background img
banner
banner

Σχολεία σαν… καινούρια

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ένα μεγάλο «στοίχημα», να καταστήσει τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας ελκυστικά, αποκαθιστώντας τις φθορές και βελτιώνοντάς τα λειτουργικά και αισθητικά, έχει βάλει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, που φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στο να το κερδίσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από το 90% των προγραμματισμένων εργασιών, ενώ εντός της εβδομάδας παραδίδονται όλα τα έργα, μέχρι τον νέο προγραμματισμό για τα επόμενα!

Με μέριμνα της Επιτροπής, σημαντικές εργασίες εκτελέστηκαν στο ιστορικό 1ο Δημοτικό Σχολείο που επιφυλάσσει μία ευχάριστη έκπληξη στους μαθητές του που θα επιστρέψουν στα θρανία στις 11 Σεπτεμβρίου. Όσο για την κατάσταση που… άφησαν πίσω τους τον Ιούνιο, αυτή ήταν άκρως απογοητευτική καθώς, εξαιτίας κυρίως της υγρασίας που είχε εισχωρήσει στο κτίριο, οι φθορές ήταν εμφανείς σε πολλά σημεία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι και πριν από μία δεκαετία περίπου, το σχολείο είχε βαφτεί, χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υγρασίας, η οποία έκανε και πάλι πολύ γρήγορα την εμφάνισή της.

Σημειώνεται ακόμη ότι και πέρυσι είχαν γίνει εργασίες εξωτερικά του κτιρίου, ενώ φέτος, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες στην τοιχοποιία μέσα στο κτίριο, τρίψιμο, ξήλωμα μαρμάρων, στοκάρισμα, βγάλσιμο βάσεων των αλουμινίων στα παράθυρα και τοποθέτηση σιλικόνης για να σταματήσει η υγρασία, ελαιοχρωματισμούς και βάψιμο στις εσωτερικές πόρτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μάρμαρα στα παράθυρα είχαν πάρει κλίση από τα χρόνια, με αποτέλεσμα να μπαίνει νερό. Στην παρούσα εργολαβία ωστόσο, οι τεχνικοί φρόντισαν και για τα μάρμαρα καθώς και για τις απώλειες των παραθύρων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η στεγανότητα και να μην χρειάζονται ξανά εργασίες και ελαιοχρωματισμοί σε λίγους μήνες. Σε ό,τι αφορά το κόστος των εργασιών, ανέρχεται σε 6.400 ευρώ +ΦΠΑ.

Με στόχο την ασφάλεια, την λειτουργικότητα και την αισθητική αναβάθμιση

΄΄Οι παρεμβάσεις μας έχουν σκοπό την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ελκυστικού και κατάλληλου για την εκπαιδευτική διαδικασία, σε όλα τα σχολεία της περιοχής΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

Εκτός από το 1ο Δημοτικό, η Σ.Ε. μερίμνησε και για το νηπιαγωγείο Καμαρών εκεί όπου τοποθετήθηκαν κάγκελα στα παράθυρα, ενώ έγιναν και ελαιοχρωματισμοί στο εξωτερικό του, για την επισκευή των τουαλετών στα Δημοτικά Σχολεία Αβύθου, Σελιανιτίκων και Σελινούντα, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας η Επιτροπή κάλυψε το κόστος των υλικών και γονιός προσφέρθηκε και έβαψε εξωτερικά το κτίριο. Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου τοποθετήθηκε αυτόνομος πίνακας ηλεκτροφωτισμού, ενώ σήμερα Δευτέρα, θα ηλεκτροφωτιστούν και τα δύο κοντέινερ που θα χρησιμεύσουν ως αίθουσες στο σχολείο, καθώς και για τις ανάγκες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ. Στο Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων έγινε διαμόρφωση του προαυλίου με μηχάνημα της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ενώ ηλεκτρολόγοι του δήμου μετέτρεψαν το ρεύμα από μονοφασικό σε τριφασικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του σχολείου. Επίσης, τοποθετήθηκε θυροτηλέφωνο καθώς και εξωτερική πόρτα συρόμενη με μηχανισμό.

Ακόμη, παρεμβάσεις έγιναν στο 1ο Νηπιαγωγείο. Μάλιστα, ο κ. Μαρινόπουλος δεν παρέλειψε μέσω του “protionline.gr” να ευχαριστήσει την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου καθώς εργασίες έγιναν με χρήματα από το ταμείο του σχολείου. Συγκεκριμένα, έγιναν ελαιοχρωματισμοί, ενώ βοήθεια υπήρξε στην αγορά του κλιματιστικού. Τέλος, σε εξέλιξη είναι και ολοκληρώνονται εντός των ημερών οι εργασίες εξωτερικά του Δημοτικού Σχολείου Τεμένης, εκεί όπου έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες και στην σκεπή. Επισκευή στην στέγη γίνεται με μέριμνα της Σ.Ε. και στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

Κλείνει εκκρεμότητες η Σ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Παρεμβάσεις και από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε φουλ δραστηριότητα βρίσκεται και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας που, όπως ανέφερε στο “protionline.gr”  η πρόεδρός της Αλέκα Τηλιγάδη, το διάστημα αυτό βρίσκεται κυρίως στην φάση της πληρωμής των τιμολογίων επί πιστώσει μέσω της δεύτερης κατανομής χρημάτων, ούτως ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων διευθυντών από αύριο Τρίτη 1η Αυγούστου.

Στην παρούσα φάση, η Επιτροπή προχωρά σε ελαιοχρωματισμούς σε όλο το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου εξωτερικά, στο οποίο, σημειωτέον, πέρυσι είχαν αντικατασταθεί τα πατώματα. Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΕΠΑΛ Αιγίου και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων, εκεί όπου έγινε ολική ανακαίνιση. Μάλιστα, το κοστος των εργασιών ξεπέρασε τις 8.000 ευρώ. Επίσης, στην είσοδο υπήρξε μέριμνα για τον φωτισμό με λάμπες που προσφέρθηκαν στην Σ.Ε. από τον «Άκτορα», καθιστώντας το χώρο του σχολείου πιο λειτουργικό και πιο όμορφο…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr