background img
banner
banner

Σε θέση… μάχης το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Η ΑΘΗΝΑ ΣΚΑΝΔΑΜΗ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας από τις εκλογές τής περασμένης Πέμπτης.

Κατά την συγκρότηση σε Σώμα, έγινε η ανάδειξη του προεδρείου, με την Αθηνά Σκανδάμη να επανεκλέγεται στο αξίωμα του προέδρου. Μάλιστα, η ίδια δεν παρέλειψε να ενημερώσει το Σώμα για τα πολύ σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο.

Εκτός από την κ. Σκανδάμη που εκλέγεται και πάλι στην προεδρία, τα πρόσωπα παραμένουν ίδια και σε άλλες δύο θέσεις τού προεδρείου. Συγκεκριμένα, αντιπρόεδρος εκλέγεται και πάλι ο Κώστας Μεσάζος και γραμματέας η Ζουμπουλιά Σπυροπούλου. Υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου, ορίστηκε ο Ανδρέας Θανασούλιας, ταμίας η Τότα Σταθούλια, υπεύθυνη Ανατολικής Αιγιάλειας η Χαρά Μαμωνά και Δυτικής Αιγιάλειας ο Νίκος Κολυπέρας. Υπενθυμίζεται ότι Νίκος Κολυπέρας και Τότα Σταθούλια είναι τα νέα πρόσωπα στο Δ.Σ.

Η πρόεδρος, που συμμετείχε στην Ολομέλεια με την εξουσιοδότηση του Συλλόγου, καθώς ακόμη δεν είχε συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο Δ.Σ. μετέφερε χθες την ανησυχία που εκφράστηκε στην Ολομέλεια για την πρόθεση ενοποίησης των ΤΕΙ Βρεφονηπιοκόμων με τα Πανεπιστήμια Νηπιαγωγών, γεγονός που βρίσκει κάθετα αντίθετους του νηπιαγωγούς, τονίζοντας ότι το υπουργείο προσπαθεί να… χρυσώσει το χάπι με την διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι να αντιδράσει εκδίδοντας ανακοίνωση μέσω της οποίας θα καταγγέλλει τα όσα προωθούνται. Επίσης, ανησυχία εκφράστηκε και για τις προθέσεις της Πολιτείας να… φορτώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση μεγάλες αρμοδιότητες, με φόβο να επωμιστούν οι δήμοι όλα τα σχολεία.

Επίσης, στην χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. έγινε κι ένας απολογισμός των δράσεων του Συλλόγου το τελευταίο διάστημα, ενώ έπεσαν στο… τραπέζι και αρκετές νέες ιδέες για δραστηριότητες που θα προγραμματιστούν άμεσα. Μεταξύ αυτών και μία συνάντηση με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελο Πασσά που θα επιδιώξει ο Σύλλογος, με σκοπό αφενός την γνωριμία με τα νέα μέλη του Δ.Σ. και αφετέρου για την πραγματοποίηση ενός απολογισμού, διότι υπήρξαν υποσχέσεις και χρονοδιαγράμματα που δεν τηρήθηκαν…

Σήμερα κάλυψη των κενών για την λειτουργία των ολοήμερων…

Εν τω μεταξύ, μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, σήμερα Πέμπτη αναμένεται να πιάσουν δουλειά συνολικά στη Δυτική Ελλάδα 105 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, με τους οποίους θα εξομαλυνθεί η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων. Εξ’ αυτών των εκπαιδευτικών, περίπου 60 αφορούν σχολεία της Αχαΐας όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν παρατηρηθεί μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα στη λειτουργία του 57% των ολοήμερων του Νομού. Όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει στο “protionline.gr”, μεγάλος αριθμός ολοήμερων σχολείων της Αιγιάλειας, εξαιτίας των ελλείψεων καθηγητών ειδικοτήτων, δεν λειτουργούν, δημιουργώντας πολύ μεγάλα προβλήματα σε πολλές οικογένειες της περιοχής.

Οι προσλήψεις αυτές έχουν ανακοινωθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή και επιβεβαιώθηκαν και από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κων. Γιαννόπουλο στην εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων το βράδυ της Δευτέρας στο Αίγιο. Κι ενώ οι εκπαιδευτικοί αναμένονταν χθες Τετάρτη, τελικά αυτό θα γίνει σήμερα. Σημειώνεται ότι οι ειδικότητες αυτές αφορούν μουσικούς, πληροφορικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, γαλλικών, αγγλικών και γερμανικής γλώσσας. Παράλληλα, αναμένεται και μια σημαντική κάλυψη σε δασκάλους και νηπιαγωγούς ΠΕ70 για τις έκτακτες ανάγκες που αντιμετώπισαν τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν οι τοποθετήσεις προϊσταμένων στα Νηπιαγωγεία και σε ολιγοθέσια σχολεία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr