπουλο, ΄΄οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης επέφεραν μια σειρά σημαντικών ανατροπών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, επηρέασαν την καθημερινότητα των πολιτών, ανέτρεψαν κατακτήσεις των εργαζομένων και επιδείνωσαν τις σχέσεις κράτους- πολιτών, με το πρώτο να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις, πλέον, ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των περισσότερων κοινωνικών ομάδων. Στο εν λόγω δυσμενές περιβάλλον, η ΓΣΕΕ προσπαθεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που υφίστανται οι εργαζόμενοι από την παρατεταμένη κρίση και τις πολιτικές αντιμετώπισής της. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αναπτύσσει αυτή την πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση και τη συμβουλευτική εργαζομένων και ανέργων΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργόπουλος βλέπει τα εργαστήρια και ως μία καλή αφορμή για να επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Αιγίου περισσότερος κόσμος. ΄΄Το Εργατικό Κέντρο είναι ανοιχτό για όλους τους εργαζόμενους και δύναται να παρέχει σημαντική βοήθεια, συμβουλές και στήριξη σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Απευθύνονται σε εμάς εργαζόμενοι και έχουν βοηθηθεί με τέτοιο τρόπο που ούτε το περίμεναν. Παρεμβαίνουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθοδηγούμε τον εργαζόμενο για το πώς πρέπει να κινηθεί, γενικώς είμαστε εδώ για να σταθούμε πλάι στον εργαζόμενο σε κάθε δύσκολη στιγμή και για να πιέσουμε για την επίλυση των προβλημάτων του΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr