background img
banner
banner

Πρεμιέρα στην Α΄ κατηγορία γεμάτη προσδοκίες

ΜΕ ΤΟ «ΔΕΞΙ» ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Μετά από χρόνια πάμε σε ένα πρωτάθλημα δυο ομίλων στην Α΄ κατηγορία, λίγο μπερδεμένο στη λειτουργία του και λειψό αν δεν παρουσιαστεί στην πρεμιέρα ο Τριταιϊκός, κάτι που φαντάζει αρκετά πιθανό.
Στην περίπτωση αυτή ευνοείται ο α΄ όμιλος, αφού όλα τα σωματεία θα κάνει να λαμβάνουν 6 βαθμούς από την ομάδα της Τριταίας, αντίθετα με τον β΄ όμιλο Αιγίου, που τα σωματεία θα τα παίξουν όλα τα παιχνίδια, χωρίς εξάποντο …δώρο.
Τις δικές της παγίδες, λένε ότι κρύβει πάντα η πρεμιέρα, φήμη που μπορεί να αποτελέσει και δικαιολογία στους ηττημένους. Το σίγουρο είναι ότι διοικήσεις και περισσότερο οι τεχνικές ηγεσίες, αγωνιούν και ανυπομονούν να δουν τι απέδωσαν οι προσθήκες και η προετοιμασία του καλοκαιριού, προσδοκώντας μια καλύτερη πορεία από τις προηγούμενες στην Α΄ κατηγορία.

Παραδοσιακές ομάδες με ιστορία υπάρχουν και στους δυο ομίλους, χωρίς αυτά τα περασμένα μεγαλεία να είναι σε θέση κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο. Στον όμιλο Αιγίου έχουμε το ΑΠΣ Πάτραι, το Ζαβλάνι, τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου, τον Πανιώνιο / Αχιλλέα. Ομάδες που έχουν ενισχυθεί για να τιμήσουν το όνομα και την ιστορία τους.
Δυστυχώς φέτος δεν θα δούμε να ολοκληρώνεται το πρόγραμμα από το Σάββατο, όπως έχουμε τα τελευταία χρόνια συνηθίσει. Οι κοινές έδρες μας υποχρεώνουν να κλείνουμε την ατζέντα της κάθε αγωνιστικής, με ένα ή δυο παιχνίδια της Κυριακής, όπως ήδη έχουμε δυο για την πρεμιέρα: Ζαβλάνι / Αίας – Άρης Π. και Φοίνικας / Ζήρια – Δαβουρλής.

Ξεκινά με δύσκολα η Θύελλα Αιγίου

Στο γήπεδο Αγίου Βασιλείου στέλνει η κλήρωση, τη Θύελλα Αιγίου στην πρεμιέρα. Ο γηπεδούχος Κεραυνός είναι ένα από τα φετινά φαβορί στην υπόθεση πρωταθλητισμός, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
Πέρυσι η Θύελλα είχε γνωρίσει την ήττα εκτός, είχε πάρει τη νίκη εντός έδρας. Για φέτος θα επιδιώξει μια καλύτερη συγκομιδή βαθμών, ξεκινώντας με ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Κεραυνό.

Στη Ζήρια με Δαβουρλή ο Φοίνικας / Ζήρια

Το νεοσύστατο σωματείο της Δυτικής Αιγιάλειας, έχει παρουσίες σαν Ζήρια στην Α΄ κατηγορία, όχι όμως σαν Φοίνικας Σαλμενίκου. Ουσιαστικά ο Φοίνικας / Ζήρια ανοίγει τώρα μια νέα σελίδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Αχαϊας, αισιοδοξώντας ότι η ισχύς εν τη ενώσει θα φέρει τις επιτυχίες που περιμένουν με αισιοδοξία, διοίκηση και τεχνική ηγεσία.
Πρώτο παιχνίδι εντός έδρας με τον Δαβουρλή και ο προπονητής Φώτης Φοής εκφράζει άποψη για την προετοιμασία, τα φιλικά, την πρεμιέρα και τον όμιλο:
«Η προετοιμασία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ποδοσφαιριστών, μας μείωσαν σε ένα ποσοστό την προσέλευση.
Πολύ καλό πρόσωπο παρουσιάσαμε στα φιλικά με εξαίρεση το α΄ ημίχρονο στο παιχνίδι με τον Άρη Π.
Η ομάδα έδειξε ότι έχει καλή νοοτροπία, παλεύει τα παιχνίδια, διεκδικεί με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα.
Η πρεμιέρα μας φέρνει στο γήπεδό μας τον Δαβουρλή. Διαθέτει ποδοσφαιριστές νέους με συνοχή και ομοιογένεια, αφού είναι μαζί από τις Ακαδημίες. Έχουν καλό προσανατολισμό, στόχους, ξέρουν τι ζητούν στο γήπεδο. Για μας πλεονέκτημα είναι η έδρα και ευελπιστώ ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές.
Ο όμιλος έχει δυνατές ομάδες, που έχουν την εμπειρία και την ποιότητα να τον κάνουν ανταγωνιστικό και δύσκολο. Κεραυνός, Πάτραι, Άρης, Αετός, Νίκη και Θύελλα Αιγίου, είναι μερικές από τις ομάδες που ξεχωρίζουν.»
Αμφίβολοι για το παιχνίδι με τον Δαβουρλή, οι τραυματίες: Τσέντζος, Ψυχογιάννης.

Οι διαιτητές στην πρεμιέρα της Α΄ κατηγορίας

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 22/09 17:00
Γηπ. Ρίου: Αναγέννηση Ψαθοπύργου – Νίκη, Γιαννόπουλος.
Γηπ. Προαστείου: Δρέπανο – Πανιώνιος/Αχιλλέας, Νταβλά.
Γηπ. Αγυιάς: Αετός Πατρών – ΑΠΣ Πάτραι, Καδδάς.
Γηπ. Θ. Χρυσανθόπουλος: Κεραυνός – Θύελλα Αιγίου, Τσιρογιάννης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/09 -17:00
Γηπ. Ζήριας: Φοίνικας/Ζήρια – Δαβουρλής, Πετρόπουλος.
Γηπ. Αγυιάς: Ζαβλάνι/Αίας – Αρης, Ανδριανός.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr