background img
banner
banner

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με φόντο το… ονειρεμένο πάρκο

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Με πολύ θέατρο, παιχνίδι για τα παιδιά αλλά και την λάμψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις τού δήμου Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Παράλληλα, το προσεχές Σαββατοκύριακο παρουσιάζεται το παραμύθι «Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη», που θα… ζωντανέψει φέτος στο θαυμαστό «Πάρκο των Χριστουγέννων» το οποίο εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το βράδυ τής Παρασκευής, όπου στις 8.00, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Το Αίγιο φωτίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του, κάνοντας έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αιγιαλείας. Μαζί με το δέντρο φωτίζεται και η πανέμορφη φάτνη της πλατείας, η οποία ήδη έχει εγκατασταθεί από χθες το πρωί. Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, η εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου μαζί με τα παιδιά από τα σχολεία του δήμου, φτιάχνουν στολίδια και τα κρεμούν στο δέντρο με την βοήθεια του Ξυλοπόδαρου! Την εκδήλωση «ντύνει» μουσικά η Φιλαρμονική Αιγίου, με κάλαντα και γνωστές μελωδίες. Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, το σκηνικό μεταφέρεται στην Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων, εκεί όπου θα φωτιστεί το δέντρο στην πλατεία «Χρήστος Αρφάνης». Η Φιλαρμονική Ακράτας και η Παιδική Χορωδία τού Συλλόγου Φιλαρμονικής Ακράτας, συμμετέχουν στην χαρούμενη γιορτή!

Παρουσίαση του παραμυθιού το Σαββατοκύριακο

Την ίδια μέρα και συγκεκριμένα στις 5.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», η ομάδα παιδιών «παιχνιδοκαμώματα» των εργαστηρίων τής ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με την συνεργασία τής Κατερίνας Μουρίκη, παρουσιάζουν το παραμύθι του Πάρκου «Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη», σε μία χαρούμενη μουσικοθεατρική διασκευή. Επίσης, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την μεταφορά του… γενναίου Χιόνη, στο θεάτρο! Ειδικότερα, στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Απόλλων» η συγγραφέας του παραμυθιού κ. Μουρίκη, προλογίζει την εκδήλωση και εξηγεί τα μηνύματα από το «Το θαυμαστό ταξίδι του γενναίου Χιόνη», ενώ η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α.), παρουσιάζει σε θεατρική διασκευή το παραμύθι!

Μία ημέρα μετά και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, από τις 5.00μ.μ. ως τις 8.00μ.μ., το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου ανοίγει τις πύλες του για να λάβει χώρα η δράση «Ο Χιόνης… μέσα από την φαντασία των παιδιών», σε μία συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με την Ένωση Συλλόγων Γονέων δήμου Αιγιαλείας. Το όμορφο αρχοντικό θα υποδεχθεί την έκθεση με χιονάνθρωπους, βγαλμένους μέσα από την φαντασία των παιδιών των σχολείων της Αιγιάλειας.

Καθημερινές στιγμές διασκέδασης στο Πάρκο των Χριστουγέννων

Τα εγκαίνια του Πάρκου των Χριστουγέννων, το οποίο ήδη διαμορφώνεται, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Στον πανέμορφο κήπο των Υψηλών Αλωνίων, που φέτος μετατρέπεται σε ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο πάρκο με παραμύθια, καθημερινά θα μας περιμένουν στιγμές χαράς και διασκέδασης, μαζί με τον γενναίο Χιόνη και την Ελπίδα. Στην παρέα μας και η Νεράιδα του Νότου, Αουρόρα Αουστράλις, που με τον μαγικό κρυόλιθο ζωντάνεψε τον γενναίο Χιόνη, αλλά και η Νεράιδα του Βόρειου Πόλου Αουόρα Μπορεάλις, που έδειξε στον Χιόνη και την παρέα του το Αόρατο Κάστρο που ήταν φυλακισμένος ο Μεγάλος Ρυθμιστής του Κλίματος. Κι όσο το παραμύθι θα ξετυλίγεται, ο Αϊ Βασίλης θα μας υποδέχεται καθημερινά για να ακούσει τις επιθυμίες μας, στο Εργαστήρι των Χριστουγέννων η Μαργαρίτα και η Ελευθερία θα φτιάχνουν μαζί με τα παιδιά πανέμορφα στολίδια, ζωγράφοι, παραμυθούδες και θεατρικές παραστάσεις θα μαγεύουν καθημερινά, μικρούς και μεγάλους, όσο το Λιχουδόσπιτο θα προσφέρει υπέροχα γλυκίσματα, ενώ η Μαύρη Πριγκίπισσα Σταφίδα, ΠΟΠ Βοστίτσα, σε εορταστική συσκευασία, θα δίνει ενέργεια και δύναμη για ατελείωτο παιχνίδι. Χορωδίες, ακορντεόν, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, αλλά και συναυλίες θα μας διασκεδάζουν στο φανταστικό Πάρκο. Εκεί θα μας περιμένει και μία ακόμη έκπληξη. Ένα υπέροχο ταξίδι στην γνώση από το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, όπου καθημερινά, από τις 26 Δεκεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο θα ταξιδεύει τα παιδιά στα μυστικά του ουρανού!

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ως την τελευταία ημέρα λειτουργίας τού Πάρκου των Χριστουγέννων, δηλαδή ως τις 6 Ιανουαρίου, είναι γεμάτο με όμορφες εκδηλώσεις και καθημερινές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. ΄΄Φέτος έχουμε ένα πρόγραμμα γεμάτο, με τα παιδιά να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές! Το Πάρκο θα ζωντανέψει μέσα από το υπέροχο παραμύθι του γενναίου Χιόνη που παίρνει «σάρκα και οστά» αποκλειστικά για το Αίγιο. Όλο χειροποίητο και εμπνευσμένο από το παραμύθι, μας καλεί να το ανακαλύψουμε. Επίσης, εκδηλώσεις έχουμε και στην πλατεία με την εντυπωσιακή φωταγώγηση του δέντρου την Παρασκευή, αλλά και στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, στον «Απόλλωνα», το Πολιτιστικό Κέντρο και αλλού΄΄, ανέφερε στο “protionline.gr” η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, προσθέτοντας: ΄΄Καλούμε όλο τον κόσμο να υποστηρίξει τις εκδηλώσεις συμμετέχοντας, τους μικρούς να νιώσουν την χαρά των γιορτών εμπλουτίζοντας τα όνειρά τους και κάνοντάς τα πραγματικότητα κάποιες φορές και τους μεγάλους… να ξαναγίνουν παιδιά, μακριά από όσα δυσάρεστα μας απασχολούν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr